Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1654 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 28 Kwi 2016 18:18 

niebieski
Ja mam z Europcara taką książeczkę i z tyłu jest mapka, gdzie chyba cała UE (plus Szwajcaria itp.) jest zaznaczona, że można jeździć, nie ma nic o opłatach.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#242 PostWysłany: 01 Maj 2016 20:38 

zapinio napisał(a):
Wypożyczenie samochodu (nowy Focus kombi) w tak nielubianym tutaj Goldcarze (już po raz kolejny) bezproblemowe.Może dlatego, że jestem "returning customer"... ;) .

Sporo fajnych informacji trochę nie na temat, co do tematu: ZERO informacji ile zapłaciłeś i ile ci zablokowali na karcie czyli o tym czego temat dotyczy
 PM off
zulu lubi ten post.

#243 PostWysłany: 07 Maj 2016 18:07 

Loty: 36
Kilometry: 49 348
Krajów: 10 / 4.7%
Cześć, miałabym pytanie i wielką prośbę o odpowiedź.
Na początku czerwca lecę z grupą znajomych do Trapani, chcemy wynająć samochód na 7 dni. Za wynajęcie auta zabieram się pierwszy raz stąd moje nieogarnięcie i wątpliwości.

Jeszcze tydzień temu ceny wyglądały super - ok. 600zł za wypożyczenie + 200zł ubezpieczenia żeby uniknąć wkładu własnego. W tym momencie najtańsze auta wychodzą po 900zł za samo wypożyczenie.
Stąd moje pytanie - czy jest szansa, że ceny jeszcze spadną?
Czy może lepiej wynająć samochód na miejscu?
Jest nam niezbędny bo noclegi będziemy mieć rozsiane po Sycylii.

Z góry dzięki za odpowiedź! :)

#244 PostWysłany: 07 Maj 2016 18:57 

Cagliari 27.04-04.05 samochód Fiat Panda 60euro w cardelmar z pełnym ubezpieczeniem plus ( bez wkładu własnego, szyby, opony i.t.p.) , depozyt 850euro.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 15 Maj 2016 15:58 

"Cagliari 27.04-04.05 samochód Fiat Panda 60euro w cardelmar "
A jak tam sprawdzić depozyt jaki będzie?
Muszę wypożyczyć auto od 02.09 do 06.09 dla 5 osób... z Bergamo.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 16 Maj 2016 14:26 

Potrzebna pomoc osoby doświadczonej.
Wyjeżdżamy ekipą 10 osobową do Włoch.
Przylot 02.09 - Bergamo - 9:00
Wylot 06.09 - Bergamo - 20:55
Potrzebujemy na ten czas wynająć 2 samochody.
Szukam opcji, gdzie "zatrzymanie środków na karcie" będzie najniższe. Zapłacę do 25 euro ubezpieczenia za dzień za samochód, tylko czy ktoś może mi wskazać wypożyczalnie, która jest najtańszą opcją?
Nie interesuje mnie rozwiązanie "eurocars" + ubezpieczenie.
Jak to zrobić? Jakie to będą koszty? Ktoś może pomóc?
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 17 Maj 2016 09:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
Widzę, że na Ciampino wypożyczalnie czynne są do 19:00-20:00, choć u brokerów można wynajać samochód i po 23.

Czy ktoś przylatywał tam o 23:15 Ryanairem z WMI i sprawdzał, jak działa wynajem o tej porze?
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 22 Maj 2016 13:49 

Witam. Proszę o pomoc i informację bo w pierwszy raz będę wypożyczał auto w Europie.
Przylatuje do Bergamo w poniedziałek o godzinie bodajże 20:40. Chciałbym wypożyczyć auto aby pojechać na mecz Mistrzostw Europy do Marsylii. Mecz we wtorek o godzinie 18. Samolot powrotny mam po godzinie 20 z Bergamo w środę. Doradzi ktoś która firma umożliwia przejazd ich autem przez dwa kraje EU (ok. 1300 km będzie w dwie strony). Możecie doradzić jak najlepiej wypożyczyć auto, do czego dopłacić, by mieć pewności że nic dodatkowo potem mi nie zabiorą z karty za jakieś niby zarysowania itp.
A może jest jakaś firma co mogę wypożyczyć auto we Francji i oddać na lotnisku w Bergamo. Z tego co wyczytałem to wypożyczenie i zostawienie na dwa dni auta w Bergamo wychodzi parę razy taniej niż wypożyczenie w Marsylii na jeden dzień i zwrócenie auta w Bergamo.
Następne pytanie mam odnośnie rezygnacji z rezerwacji auta. Bratanek który ze mną jedzie ląduje na Okęciu z USA o godzinie 15. Odbieram go i mamy 3 godziny na przesiadkę na lotnisko w Modlinie. Gdy będą opóźnienia możliwe że nie zdążymy na samolot do Bergamo. Będzie to mniej niż 24 godz przed rezerwacją auta. Czy są jakieś firmy które zwracają jakiś procent?
I ostatnie pytanie. Będę leciał z brata synem. Ma 9 lat, to samo nazwisko jak ja, paszport ma polski i amerykański. Czy mogę napotkać jakieś trudności że nie będą chcieli nas wypuścić z Polski? Potrzebuje jakiś dodatkowych zaświadczeń? Wdzięczny będę za wszelkie pomocne informację. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 24 Maj 2016 10:09 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Krajów: 10 / 4.7%
goldcar miał chyba taka opcję w formularzu.

BTW

Szukam lokalnej wypozyczalni w Bari.
Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia to prosze o info.
 Profil Relacje PM off
skarżyski uważa post za pomocny.

#250 PostWysłany: 10 Cze 2016 06:44 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Wkrótce wylatuję do Bari i prawdopodobnie wypożyczę tam auto. Orientuje się ktoś, gdzie są najlepsze ubezpieczenia - bez wkładu własnego w razie szkody?

#251 PostWysłany: 14 Cze 2016 12:16 

Czy będąc już na miejscu na lotnisku Bergamo wynajmę samochód w dużo wyższej cenie niż na tydzień przed wylotem? Nie wiem na 100% czy dojdzie mój wyjazd do skutku (sytuacja może się rozwiązać nawet do paru godzin przed odlotem). Dlatego najwygodniej było by mi zrobić to na miejscu. Jeśli tak to z której firmy korzystać na lotnisku Bergamo (chcę jechać na dwa dni do Francji). Najlepiej bym wykupił ubezpieczenie i nie blokowali mi jakiś dużych kwot na kredytowych kartach.
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 14 Cze 2016 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 253
Kilometry: 496 687
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
@skarżyski

Zobacz ile kosztuje wynajęcie samochodu na Twoje daty na przykład na economycarrentals.com. W tej chwili jak spojrzałem na przyszły weekend to wynajęcie samochodu na dwa dni kosztuje ok. 100 zł, a jako gratis dorzucana jest darmowa Cross Border Card. W wypożyczalni na miejscu cena będzie znacząco wyższa. Rezerwację można odwołać za darmo 48 godzin przed przyjazdem, ale w przypadku nieodebrania samochodu tracisz tylko zaliczkę, która w tym przypadku wynosi niecałe 13 zł.

Dla pełnego spokoju przydałoby się pewnie dokupić jeszcze ubezpieczenie wkładu własnego, które na powyższej stronie kosztuje kolejne 90 zł (i domyślnie jest zaznaczone w okienku z płatnością, więc jeśli chciałbyś zrobić tak jak proponuję, to trzeba je odznaczyć) i jest płatne od razu, ale żeby nie musieć robić tego teraz możesz takie ubezpieczenie dokupić na innej stronie dopiero wtedy, kiedy będziesz wiedział, że na pewno polecisz (np. na https://www.icarhireinsurance.com/ ).
 Profil Relacje PM off

#253 PostWysłany: 14 Cze 2016 13:59 

skarżyski napisał(a):
Czy będąc już na miejscu na lotnisku Bergamo wynajmę samochód w dużo wyższej cenie niż na tydzień przed wylotem? Nie wiem na 100% czy dojdzie mój wyjazd do skutku (sytuacja może się rozwiązać nawet do paru godzin przed odlotem). Dlatego najwygodniej było by mi zrobić to na miejscu. Jeśli tak to z której firmy korzystać na lotnisku Bergamo (chcę jechać na dwa dni do Francji). Najlepiej bym wykupił ubezpieczenie i nie blokowali mi jakiś dużych kwot na kredytowych kartach.

Mało wypożyczalni zezwala na opcję wynajęcia na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji online (przy rezerwacji ONLINE JEST OPCJA DARMOWEJ ANULACJI).
Ja teraz podłączyłem się do osoby wypożyczającej w ten weekend w AVIS (na 2 dni z wjazdem do Francji FORD C Max ok. 50 euro + 70 euro depozytu na paliwo opłacone KK Raiffeisen Wizzair, bez kaucji bo jakoby przed sezonem jeszcze)
Z tego co patrzyłem czym bliżej tym taniej płaci się w Budget (2 dni od ok. 100 euro do ok. 25 euro + ubezpieczenie)

Dla osób chcących dotankować paliwo przy lotnisku w Bergamo, w poniedziałek zero problemów na bezobsługowej Q8 blisko lotniska niedaleko salonów samochodowych np. Subaru (płatne KK Raiffeisen WIzzair, wyjeżdżając w prawo w kierunku lotniska po ok. 100 metrach po prawej lokalna kawiarnia czynna ok. 5 rano z świezym pieczywem oraz świeżo zmieloną i parzoną kawą)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 14 Cze 2016 15:59, edytowano w sumie 1 raz
 PM off

#254 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:18 

Dzięki za szybką odpowiedź. Z tym odwołaniem rezerwacji 48 h zwyczajnie mogę się nie wyrobić. Jeśli wszystko mi się ułoży w robocie to planuje wynająć auto w poniedziałek 20 lipca ok. 21 na lotnisku i jechać na mecz do Maryslii na mecz Polaków. Auto bym zwrócił w środę 22 lipca ok. 19 godziny. Znalazłem na podanej przez Ciebie stronie Renault Clio za 142 zł. Cena i samochód mi odpowiada. Skąd wiadomo wypożyczając auto z tej strony z jakiej firmy jest wypożyczany samochód, bo nie widzę tego. Czy dodając do tej oferty Theft & Damage Excess Protection za 91 zł mam pewność że nic potem mi nie potrącą po oddaniu samochodu? Skąd mam wiedzieć jaka będzie kwota blokady na karcie kredytowej? Rozumiem że firma wypożyczająca zablokuje jakąs sumę pieniędzy na kredytówce. W momencie gdyby był powiedzmy jakiś wypadek to firma z której pochodzi auto pobiera opłaty, a ja się rozliczam dopiero z firmą która w tym pośredniczy. Sory że takie pytania zadaje, ale nigdy nie wypożyczałem przez internet samochodu. Chciałbym by była pewność że nic mi zwyczajnie nie doliczą, żadnych dodatkowych kosztów. Wolałby ciutkę więcej zapłacić i niczym się nie martwić.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 14 Cze 2016 14:23 

Oczywiście chcesz wypożyczyć w czerwcu, bo w lipcu będzie dawno po EURO
Co do pytań, 100% pewności da ci kontakt z polską infolinią Budget pl i wskazany jest kontakt bezpośrednio z wypożyczalnią w Bergamo przy lotnisku (najlepiej e-mail, jak szybko nie odpiszą telefoniczny)
 PM off  

#256 PostWysłany: 14 Cze 2016 15:34 

144 Euro z ubezpieczeniem wyszło w Budget. Poszukam i popatrzę gdzieś jeszcze bo jakby nie patrzeć samo wypożyczenie auta ok. 650 zł za Forda Fieste to chyba drogo.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 14 Cze 2016 16:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@skarżyski

Na dokładnie te daty na stronie, którą wcześniej przywołałem (economycarrentals.com - to sprawdzony pośrednik, możesz poczytać o nim w odpowiednim temacie) masz Renault Clio za 140 zł i darmowe przekraczanie granic. Ubezpieczenie warto dokupić w Twoim przypadku oddzielnie. Jeśli chodzi o wypożyczalnię, która zostanie Ci przydzielona to dostajesz o tym informację po zrobieniu rezerwacji, ale jeśli by Ci nie odpowiadała to możesz od razu bez opłat anulować.
 Profil Relacje PM off

#258 PostWysłany: 14 Cze 2016 18:29 

Tak właśnie myślę zrobić i na miejscu wykupić tylko same ubezpieczenie, bezpośrednio w wypożyczalni. Czy w takim wypadku, blokady będą na karcie kredytowej, jeśli wykupię ubezpieczenie bezpośrednio? Jaka cena może być za same ubezpieczenie na 2 doby. Więcej niż 50 euro?
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 14 Cze 2016 19:13 
Awatar użytkownika

niebieski
@skarżyski

Tańsze będzie ubezpieczenie w internecie (na economycarrentals w tym przypadku 90 zł za wyjazd, na icarhireinsurance 8,19 funta), wypożyczalnie na miejscu lubią na tym zdzierać, no ale trzeba by zrobić blokadę na karcie. Jeżeli o to chodzi to najlepiej dokonać rezerwacji i sprawdzić jakie warunki ma dana wypożyczalnia, czasem się zdarza, że blokadę na karcie zrobi i tak, niezależnie od tego gdzie i jakie masz ubezpieczenie.
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 23 Cze 2016 12:11 

Przeczytałam cały temat i wcale mądrzejsza w kwestii wynajmu auta nie jestem :oops: .
Wiem tyle, że:
*nie polecacie: Locauto, Goldcara i Firefly (tańsze dziecko Hertza).

Czy prawdą jest jakoby rezerwacja auta na ok.3 tyg. przed wylotem była korzystniejsza cenowo niż np. 3miesiące wcześniej?

Rozważam wynajem auta z sieciówki, bo w razie czego to wolę się bujać z czymś po powrocie z urlopu i w języku ojczystym niże tam na miejscu z Włochem i jego łamaną angielszczyzną ale póki co ceny mają zaporowe.O ile nie robi mi wielkiej różnicy dopłacenie kilkudziesięciu ojro więcej to już 100% robi różnicę.

Interesuje mnie wynajem w BGY na początku października na 4dni auta klasy F.Focus lub w ostateczności Fiesty (z pełnym ubezp., zniesienie udziału własnego), posiadam wypukłą kk, więc w ostateczności kaucja 1500€ nie będzie problemem, jakieś podpowiedzi? ;)

P.S. Kupując bilety do Bgy załapałam się na awarię Wizza a tym samym moja rezerwacja auta przez nich poszła....w las i może to nie jest zły pomysł aby dokupić toto w W6? Ktoś tak rezerwował auto i ma jakieś doświadczenia?
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1654 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość