Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 15 Gru 2014 21:10 

- hotel pozostawia sobie możliwość preautoryzacji podanej karty, gdy to zrobi po dacie ważności karty booking skontaktuje się z tobą by dane karty zmienić
- po zalogowaniu się na booking i wejściu z szczegóły rezerwacji jest tam możliwość kliknięcia, by zmienić dane podanej karty
- zapewne zakończy się tak jak piszesz, na miejscu zapłacisz kartą lub gotówką
 PM off
piwcuk uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#722 PostWysłany: 15 Gru 2014 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 49 702
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
Polecam Booking.com zero problemów no i sekretne oferty polecam gorąco , ostatnia moja rezerwacja to hostel cinema we Wrocławiu
 Profil Relacje PM off  

#723 PostWysłany: 15 Gru 2014 21:19 

Anonymous napisał(a):
- hotel pozostawia sobie możliwość preautoryzacji podanej karty, gdy to zrobi po dacie ważności karty booking skontaktuje się z tobą by dane karty zmienić
- po zalogowaniu się na booking i wejściu z szczegóły rezerwacji jest tam możliwość kliknięcia, by zmienić dane podanej karty
- zapewne zakończy się tak jak piszesz, na miejscu zapłacisz kartą lub gotówką

dziękuję za odpowiedź, nie sprawdziłem wcześniej że istnieje opcja edytowania danych karty kredytowej, w takim razie zmienię na inną ;)
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 15 Gru 2014 22:24 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Piwcuk mam taką samą sytuację jak Ty z tą niepobraną kasą z konta.
Kontaktowałeś się z hotelem?
Dostałam normalnie potwierdzenie rezerwacji a na karcie nic nie jest zablokowane.
Nie wiem czy pisać do hotelu czy nie?

#725 PostWysłany: 15 Gru 2014 22:32 

Witam,

Mam pytanie co będzie jeżeli płaciłem kartą PayPass (na okaziciela) i niestety z powodu choroby odwołałem rezerwację ale w terminie już płatnym. Dzwoniłem do nich ale i tak powiedzieli że pieniądze sciągną i choroba ich nie interesuje.
Moje pytanie brzmi mogą mnie jakoś ścigać? np komornikiem.
Wiem, że nie powinnienem się tak zachować ale tak wyszło i miałem nadzieję, że będą chcieli chodziasz 50% ale niestety chcieli całość i postanowiłem zrobić jak zrobiłem.

#726 PostWysłany: 15 Gru 2014 22:47 

niebieski
Najczęściej korzystam przy wyjazdach z booking.com. Zawsze, gdy były jakieś problemy z hotelem kontaktowałam się z nimi i byli b. pomocni. Kiedyś spóźniłam się z odwołaniem rezerwacji o kilka godzin, bo nie zwróciłam uwagi, że czas liczy się wg. czasu lokalnego miejsca rezerwacji a nie według czasu polskiego, więc tam był już dzień następny. Poprosiłam o interwencję w tej sprawie. Oni skontaktowali się z hotelem z grzeczną prośbą, czy wyrazi zgodę na nieobciązanie mnie. Hotel, chyba w ramach dobrej współpracy z nimi, zgodził się nie obciążać, ale jest to chyba dobra wola hotelu.
Generalnie polecałabym ich w całej rozciągłości, gdyby nie jedno "ale". Ostatnio po dokonaniu rezerwacji hotelu w Lizbonie ktoś, również w Lizbonie, próbował w tym samym dniu zrobić transakcję przy użyciu danych z mojej karty. Na szczęście mój bank transakcję odrzucił. Wynika z tego, że dane z karty przekazane do booking.com trafiają następnie do hotelu, gdzie nie do końca wiadomo, kto ma do nich dostęp i jaki zrobi użytek. Przypuszczam, że ten problem dotyczy nie tylko booking.com.
 Profil Relacje PM off  

#727 PostWysłany: 15 Gru 2014 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
NakatePL napisał(a):
Witam,

Mam pytanie co będzie jeżeli płaciłem kartą PayPass (na okaziciela) i niestety z powodu choroby odwołałem rezerwację ale w terminie już płatnym. Dzwoniłem do nich ale i tak powiedzieli że pieniądze sciągną i choroba ich nie interesuje.
Moje pytanie brzmi mogą mnie jakoś ścigać? np komornikiem.
Wiem, że nie powinnienem się tak zachować ale tak wyszło i miałem nadzieję, że będą chcieli chodziasz 50% ale niestety chcieli całość i postanowiłem zrobić jak zrobiłem.

po 1. paypass czy prepaid?
po 2. co to jest "chodziasz" ??
po 3. tzn. co zrobiłeś?

jak prepaidem to wyrzuć i po sprawie ;) mów że to nie Twoja ręka :)

#728 PostWysłany: 15 Gru 2014 23:39 

jekyll napisał(a):
Dostałam normalnie potwierdzenie rezerwacji a na karcie nic nie jest zablokowane.

U mnie hotel nie miał pobierać kasy z konta i nie pobrał bo miałem opcję z bezpłatną możliwością anulacji. Nie wiem jak u Ciebie to wyglądało.
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 16 Gru 2014 09:17 

Przepraszam za błędy:)
Rezerwacja była brana na kartę bzwbk na okaziciela

#730 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:16 

srebrny
piwcuk napisał(a):
jekyll napisał(a):

U mnie hotel nie miał pobierać kasy z konta i nie pobrał bo miałem opcję z bezpłatną możliwością anulacji. Nie wiem jak u Ciebie to wyglądało.

aaaa źle doczytałam, a miał ktoś taką sytuację?
Potwierdzenie na mailu a kasa nie ruszona na koncie?
W rezerwacji jest napisane, że pobiorą przy rezerwacji.
Nie wiem czy już panikować czy jeszcze poczekać :)

#731 PostWysłany: 16 Gru 2014 17:22 

Absolutnie nie ma powodu, by panikować, takie postępowanie hoteli się zdarza i wystarczy mieć tylko wystarczające saldo na koncie wskazanej karty, bo w każdej chwili może nastąpić blokada (panikować można by, gdyby dokonali np. podwójnej blokady środków itp)
 PM off  

#732 PostWysłany: 17 Gru 2014 01:00 

niebieski
jekyll napisał(a):
miał ktoś taką sytuację?
Potwierdzenie na mailu a kasa nie ruszona na koncie?
W rezerwacji jest napisane, że pobiorą przy rezerwacji.

Czasami informacja na booking jest błędna. Zdarzyło mi się raz, według warunków pieniądze miały być pobrane w chwili rezerwacji, napisałem do booking i okazało się że pieniądze hotel pobiera dopiero po upłynięciu terminu darmowej anulacji. W Twoim przypadku pewnie będzie tak samo, albo zapłacisz na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 17 Gru 2014 18:15 

srebrny
To mnie uspokoiliście, dzięki za info :)

#734 PostWysłany: 23 Gru 2014 01:34 

Loty: 19
Kilometry: 32 461
Krajów: 7 / 3.3%
Czy w jakis sposób booking chroni mnie gdy po przyjeździe na miejsce hostel zawiedzie tzn np nie bedzie wolnych pokoi, nie bedzie kontaktu z dana osoba? Zdarzyła sie komus taka sytuacja?
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 23 Gru 2014 01:38 

srebrny
2-3 razy.
Teoretycznie chroni, ale na drugiej polkoli, bez dostepu do netu, po podrozy, to jest to raczej ochrona w wymiarze symbolicznym.
Ja szukam wtedy alternatywnego noclegu z pominieciem portalu i zachowuje rachunek.
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 23 Gru 2014 01:46 

Loty: 19
Kilometry: 32 461
Krajów: 7 / 3.3%
Miałem podobna sytuacje z airbnb kiedy nie było kontaktu z gospodarzem i wtedy faktycznie czułem sie chroniony bowiem airbnb kontaktował sie z gospodarzem co przyniosło skutek a w razie braku kontaktu pani poinformowała ze załatwia wtedy inny nocleg, nawet po wyższej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:24 

Słuchajcie jak to jest z dziećmi na booking?

Nasz wypad składać się będzie z 4 dorosłych i 2 dzieci. W związku z tym zarezerwowałem pokój dla 6 osób...

Jeżeli rezerwowałbym pokój dla 4 osób i starałbym się o tą dopłatę "Wszystkie dzieci starsze lub dorośli - opłata w wysokości 20 EUR za osobę, za dobę, na dodatkowych łóżkach" to wyszłoby drożej.

Hotel w dniu przyjazdu może mieć problemy w związku z dziećmi skoro pokój dla 6 osób?

#738 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
NakatePL napisał(a):

Hotel w dniu przyjazdu może mieć problemy w związku z dziećmi skoro pokój dla 6 osób?

Jeśli masz pokój 6 osobowy nie powinno być żadnego problemu, nie potrzebujesz dostawek itp.
Czasem tak jest że bardziej opłaca się większy pokój niż dostawki czy łóżeczka dla dzieci

#739 PostWysłany: 03 Sty 2015 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Ja potrzebuje typowo pokój dla 5 osób, i nie rzadko jest to pokój 5-6. Generalnie ich nie interesuje czy to dzieci czy nie, po prostu muszą wiedzeć ile osób będzie mieszkać. Jeśli już jakieś 'problemy' to sprawdź/dopytaj czy tam jest faktycznie 6 łóżek, czy raczej to jest 6 miejsc do spania (typu 1xpodwójne łóżko, 1xpodwójne spanie na rozkładanej sofie, 1x mały tapczan i 1x dostawka). Powinno być w opisie pokoju lub w komentarzach ludzi. Generalnie często 6 miejsc do spania nie oznacza 6 fizycznych łóżek. No i warto doczytać czy pokój nie jest np. dwu poziomowy (cześć łóżek na stryszku). To nie musi być na minus, ale warto wiedzieć przed (zdjęcia, opis, komentarze). Dzieciaki uwielbiają kręcone na ostro schody na pięterko, w przeciwieństwie do rodziców ;-)

#740 PostWysłany: 13 Sty 2015 22:47 

niebieski
w sytuacji, gdy hotel nawali booking pomaga, negocjuje z hotelem lub znajduje inne miejsce na nocleg,
nawet jeśli jest to na drugiej półkuli,
trzeba jednak się z nimi skontaktować, bo sami nie wpadną na to, że masz kłopoty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości