Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#701 PostWysłany: 18 Lis 2014 12:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
frantic napisał(a):
...
Reasumując booking traktuje klienta jak śmiecia....

wybacz Kolego ale Ty też popłynąłeś z logicznym myśleniem (żeby nie używać innych sformułowań...).
polityka bookinga od kilku miesięcy jest znana (a przecież nie jesteś tutaj od wczoraj...) i było prawie pewne że to anulują (o czym z resztą informowali Cię inni użytkownicy forum).
tak, jak wiem, że booking zachowuje się dziwnie ale robi to od kilku miesięcy i nikt nas nie zmusza w ogóle się z nimi zadawać...
mi też anulowali nocleg za 10euro w 4* hotelu w czasie świąt wielkanocnych. ale ja jakoś nie płakałem :roll:

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#702 PostWysłany: 18 Lis 2014 16:19 

Loty: 49
Kilometry: 84 728
Krajów: 10 / 4.7%
namteH napisał(a):
wybacz Kolego ale Ty też popłynąłeś z logicznym myśleniem (żeby nie używać innych sformułowań...).
polityka bookinga od kilku miesięcy jest znana (a przecież nie jesteś tutaj od wczoraj...) i było prawie pewne że to anulują (o czym z resztą informowali Cię inni użytkownicy forum).
tak, jak wiem, że booking zachowuje się dziwnie ale robi to od kilku miesięcy i nikt nas nie zmusza w ogóle się z nimi zadawać...
mi też anulowali nocleg za 10euro w 4* hotelu w czasie świąt wielkanocnych. ale ja jakoś nie płakałem :roll:

Nie chodzi o anulowanie rezerwacji jako takiej, ale o sposób w jaki się to odbywa. Sam prowadzę spory sklep internetowy, na samym allegro mam ponad 1000aukcji i nie wyobrazam sobie sytuacji w której udaje połączenie z klientem puszczając mu sygnał. Tak samo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, w której bez konsultacji z klientem wystawiam ponownie jakis towar na sprzedaż, a sytuacja nie jest w żaden sposób jeszcze rozwiązana z poprzednim kupującym. A ponieważ do wyjazdu pozostał mi tydzień to zwyczajnie czuję się zainstniałą sytuacją "odrobinę" zdegustowany.

#703 PostWysłany: 18 Lis 2014 16:45 

To ja się wypowiem o booking.com bardzo pozytywnie. Korzystałam z rezerwacji przez tę stronę 6-7 razy. Jak dotąd nie miałam anulowanej rezerwacji, a opisy miejsc, w których nocowałam uważam za w miarę rzetelne. Czasami były nieco podkoloryzowane, np. internet bezprzewodowy (z przyzwoitą prędkością) był w holu, a w pokojach taki, że jedna strona otwierała się w 5 minut albo sformułowanie, że personel komunikuje się w j. angielskim oznaczało, że potrafi powiedzieć "hi" i "good morning" :lol:, ale moim zdaniem nie była to wina portalu, tylko "hotelowców", którzy pisali więcej niż było w realu.
Nigdy też moja opinia nie została zablokowana, chociaż nie zawsze wszystko było pozytywnie napisane. Starałam się natomiast spokojnie i rzeczowo oddać wady i zalety miejsca niż emocjonalnie komentować to, co zastałam.
Lodzia
 Profil Relacje PM off  

#704 PostWysłany: 18 Lis 2014 16:53 

Zbanowany
A nie wystarczy sama informacja ze informacje co do kart platniczych sa przekazywane jawnie i byly juz sygnaly ze okradano karty (nie wnikam czy w biurze booking.com czy w samym hotelu) aby nie korzystac z tego posrednika ?

Normalne ceny mamy bezposrednio w hotelach a wszelkiego 'okazje' utrudniaja zycie tak jak ostatnio czekalem 40min w recepcji hotelu Idea w Mediolanie o 2 godzinie na ranem zanim recepcjonista uzgodnil czy 25EUR kupon/vouczer z hotel.com jest obowiazujacy ... to nie jest warte zachodu. A ceny ktore nie sa bledem cenowym albo dotacja posrednika tez mozna osiagnac bezposrednio w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#705 PostWysłany: 18 Lis 2014 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Krajów: 24 / 11.2%
Booking.com - mnie tez tak potraktowali - wyslali standardowy wklejony mail , odeslali do regulaminu a na wiadomosci juz nie odpowiadali. Anulowali rezerwację i koniec. Pracuje w turystyce, u nas w ogole nie jest to do pomyslenia, żeby tak zostawic klienta bez echa. Poza tym po zabukowaniu hotelu przez booking.com w Bulgarii moja karta zostala uzyta przez nieuprawnione podmioty, ktos sobie fundnął bilet za 300funtow. Na szczescie bank uznal reklamację, ale od tej pory bukuję w serwisach, ktore nie wysylaja danych mojej karty do hotelu.

Co do opinii, ja tez czerpię je z tripadvisora i sama wysylam tam swoje opinie po kazdym wyjezdzie. Raz zdazylo mi się, że opinia zostala odrzucona, ponieważ nie zawierała istotnych tresci, bylo to cos od niechcenia w stylu :"fajny hotel , mila atmosfera" Koniec. Dlatego teraz piszę juz więcej sensownych tresci, mogacych pomoc innym uzytkownikom i nie odrzucili zadnej z moich opini, ani tej zlej ani dobrej. I nie sądzę, że jest to cenzura, tylko raczej dbanie o nie zasmiecanie serwisu takimi smieciowymi opiniami.
 Profil Relacje PM off  

#706 PostWysłany: 18 Lis 2014 16:59 

frantic napisał(a):
Sam prowadzę spory sklep internetowy, na samym allegro mam ponad 1000aukcji i nie wyobrazam sobie sytuacji w której udaje połączenie z klientem puszczając mu sygnał.

No ale gdybys sprzedawal laptopy o wartosci 10000zl i przez pomylke wystawil go za 10000gr (100zl) przez co 100zl ludzi by ci go kupilo, to co bys zrobil? Przyjal caly problem na klate czy dal nagatywy ludziom za to ze nie rozumieja ze to byl ewidentny blad?

Z dzwonieniem jest tak ze booking.com to jest firma zagraniczna z call centrem pewnie gdzies w Indiach, na 100 telefonow moze 40 by odebralo, z czego moze z 5 by sie dogadalo oznajmiajac ze "to wasz blad, wiec musicie poniesc konsekwencje" - prawda jest taka ze przy ewidentnym bledzie nie musza - zwlaszcza gdy wiele osob to zakupilo.
 PM off  

#707 PostWysłany: 18 Lis 2014 17:43 

Zbanowany
Zgodnie z orzecznictwem musial by to wziasc na klate i najprawdopodobniej oglosic upadlosc.
Ale kto kogo zmusza do handlu w internecie lub oferowania swoich uslug poza lokalem firmy ?
Nie ma takiego obowiazku a skoro sie za to bierzesz to miej przynajmniej pojecie na co sie rzucasz i jaka odpowiedzialnosc Ci grozi.

Niewiedza czy bledy nie chronia Cie przed skutkami prawnymi, jesli prowadzisz jakas swoja firme to to jest podstawa dzialalnosci no chyba ze masz uklad z dobrymi prawnikami ktozy beda robic za Twoj parasol tlumaczac klientom ze 2x2=5. Bardziej oplaca sie tak zachowac bo 95% klientow nie pojdzie do sadu z pozostalej 5% polowa moze wygra z nami a w rezultacie i tak bedziemy do przodu, minie pol roku i zla opinia rozmyje sie w necie.
 Profil Relacje PM off  

#708 PostWysłany: 18 Lis 2014 17:47 

Anonymous napisał(a):

No ale gdybys sprzedawal laptopy o wartosci 10000zl i przez pomylke wystawil go za 10000gr (100zl) przez co 100zl ludzi by ci go kupilo, to co bys zrobil? Przyjal caly problem na klate czy dal nagatywy ludziom za to ze nie rozumieja ze to byl ewidentny blad?

Miałem sytuację gdzie pracownik wystawiając instrument muzyczny zamiast 790zł ustawił cenę 79zł. Od razu ktoś go oczywiście kupił. Nie robiliśmy żadnych problemów bo trzeba było stratę zwyczajnie odrobić na innych artykułach. Klient dokonał świadomie zakupu.Za błędy się płaci i wyciąga z nich wnioski.

Problem tkwi w tym ,że booking zrobił sobie taka reklamę i jest tak rozpoznawalnym serwisem, że czego nie zrobią to i tak klientów nie stracą bo przyjdą nowi.

#709 PostWysłany: 18 Lis 2014 19:58 

frantic napisał(a):
Miałem sytuację gdzie pracownik wystawiając instrument muzyczny zamiast 790zł ustawił cenę 79zł. Od razu ktoś go oczywiście kupił. Nie robiliśmy żadnych problemów bo trzeba było stratę zwyczajnie odrobić na innych artykułach. Klient dokonał świadomie zakupu.Za błędy się płaci i wyciąga z nich wnioski.

No ok, raz sie zdarzyl jeden instrument - pech, pokrywa sie koszta, tak samo z bookingiem, jezeli by sie zdarzyl jeden blad na jakis czas to tez by to pokryli. Problem z hotelami jest taki ze kazdy hotel wystawia z 20 pokoi na kolejnych 360 dni.. cena 43e zamiast 430e nie sprzeda sie tylko raz, sprzeda sie wiele, wiele razy.. zwlaszcza jak jeszcze jest w popularnym miescie (Barcelona), a tego juz raczej nikt nie pokryje z wlasnej kieszeni - tak jak u ciebie, jakby to nie byla jedna sztuka a cala przyczepa :)
frantic napisał(a):
Problem tkwi w tym ,że booking zrobił sobie taka reklamę i jest tak rozpoznawalnym serwisem, że czego nie zrobią to i tak klientów nie stracą bo przyjdą nowi.

Calkowicie sie zgadzam, nie musza dbac o klienta gdyz bedac strona o zasiegu globalnym to ani plotki sie latwo nie rozprzestrzeniaja, a nawet jak jeden klient odejdzie to i tak przyjdzie 100 nastepnych.
 PM off
MUC2014 lubi ten post.

#710 PostWysłany: 18 Lis 2014 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Przede wszystkim chyba jednak klient robiący taką rezerwacje jest świadomy ze to pomyłka i ewentualnie liczy na szczęście niż traktuje to na serio. Nie widze powodu zeby miało to rzutować na przyszłe rezerwacje na tym portalu.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

#711 PostWysłany: 18 Lis 2014 23:42 

Anonymous napisał(a):
Problem z hotelami jest taki ze kazdy hotel wystawia z 20 pokoi na kolejnych 360 dni.. cena 43e zamiast 430e nie sprzeda sie tylko raz, sprzeda sie wiele, wiele razy..

I tu mnie booking zabolało właśnie dlatego, że ten obiekt wystawia jednocześnie 4 apartamenty a nie jak wspomnialeś 20 pokoi. No ale cóż. Teraz zamiast czekać na atrakcyjne oferty trzeba rezerwować te średnio opłacalne żeby być całkowicie pewnym sukcesu;p

#712 PostWysłany: 21 Lis 2014 20:00 

Loty: 323
Kilometry: 582 606
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Jest mozliwosc zmiany danych w rezerwacji hotelu na inną osobe . platnosc bedzie na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 23 Lis 2014 13:18 

Loty: 12
Kilometry: 42 452
Krajów: 7 / 3.3%
Z booking korzystałem już parę razy w różnych Państwach. Zawsze skutecznie. Także bez zastrzeżeń.

#714 PostWysłany: 23 Lis 2014 23:03 

Też już wielokrotnie korzystałem z Booking.com, póki co bez problemów. Zobaczymy jak bedzie w grudniu, zarezerwowałem kilkanaście noclegów w Nowej Zelandii.
 Profil Relacje PM off  

#715 PostWysłany: 23 Lis 2014 23:07 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Ja podobnie wiele rezerwacji na booking i zero problemow.polecam

#716 PostWysłany: 24 Lis 2014 08:07 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Ja również nie miałem żadnych problemów podczas swoich rezerwacji. Każda opinia pojawiała się następnego dnia a jedna z nich była niekorzystna. Zdecydowanie polecam booking.com
 Profil Relacje PM off  

#717 PostWysłany: 06 Gru 2014 21:07 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Doszło do sytuacji, w której:
- dokonano rezerwacji z bezpłatną anulacją do 8. grudnia;
- dwa razy hotel preautoryzował kartę, na której nie było tyle środków;
- za trzecim razem podaną inną kartę, po czym nastąpiło ściągnięcie całej kwoty.
Pytanie: co dalej, skoro na rezerwacji widnieje zapis, iż płatność gotówką na miejscu, a hotel nie odpisuje? Znajomi zastanawiają się nad zmianą miejscówki, ta była tylko "rezerwowa".
 Profil Relacje PM off  

#718 PostWysłany: 06 Gru 2014 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Może nastąpiła tylko blokada środków? Nie obawiał bym się czy tylko kiedy oddadzą lub zwolnią kasę.

#719 PostWysłany: 06 Gru 2014 21:22 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Nie było takiego zapisu, ani też o przedpłacie. Rezerwacja dokonana 25. listopada.
 Profil Relacje PM off  

#720 PostWysłany: 15 Gru 2014 21:01 

Witam,

co zrobić w przypadku gdy zabookowalem apartament z bezpłatną możliwością anulacji (nie ściągnęło mi ani nie zablokowało kasy) ale użyłem karty, która jest ważna do końca roku a nocleg jest na luty 2015? Na stronie booking.com znalazłem w FAQ, że w takim przypadku należy się kontaktować bezpośrednio z hotelem. Czy powinienem to zrobić? Mam na myśli to czy oni w ogóle będą jeszcze coś próbowali zrobić z tą kartą? Czy po prostu przyjadę, zapłacę gotówką i nawet nikt się nie dowie, że karta, której użyłem jest już nieważna?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości