Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1654 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 23 Cze 2016 19:40 

Wróciłem właśnie z Bergamo. Auto wziąłem z Hertza, korzystając z rentalcars. Auto zaklepałem z rana w ten sam dzień co odbierałem. Wybrałem Fiata 500L, z pełnym ubezpieczeniem na dwa dni wyszło 365 zł (zbiłem na infolinii z ceny ubezpieczenia, pokazując na tańsze oferty w sieci). Mogłem za ok 340 zł wybrać tej samej klasy auto z innej firmy, ale naczytałem się trochę i wybrałem droższą ale opcję z dobrymi opiniami. Na miejscu pan zaproponował Alfa Romeo Gulietta w dieslu. Fajne, czyste, zrywne, w miarę nowe autko. Żadnych problemów przy oddaniu. Zablokowali mi na karcie tylko 200 euro. Pierwszy raz wynajmowałem w Europie samochód i nie mogę nic źle powiedzieć o wyżej wymienionej firmie.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#262 PostWysłany: 23 Cze 2016 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
@singielka_1976 - ja akurat z Firefly mam dobre doświadczenia.
Na stronie rentalcars 4 dni w październiku za Clio czterodrzwiowe (nie wystarczy?)wychodzi 260 zł. To dobra cena. W Noleggiare - tez mam dobre doświadczenia. Za 355 jakby konieczny był większy bagaznik jest Giulietta.
Przy wynajmowaniu aut nie spotkałam się z "im bliżej tym taniej" Ceny były albo porównywalne albo wyższe.

#263 PostWysłany: 23 Cze 2016 21:11 

@gosiagosia dzięki, dzisiaj też tam sprawdzałam i znalazłam Opla Merivę za 125€ i jak doliczyłam te dodatkowe opcje to wyszło mi razem ca.185€ i teraz pytanie: dobra cena czy nie bardzo? Bo ja mam mieszane odczucia ale ostatni mój taki wynajem był lat temu 11, stąd moje wątpliwości.
Jeśli chodzi o auto to zależy nam żeby było nie mniejsze niż Astra4-będzie trochę jeżdżenia z seniorami więc to ze względu na nich taka klasa auta a nie inna ;).
 PM off  

#264 PostWysłany: 23 Cze 2016 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Jakie dodatkowe opcje?
Pamiętaj, że jeżeli zarezwujesz ten samochód (i zapłacisz od razu pełną kwotę) to możesz bezpłatnie zrezygnować z wynajmu. Tak kiedys zrobiłam jak ceny spadły.

#265 PostWysłany: 23 Cze 2016 22:56 

Loty: 700
Kilometry: 1 381 599
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@singielka_1976 - a nie rozważałaś wzięcia bez ubezpieczenia, a tegoż zakup osobno - np przez icarhireinsurance? Sa nawet tu na forum przykłady, ze to ubezpieczenie działa OK a wyjdzie Ci sporo taniej.

(jeżeli masz w planach ileś tam wynajmów to możesz nawet rozważyć roczne).
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#266 PostWysłany: 24 Cze 2016 09:16 

@gosiagosia, cena bazowa to:126,89€,
opcje dodatkowe czyli full protection: w cenie 14,53€/dzień
car's excess
windows, mirrors, wheels & tyres
administration and breakdown charges
co daje sumę końcową rzędu: 185€.

O tym osobnym ubezpieczeniu czytałam ale powiem tak: mam wystarczająco dużo roboty z organizacją tego wyjazdu + wcześniejsza Kreta a poza tym jakoś to do mnie nie przemawia: auto z X , polisa z Y.
 PM off  

#267 PostWysłany: 17 Lip 2016 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
@lataczuk bym tak pochopnie nie polecał icarinsurance ponieważ nie uznają usterek mechanicznych pojazdu.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 26 Lip 2016 14:45 

Hej, wiem, że już dużo osób poruszało ten temat, ale nie do końca rozumiem jak to jest z tym depozytem.. czytam na stronie rentalcars:
Wypożyczalnia wynajmu samochodu wymagać będzie pozostawienia depozytu zabezpieczającego (kaucji) w wysokości 1600,00 € wyłączając VAT podczas odbioru samochodu. Depozyt zostanie zwrócony po zakończeniu wynajmu, pod warunkiem, że wszystkie warunki zostały spełnione.
Samochód zawiera wkład własny w razie uszkodzenia w wysokości 1650,00 € wyłączając VAT.
Samochód zawiera wkład własny w razie kradzieży w wysokości 1900,00 € wyłączając VAT.

Ze względu na wahania kursów walutowych oraz innych ewentualnych opłat bankowych, wypożyczalnia wynajmu samochodu nie może być pociągnięty do odpowiedzialności za różnicę między kwotą zapłaconą a kwotą zwróconą.
Czemu tutaj jest taka duża kwota, a niektórzy piszą, że zablokowali im 200 euro?
Czy jak wykupie pełne ubezpieczenie to ograniczę ten depozyt?
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 26 Lip 2016 14:58 

srebrny
Cytuj:
Czy jak wykupie pełne ubezpieczenie to ograniczę ten depozyt?

Z tego tytułu w ogóle go nie zapłacisz.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 26 Lip 2016 23:58 

niebieski
Jak wykupisz ubezpieczenie w firmie z którą współpracuje pośrednik / pełne ubezpieczenie na stronie pośrednika/ to nic to nie zmieni i wypożyczalnia pobierze depozyt. Jak wykupisz pełne ubezpieczenie w wypożyczalni depozyt będzie dużo mniejszy.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 27 Lip 2016 08:31 

A orientujecie się jak cenowo wygląda wykupienie takiego ubezpieczenia na miejscu? interesuje mnie firma firefly na lotnisku we Florencji.
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 30 Lip 2016 18:51 

witajcie, lece we wrzesniu do mediolanu na 4 dni. przylatuje do bergamo i z racji tego, ze potrzebuje samochod, chcialbym go wynajac na lotnisku :) bardzo bym prosil o cenne porady i wskazowki. jaka najlepiej firme wybrac na bergamo? macie jakies doswiadczenia? i jeszcze jedno pytanie odnosnie karty kredytowej. mam konto w mbanku, w obsludze powiedzieli mi, ze ich debetowka to jak kredytowa i ze bedzie honorowana? korzystal ktos moze z karty debetowej mbanku wynajmujac samochod? da rade czy bez prawdziwej kredytowki ani rusz? z gory dzieki za odpowiedz :)
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 30 Lip 2016 19:05 

rozpocznij od tej strony, u góry w przeszukaj temat wpisz Bergamo (zapewne najbardziej popularne włoskie miejsce wypożyczania samochodów, tylko tu 3 strony pomocnych postów)
 PM off
Maciek78 lubi ten post.

#274 PostWysłany: 03 Sie 2016 22:56 

Potrzebuję porady do najmu w BGY od 02.09 do 06.09...
Oferta to:
Ford Fiesta, Renault Clio, Volkswagen Polo or similar Change vehicle

Group CC

Collection: Bergamo Airport

Date: 02/09/2016 Time: 09:30

Return: Bergamo Airport

Date: 06/09/2016 Time: 15:00
Full/Full Rate
€52.41
Super Relax Cover
€129.95
Your reservation includes
Collect your car with a full tank and return it full
Cancel without charges
Car passenger insurance
Partial Damage Cover with excess (CDW)
Unlimited mileage
VAT included
Rezerwację chcę zrobić bezpośrednio z strony Goldcar. Czy to oznacza, że zablokują mi tylko 200 Euro na paliwo? Czy faktycznie taka fatalna jest ta wypożyczalnia? Przewiduję dodatkowe opłaty w wysokości 30 euro za...coś co wymyśli obsługa.
Czy dobrze rozumiem?
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 07 Sie 2016 17:59 
Awatar użytkownika

Witam.

Czy ktoś ostatnio zwracał auto w Bergamo w okolicy szóstej rano? Większość biur wypożyczalni pracuje od ósmej, ale zwrotu dokonuje się na tym parkingu po lewej stronie. Czy budki w tych parkingach są otwarte wcześniej?

Pytam gdyż wolałbym oddać auto i uzyskać podpis na formularzu by później nie zostać z dziwnym rachunkiem na kilka stówek na karcie, za usterki, których nie było.

Zastanawiam się, którą wypożyczalnie wybrać by uniknąć kłopotów przy oddawaniu bez weryfikacji, tzn. kluczyki do schowka przy biurze.

Nie zamierzam brać ubezpieczenia w wypożyczalni tylko z icarhireinsurance.

Pozdrawiam / Marek
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Sicily by car - opinie
#276 PostWysłany: 16 Sie 2016 11:57 

Hej, korzystaliście może z wypożyczalni silicy by car? Bardzo średnie ma opinie na internecie, a niestety mamy poniżej 25 lat, a to jest jedna z nielicznych wypożyczalni gdzie nie ma opłat młodego kierowcy.. Dlatego proszę o opinie na temat tej firmy.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 18 Sie 2016 10:35 

Witam,

wybieram się do Bergamo pod koniec Września i chciałem w tamtych rejonach pojeździć w okolicach jeziora Como. Szukam dobrej ofert i jak zawsze zastanawiam się nad wariantami, które oferują wypożyczalnie. Z tego, co się zdążyłem zorientować polecani są pośrednicy, ale może ktoś ma coś innego do polecenia:

http://www.auto4free.pl/
http://economycarrentals.com/

Głównym pytaniem jest ubezpieczenie economy car oferuje samochody w cenach 300-400zł plus do tego „Theft & Damage Excess Protection” w cenie 208. Nie jestem pewien na ile opłacalne i bezpieczny jest ten pakiet – czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

Z kolei na auto4free ceny zaczynają się od 400-450 i polecane jest pełne ubezpieczenie za około 300zł to jednak za całość daje około 800zł i zastanawiam się czy jest sens brać to pełne ubezpieczenie. Jakie są wasze doświadczenia?

Co byście polecali?
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 19 Sie 2016 09:26 

Loty: 16
Kilometry: 28 434
Krajów: 7 / 3.3%
witam! szybkie pytanie:
czy wypożyczalnie akceptują kartę debetową wypukłą visa ( nie ma na niej napisu "debit"). normalnie posiada dane takie jak kredytowa, ma kod CVV oraz datę ważności. chodzi konkretnie o kartę mbanku białą z delfinem, wypukłe cyfry.
korzystał może już ktoś z niej podczas wynajmowania samochodu?
z góry dzięki!!
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 19 Sie 2016 12:24 

Czy jak wynajmuje auto i chce opcję dodatkowego kierowcy to muszę go brać na wszystkie dni czy moge np na 5 dni, a auto na 7?
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 19 Sie 2016 19:02 

niebieski
Na jednej rezerwacji musisz na wszystkie.

Teoretycznie możesz wziąć na 5 z dodatkowym kierowcą, oddać autko i znowu zabrać tym razem już bez dodatkowego.

Co prawda karty "z delfinkiem" nie mam, ale wydaje mi się że nie zadziała, bo gdyby tak było to nikt nie miałby problemu z wynajmowaniem samochodów bez karty kredytowej.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1654 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości