Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 15 Sty 2014 17:58 

Czytałem, że majac bilety United WAW-EWR-WAW nie muszę się odprawiać w domu tylko bez opłat mogę zrobić to w dniu wylotu na lotnisku, możecie to potwierdzić?

P.S. Rozumiem, że bilety do obioru w punkcie oddania bagażu?
P.S.II Wybaczcie, pierwszy lot za ocean.. i zarazem pierwszy nie low costem.. :)

POZdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#642 PostWysłany: 15 Sty 2014 18:11 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
piotrek_ napisał(a):
tartal napisał(a):
walizka wtedy za free jeśli jest przylot do USA w ciągu 14 dni poprzedzających lub 28 dni ( nie pamiętam dokładanie ), trzeba mieć tylko boarding

Ja mam lot AA następnego dnia po przylocie i też nie wiedziałem, czy dokupywać bagaż, czy zostawić walizkę u hosta w NYC do którego wrócę po 3 dniach. To byłaby niezła wiadomość.

Powrót po tych 3 dniach mam liniami Southwest Airlines. Latał ktoś nimi po USA ? Rezerwację lotu robiłem mailem przez edreams. Włoszka napisała mi "The flight includes hand luggage only". Tymczasem na stronie Southwest Airlines jest informacja, że każdy może nadać 2 sztuki bagażu rejestrowanego - "Southwest allows two (2) checked pieces of baggage per ticketed Customer." Waga 50 funtów, czyli ok. 23 kg. Ktoś byłby w stanie potwierdzić jedno, lub drugie info ? Może WN ma jakieś niższe taryfy na których jest tylko podręczny, a może tej Pani z edreams, po prostu pomyliły się linie ?

Jedynie bagaż podręczny masz w cenie biletu. Za rejestrowy musisz zapłacić. Nie wiem ile akurat w tych liniach ale w innych ja płaciłem 20$ za sztukę (do 50 lbs).
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 15 Sty 2014 18:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
kachel napisał(a):
Czytałem, że majac bilety United WAW-EWR-WAW nie muszę się odprawiać w domu tylko bez opłat mogę zrobić to w dniu wylotu na lotnisku, możecie to potwierdzić?

P.S. Rozumiem, że bilety do obioru w punkcie oddania bagażu?
P.S.II Wybaczcie, pierwszy lot za ocean.. i zarazem pierwszy nie low costem.. :)

POZdrawiam.

Tak, możesz otrzymać karty pokładowe na lotnisku, bezpłatnie.
Z poziomu domu wybierz sobie miejsce w samolocie, chyba, że jest Ci to obojętne.
Kiedy lecisz?

#644 PostWysłany: 15 Sty 2014 18:53 

Witam

Również udało mi się kupić bilet przez wideroe na lot United do Nowego Jorku. Za kilka miesięcy mam wylot, mam jednak kilka pytań, być może ktoś będzie w stanie na nie odpowiedzieć :)

1. Czy wypełnialiście deklarację API (bodajze advanced passenger information)? Zawsze jak latałem do USA, to dzień po dokonaniu rezerwacji (np. w Lufthansie / Swiss) dostawałem linka do strony, na której musiałem podać adres, pod którym będę przebywał w USA + numer paszportu i wizy. Z tego co pamiętam, nic takiego przy/po kupnie biletu na wideroe w United nie dostałem i nie wypełniałem, co mnie nieco martwi, bo raczej jest to wymagane by wjechać do USA.
2. Dopiero sprawdziłem na checkmytrip, że dziwnym trafem "zresetowały" mi się wybrane miejsca w samolocie do NY i z powrotem. Chciałem je ponownie wybrać na stronie united, ale teraz po wpisaniu swojego numeru rezerwacji na dole strony pojawia się informacja, że cena mojego biletu to 600 EURO (zapłaciłem lekko ponad 200EUR jak wszyscy). Czy u was też cena wzrosła? Oczywiście nie prosili mnie do zapłaty ani nic, ale troszkę to dziwne. Przez to nie zmieniałem miejsc w samolocie, bo może się zorientują że coś nie tak i zażądają opłaty, czy można wybierać miejsca bez obaw?
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 15 Sty 2014 19:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ludzie czy wyście wszyscy powariowali?!

W każdej NORMALNEJ linii lotniczej można odprawić się BEZPŁATNIE na lotnisku!!! To jest tak samo normalne jak to, że w styczniu w końcu spadł w Polsce śnieg! Przeraża mnie to co Ryanairy porobiły z mózgami młodego pokolenia "wielkich" podróżników...
 Profil Relacje PM off
tomasz.tomczuk lubi ten post.

#646 PostWysłany: 15 Sty 2014 19:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
kemot napisał(a):
Ludzie czy wyście wszyscy powariowali?!

W każdej NORMALNEJ linii lotniczej można odprawić się BEZPŁATNIE na lotnisku!!! To jest tak samo normalne jak to, że w styczniu w końcu spadł w Polsce śnieg! Przeraża mnie to co Ryanairy porobiły z mózgami młodego pokolenia "wielkich" podróżników...

Już chyba wiem skąd masz dwa ostrzeżenia. ;)
2 ludzi lubi ten post.

#647 PostWysłany: 15 Sty 2014 19:40 
Awatar użytkownika

Loty: 184
Kilometry: 470 283
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
DMW napisał(a):
Jedynie bagaż podręczny masz w cenie biletu. Za rejestrowy musisz zapłacić. Nie wiem ile akurat w tych liniach ale w innych ja płaciłem 20$ za sztukę (do 50 lbs).

Tylko, czy na pewno ? Bo jak to się ma do tego linka:

http://www.southwest.com/html/cs/landin ... yfree.html

Wydaje mi się, że w Southwest Airlines akurat można, tylko ta informacja od Włoszki nieco mi tu nie pasuje.
 Profil Relacje PM off  

#648 PostWysłany: 15 Sty 2014 20:00 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Chyba masz rację..
Baggage Allowance:
Southwest allows two (2) checked pieces of baggage per ticketed Customer. Size and weight limitations apply.
http://www.southwest.com/html/customer- ... s-pol.html
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 15 Sty 2014 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 184
Kilometry: 470 283
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Jakby działał patent od tartala, to w ogóle byłaby super sprawa. Napisałem maila z pytaniem do AA. Niebawem powinni odpowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 15 Sty 2014 20:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Daj znać proszę co i jak.

#651 PostWysłany: 16 Sty 2014 00:37 
Awatar użytkownika

Loty: 254
Kilometry: 497 461
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Wybieram się niedługo do Stanów korzystając z biletów zakupionych na Wideroe. Przy czym moja podróż wygląda tak, że ląduję w Waszyngtonie o 15:30, a o 16:53 mam lot Waszyngton - Nowy Jork (na tym samym bilecie). Jest to moja pierwsza podróż do Stanów, także będę musiał przejść procedurę wizową - z tego co wiem to ta godzina i 23 minuty to mało nawet na samą procedurę, a co dopiero na przesiadkę.

Czy ktoś się orientuje co w takiej sytuacji? Czy muszę przechodzić procedurę wizową już w Waszyngtonie, czy mogę ją odbyć dopiero w Nowym Jorku?
 Profil Relacje PM off  

#652 PostWysłany: 16 Sty 2014 00:47 
Awatar użytkownika

Ja z kolei "urozmaiciłem" sobie podróż i lecę z WAW przez FRA do Toronto (YYZ) i potem do Chicago... W Toronto mam ok 5 h na przesiadkę. Łudzę się, że uda się wyskoczyć taryfą z lotniska na chwilę do centrum, ale jeśli nie to:

1) Czy w Kanadzie tak czy siak muszę przejść procedurę imigracyjną, nawet jeśli jestem tylko tranzytem? (ew ile ona trwa?)
2) Czy bagaż poleci do ORD czy muszę nadać go ponownie (w przypadku USA widziałem, że nie trzeba nadawać jeśli ktoś ma przesiadkę już na terenie USA, ale jak to jest z Kanadą?)

PZDR
Michał
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 16 Sty 2014 01:00 

niebieski
Vieriman napisał(a):
Ja z kolei "urozmaiciłem" sobie podróż i lecę z WAW przez FRA do Toronto (YYZ) i potem do Chicago... W Toronto mam ok 5 h na przesiadkę. Łudzę się, że uda się wyskoczyć taryfą z lotniska na chwilę do centrum, ale jeśli nie to:

1) Czy w Kanadzie tak czy siak muszę przejść procedurę imigracyjną, nawet jeśli jestem tylko tranzytem? (ew ile ona trwa?)
2) Czy bagaż poleci do ORD czy muszę nadać go ponownie (w przypadku USA widziałem, że nie trzeba nadawać jeśli ktoś ma przesiadkę już na terenie USA, ale jak to jest z Kanadą?)

PZDR
Michał

Tak samo jak w USA
 Profil Relacje PM off  

#654 PostWysłany: 16 Sty 2014 01:03 

Zbanowany
Vieriman napisał(a):

PZDR
Michał

W Toronto musisz przejść procedurę imigracyjną, ale amerykańską. Musisz skierować się do specjalnej transferowej części terminala, odebrać bagaż, przejść amerykańską kontrolę imigracyjną, oddać bagaż na taśmę i iść do gejtu. Nie możesz wyjść na miasto, bo potem nie odzyskasz bagażu.
Natomiast kontrolę imigracyjną kanadyjską przechodzisz w drodze powrotnej, nawet jak nie wychodzisz z terminalu.
 Profil Relacje PM off
Vieriman lubi ten post.

#655 PostWysłany: 16 Sty 2014 01:31 
Awatar użytkownika

Z tym, że mam taki stop tylko w 1 stronę :) (wracam bezpośrednio ORD-MUC) Czyli od razu będzie to procedura imigracyjna USA i z wyjścia na choćby chwilę z lotnikska - nici?
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 16 Sty 2014 10:13 

Vieriman napisał(a):
Z tym, że mam taki stop tylko w 1 stronę :) (wracam bezpośrednio ORD-MUC) Czyli od razu będzie to procedura imigracyjna USA i z wyjścia na choćby chwilę z lotnikska - nici?

Niestety tak, nie masz najmniejszych szans zdążyć.
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 16 Sty 2014 12:11 

miki_fly napisał(a):
Czy ktoś się orientuje co w takiej sytuacji? Czy muszę przechodzić procedurę wizową już w Waszyngtonie, czy mogę ją odbyć dopiero w Nowym Jorku?

W Waszyngtonie niestety. Taka piękna ta ameryka.
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 16 Sty 2014 14:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
RomeY napisał(a):
miki_fly napisał(a):

W Waszyngtonie niestety. Taka piękna ta ameryka.

Lot Waszyngton - Nowy Jork odbędziesz z terminala krajowego, a nie międzynarodowego, więc rozmowę musisz wcześniej przeprowadzić. :)

#659 PostWysłany: 16 Sty 2014 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 254
Kilometry: 497 461
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
To co w takiej sytuacji polecacie? Szansa, że zdążę ze wszystkim raczej marna. Czy jeżeli się spóźnię to United zapewni mi transport następnym samolotem? Czy lepiej już teraz do nich napisać, że mam wątpliwości czy się wyrobię i co z tym zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 16 Sty 2014 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Wiele osob ma taka przesiadle w tym ja. Skoro bilet sprzedali to jest szansa ze sie zdazy, a jesli nie to darmowo przebookuja na najblizszy lot, czyli max kilka godzin pozniej bedziemy na miejscu;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 7 gości