Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#601 PostWysłany: 13 Gru 2016 01:07 

Sprawdz na wyszukiwarce MakeMyTripe w Sliema, Mellieha

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#602 PostWysłany: 13 Gru 2016 08:42 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 533 368
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
W temacie lutego zastanów się może jeszcze czy na pewno chcesz nocować w północnej części Malty - hotele są tam tańsze, ale miasta mogą być jeszcze wyludnione. Drugą opcją jest Sliema i okolice. Jak ułożysz sobie plan zwiedzania to może też się okazać, że warto 1 czy 2 noclegi wziąć na Gozo.

#603 PostWysłany: 13 Gru 2016 08:46 

na boooking.com wszystkie ceny jakie wczoraj widziałam mnie nie satysfakcjonują :P ale dzięki za pomoc! na pewno zerknę :)
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 13 Gru 2016 08:56 

srebrny
A ja lubię nocować w Birżebbuġy. Blisko lotniska, dobre połączenia autobusowe i fajna plaża (choć bliskość Freeportu nie każdemu może odpowiadać). No i oczywiście na pewno warto na Gozo.
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 13 Gru 2016 09:00 
Awatar użytkownika

niebieski
To może podaj nam termin i określ trochę wymagania odnośnie standardu? Na Malcie spokojnie możesz znaleźć akceptowalny pokój 2-osobowy ze śniadaniem za około 100 zł/noc. Jadę w styczniu i kilka nocy wziąłem w hotelu Sliema Chalet (98 zł/noc), kilka no Gozo (ale to inny temat bo airbnb) i jedną w Panorama Hotel Mellieħa (94 zł/noc). Oba są 3-gwiazdkowe przy czym gwiazdki te nie do końca są równe tym naszym. To były dla mnie najtańsze akceptowalne warianty. Oba hotele wyszukałem na HotelsCombined, ale po kilkunastu dniach śledzenia cen. Ostatecznie pierwszy został zarezerwowany przez getaroom.com, a drugi przez hotelsclick.com.

#606 PostWysłany: 13 Gru 2016 16:20 

niebieski
W The Bugibba Hotel byłem już dwukrotnie /apartamenty z dwiema sypialniami/ W tym roku kwiecień kupowane przez LCH ,ale ich już niema. Warto tam brać z wyżywieniem - tanio i całkiem niezłe. Na Alpharoom powinny być najlepsze ceny. Czysto i dobra lokalizacja.Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 18 Sty 2017 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 246
Kilometry: 514 695
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
Wybieram się na Maltę wraz z rodziną (2+2) w terminie 1-8 maj. Szukam hotelu ze śniadaniami i basenem z położeniem umożliwiającym wygodne zwiedzanie wyspy transportem autobusowym. Czy teraz jest dobry okres do rezerwacji czy może jeszcze trochę poczekać bo może ceny spadną?

#608 PostWysłany: 18 Sty 2017 09:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Wybierz po prostu hotel z możliwością darmowej anulacji i śledź ceny. Jak wpadnie coś tańszego spełniającego Twoje oczekiwania to skasujesz rezerwacje i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 18 Sty 2017 11:34 
Awatar użytkownika

niebieski
I standardowo warto posprawdzać nie tylko na Booking.com, ale użyć jakiejś multiwyszukiwarki typu HotelsCombined.com. Co do położenia najlepiej spróbuj pozaznaczać sobie na mapie atrakcje/miasta/plaże, które chcesz zobaczyć i dobierz miasto tak żeby mieć dobry zasięg. Przy czym koniec końców tak realnie chyba w grę wchodzą dwie lokalizacje - albo okolice Sliemy (dobra baza wypadowa do zwiedzania, ale gorzej z plażami) albo północ czyli Bugibba/Qawra/Mellieha (bliżej do piaszczystych plaż i na Gozo).

#610 PostWysłany: 18 Sty 2017 12:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Szukam hotelu od kilku dni za pomocą wielu wyszukiwarek HotelsCombined.com, Kayak.pl, Booking.pl itd. ale nie ma nic co by spełniało moje wymagania tzn. bliskość piaszczystej plaży, basen, dobrze skomunikowane, śniadania + dobre opinie (generalnie bardzo ostrożnie podchodzę do hoteli ze średnią opinii 8 na bookingu i 4 na tripadvisor). Większość hoteli, które znajduję jest stara i ma słabe opinie lub w miarę nowa z dobrymi opiniami i bardzo droga. Mój budżet to 3000 PLN.
Zastanawiałem się nad hotelem Luna Holiday Complex ale mój niepokój budzi fakt, że nie wyrobią się z całościowym remontem, który trwa do 28.4.

-- 18 Sty 2017 12:35 --

Pisząc o opiniach hoteli chodziło mi o to, że bardzo ostrożnie podchodzę do hoteli z oceną PONIŻEJ 8 na booking i 4 na tripadvisor.

#611 PostWysłany: 18 Sty 2017 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Michal Szyszka napisał(a):
bliskość piaszczystej plaży, basen, dobrze skomunikowane

Pytasz o zupełnie różne hotele ;) Jak ma być przy samej piaszczystej plaży, to jeszcze Golden Bay, ale tanio nie jest. Komunikacja tam też przeciętna.
Tak jak pisał @mzukowski w Buggiba/Qawra jest względnie niedaleko do piaszczystych plaż Melliehe, Golden Gay, Tuffieha itp. Komuniacja tam też niezła.
Mellieha też mogłaby spełniać twoje oczekiwania w sensie lokalizacji - piaszczysta plaża (ale przy samej, ruchliwej ulicy), sensowny dojazd autobusami. Luna Holiday Complex tam własnie jest, ale na Malcie nic nigdy nie jest zrobione o czasie, więc z tym remontem faktycznie uzasadnione obawy.

W Sliema i okolicach piaszczystych plaż nie ma, nie licząc słabej St. Gerges Bay w St. Julians. Na plus tych lokalizacji dobry dojazd w zasadzie wszędzie i ogólnie jest tutaj fajnie. Pływać i opalać się można spokojnie na płaskich (w miarę) skałach.

Paradise Bay Resort w Cirkewwwa jest blisko piaszczystej i ładnej Paradise Bay, ma basen, ale to jest praktycznie na końcu świata ;)
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 18 Sty 2017 14:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Paradise Bay Resort został odrzucony za lokalizację na końcu świata.

Podoba mi się hotel db SEABANK RESORT ale jego cena już dużo mniej – na okres 1-8 maj wynosi 1050 EUR z opcją ALL, zarazerwowałbym go gdyby cena była taka jak w miesiącach styczeń – marzec – za tydzień 700-800 EUR.

#613 PostWysłany: 18 Sty 2017 14:23 

Szukam hotelu od kilku dni za pomocą wielu wyszukiwarek HotelsCombined.com, Kayak.pl, Booking.pl itd. ale nie ma nic co by spełniało moje wymagania tzn. bliskość piaszczystej plaży, basen, dobrze skomunikowane, śniadania + dobre opinie (generalnie bardzo ostrożnie podchodzę do hoteli ze średnią opinii 8 na bookingu i 4 na tripadvisor). Większość hoteli, które znajduję jest stara i ma słabe opinie lub w miarę nowa z dobrymi opiniami i bardzo droga. Mój budżet to 3000 PLN.
Zastanawiałem się nad hotelem Luna Holiday Complex ale mój niepokój budzi fakt, że nie wyrobią się z całościowym remontem, który trwa do 28.4.

-- 18 Sty 2017 12:35 --

Pisząc o opiniach hoteli chodziło mi o to, że bardzo ostrożnie podchodzę do hoteli z oceną PONIŻEJ 8 na booking i 4 na tripadvisor.

spróbuj poszukać tych drogich hoteli na booking.fti.de, biura podróży odsprzedają miejsca w lepszych cenach
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 18 Sty 2017 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
Krajów: 13 / 6.1%
Polecam Buggiba/Qawra bo sam ostatnio zatrzymałem się w tej lokalizacji i było po prostu super pod względem komunikacji, atrakcji, jedzenia. Nie było to jakieś odludzie ale i bardzo blisko do miejsc gdzie można się poopalać/popływać. A dojazd do Golden Bay to około 30-40 min więc raczej nie ma problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 18 Sty 2017 14:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie 1000 EUR za tydzień to nieco sporo. Ceny styczeń - marzec wiadomo, że dużo niższe, sezonu teraz za bardzo nie ma, gdyż jest dość ... zimno ;)
Inna sprawa, że na początku maja woda jeszcze będzie dość chłodna (ok 17-18 stopni), więc z tym plażowaniem to też tak różnie bywa. Temperatury powietrza zazwyczaj już całkiem przyjemne i ciepło, acz nie koniecznie upały (ale tego nie przewidzisz, w zeszłym roku na początku maja pomykałem jednak jeszcze w bluzie dość często)
Pytanie więc czy ta piaszczysta plaża jest koniecznym wymogiem. Nie skreślałbym wcale hoteli w okolicach Sliema, w opcji z basenem. Wszędzie blisko, sensowne dojazdy. Na piaszczyste plaże na północy też autobusem bezpośrednim (np. 225 na Golden Bay), acz zajmuje to nieco czasu (tak z godzinke), a na miejscu w Sliema skaliste plus dwie mini plaże piaszczyste na styku Sliema/St. Julians.
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 18 Sty 2017 14:47 

srebrny
(generalnie bardzo ostrożnie podchodzę do hoteli ze średnią opinii 8 na bookingu i 4 na tripadvisor).

Ja bym na bazie moich doświadczeń przestrzegał przed traktowaniem ocen funkcją o charakterze liniowym. Zauważyłem, że jak obiekt ma z założenia niski standard (ot ubytovnia czy nawet hostel), to ma często bardzo wysokie oceny, bo dominują klienci z niewielkimi oczekiwaniami, dla których sama niska cena, to powód by dać "10", a tym bardziej, jak coś ich pozytywnie zaskoczy. I odwrotnie w hotelach z założenia luksusowych, jak mają 4-5 gwiazdek. Byłem w kilku naprawdę niezłych, a opinie miały kiepskie, bo a to się komuś nie podobało, że obrazy na ścianach zamiast fresków, a to że kelner jak się drapał po szyi, to przymknął lewe oko itp.

Mr.Highlife napisał(a):
Polecam Buggiba/Qawra bo sam ostatnio zatrzymałem się w tej lokalizacji i było po prostu super pod względem komunikacji, atrakcji, jedzenia. Nie było to jakieś odludzie ale i bardzo blisko do miejsc gdzie można się poopalać/popływać.

A jest tam jakaś piaszczysta plaża? Bo jak szukałem na zdjęciach satelitarnych, to mi wychodziło, że głównie głazy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#617 PostWysłany: 18 Sty 2017 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Przecież napisał o dojeździe na Golden Bay ;). W samej Bugibba/Qawra piaszczystych plaż nie ma, co nie znaczy, że nie można się tam kąpać i opalać na skałach.

-- 18 Sty 2017 13:54 --

Generalnie jak ktoś na urlopie jako priorytet traktuje piaszczyste plaże to Malta nie koniczenie może być najlepszym wyborem.
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 18 Sty 2017 15:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Piaszczysta plaża ma być dla dzieci, które mają 5-7 lat. W ich przypadku odpada bezpośrednie wejście do morza po drabince z „betonowej plaży”. Temperatura 17-18 stopni to tyle co w Bałtyku w środku lata i do zabaw w wodzie do kolan wystarczy. Zresztą do kąpieli zakładam zarezerwować hotel z basenem, który ma podgrzewaną wodę.

Nie traktuję wszystkich opinii liniowo, po przeczytaniu wielu opinii, obejrzeniu zdjęć, filmów (pod tym względem tripadvisor jest super) staram się je wyważyć.

Nigdy nie korzystałem z http://booking.fti.de/ i nie znam niemieckiego. Jak na niej można wyszukać hotele na konkretny termin?

-- 18 Sty 2017 15:35 --

Z portalem http://booking.fti.de/ już sobie poradziłem.
Brunon uważa post za pomocny.

#619 PostWysłany: 18 Sty 2017 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Uzywaj Google Chrome->prawy klik->tłumacz na angielski :)

Sorry, nie doczytałem drugiego posta ;)
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 18 Sty 2017 15:52 

srebrny
bonieq2 napisał(a):
Generalnie jak ktoś na urlopie jako priorytet traktuje piaszczyste plaże to Malta nie koniczenie może być najlepszym wyborem.

Oj to prawda, ale na Gozo już nieco lepiej. Ja pod tym kątem pierwszym razem wyszukałem sobie Birżebbuġę i w sumie mi się tam podoba. Tyle że nie każdemu do gustu przypadnie ten wielki Freeport.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość