Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#221 PostWysłany: 19 Lis 2012 11:16 

niebieski
też będę spał w BB maggiore w połowie stycznia , rezerwowałem przez booking 3 za 47 euro , ale lecimy w 5 osób z 2 małych dzieci i zastanawiam się czy będą się czepiać ?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#222 PostWysłany: 20 Lis 2012 20:57 

Warunki b&b maggiore z booking.com:

Bezpłatnie! Wszystkie dzieci do lat 4 - pobyt bezpłatny, jeżeli śpią na obecnych łóżkach.

Bezpłatnie! Wszystkie dzieci do lat 2 - pobyt bezpłatny, na łóżeczkach niemowlęcych .

Maksymalna liczba łóżeczek niemowlęcych w pokoju to 1.

Jakiekolwiek dodatkowe łóżka oraz łóżeczka dla dzieci dostępne są jedynie na życzenie i muszą zostać potwierdzone przez hotel.

#223 PostWysłany: 21 Lis 2012 19:37 
Awatar użytkownika

No i okazało się jednak, że obsługa BB Maggiore sie walnęła. Odpowiedzieli mi na maila (po czterech dniach - niezły refleks :D ), że mogą mi zwrócić kasę. Ale teraz to już mam gdzies ten zwrot, po każdym przewalutowaniu jestem do tyłu. No, ale przynajmniej przyznali się do błędu.
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 27 Lis 2012 00:44 

Czy ktoś był w muzeum watykanu i warto zobaczyć za 15Euro ? Czy moze koloseum lepsze do zwiedzania ?
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 27 Lis 2012 01:04 

niebieski
Nie byłem ani tu, ani tu, ale daję głowę że muzea watykańskie są ciekawsze niż koloseum. Amfiteatr Flawiuszy i tak możesz dokładnie obejrzeć z zewnątrz.

#226 PostWysłany: 27 Lis 2012 01:45 

Loty: 153
Kilometry: 249 194
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Byłem tu i tu.Polecam obie atrakcje tj muzea watykańskie i colloseum.Szczerze to miałbym problem z wyborem jednej z nich.Na colloseum byłem napalony od samego początku więc musiałem tam być.Tym bardziej,że mając kartę roma pass wszedłem za darmo.Co do muzeów watykańskich tylko o nich czytałem przed wyjazdem.Na pięć dni pobytu w Rzymie,jeden dzień poświęciłem na Watykan.tzn Bazylika Św.Piotra i muzea.Co do muzeów to jest tam taki przepych dzieł zgromadzonych na przestrzeni tysiącleci,że ból głowy.Zaskoczyła mnie obecność Bitwy pod Wiedniem J.Matejki,a najbardziej miejsce wyboru papieży czyli Kaplica sykstyńska ze swoim Sądem ostatecznym M.Anioła.Najlepiej jakbyś zrobił tak jak ja,czyli colloseum za darmo a muzea zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 28 Lis 2012 10:44 

niebieski
Czy jest w ogóle sens porównywać Koloseum i Muzea Watykańskie? Moim zdaniem warto jest zobaczyć i to, i to. Koloseum zrobiło na mnie ogromne wrażenie, zresztą tak samo, jak Muzea.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 08 Gru 2012 11:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Korzystaliście może z noclegów:
www.pensioni-roma.com

Proszę o opinię nt warunków i lokalizacji

#229 PostWysłany: 27 Gru 2012 16:29 

Witam.

Czy ktoś korzystał z noclegow hotelu http://www.booking.com/hotel/it/albergo ... _confemail ?? proszę o opinie, i w jaki sposob najtanszym kosztem dostac sie do hotelu z Lotniska po godz 22?

pozdrawiam

#230 PostWysłany: 28 Gru 2012 08:18 

kolec napisał(a):
Witam.

Czy ktoś korzystał z noclegow hotelu http://www.booking.com/hotel/it/albergo ... _confemail ?? proszę o opinie, i w jaki sposob najtanszym kosztem dostac sie do hotelu z Lotniska po godz 22?

pozdrawiam

Hotel ma dosyć dobre opinie, na booking możesz polegać. Z jakiego lotniska chcesz jechać?

#231 PostWysłany: 02 Sty 2013 01:42 

rzym ciampino ;)

#232 PostWysłany: 04 Sty 2013 00:59 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
z Ciampino masz duzo opcji conajmniej do 12 w nocy kiedy laduja ostatnie samoloty

albo autobuski Acotral bilet 1.20 € do metra anagnina, nastepnie metro do Termini 1.50 €
albo beposrednio do Termini autobusem Terravision za 4 euro

#233 PostWysłany: 06 Sty 2013 21:38 
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o nocleg w Rzymie to w sierpniu spałem w hotelu, przy samym Termini, który prowadzi bardzo sympatyczna i pomocna Polka Edyta. Pokoje są codziennie sprzątane, jest bardzo przyjemnie i przytulnie. W pokojach jest wifi, telewizor, klimatyzacja, własna łazienka (prysznic) i wspólna kuchnia, z której można korzystać bez ograniczeń np zrobić można obiad. W cenę wliczone jest lekkie śniadanie typu bułka, dżem, sok, mleko, kawa, herbata. Ja płaciłem za pokój dwuosobowy 50 euro w sierpniu.

Link do stronki http://www.rome-bed-breakfast.eu
kontakt w sprawie rezerwacji i informacji również można prowadzić przez facebooka z Panią Edytą (ja tak własnie zrobiłem :) )

Pozdrawiam

#234 PostWysłany: 08 Sty 2013 13:39 

Witam,

Na koniec stycznia mamy wykupione ze znajomymi (6 osób) lot na Fiumicino. Polecicie jakiś nocleg niedaleko? Wiadomo - bliżej centrum, z tym że dobrze jakbyśmy jechali z lotniska np. 1 autobusem :) Może jakieś mieszkanie? To we Włoszech popularne? Jak nie to hotel czy hostel :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 13 Sty 2013 11:53 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
też coś szukam na Rzym ... 25-28.01 (2osoby)

no ale zerkalem tak ok 360pln na 3noclegi to takie minimum chyba.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 17 Sty 2013 17:13 

Radzę odwiedzić Prestigia.com, jest bardzo wygodne! Istnieje wiele hoteli w centrum Rzymu, a ceny są niskie :)

#237 PostWysłany: 31 Sty 2013 01:38 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 110 182
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
też przyłącze się do poszukujących,

bardziej szukam czegoś tańszego, aniżeli wygodnego ;) lokalizacja też bez znaczenia, byle w Rzymie
ciekawi mnie czy są tam jakieś tanie hostele/motele?

a termin to 15-20 luty

#238 PostWysłany: 01 Lut 2013 01:20 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Sprawdź cenę Maggiore B&B, ja niedawno za dwie noce dla dwóch osób zapłaciłem 64 euro plus podatek miejski. lokalizacja wg mnie dogodna bo do głównej stacji kolei/metra termini 300 metrów i zabytki 5 minut spacerem.
Luksusów jakiś szczególnych nie ma, ale nie mam się do czego przyczepić :) nawet mini lodówka jest.
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 04 Mar 2013 01:48 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
bizqit napisał(a):
też przyłącze się do poszukujących,

bardziej szukam czegoś tańszego, aniżeli wygodnego ;) lokalizacja też bez znaczenia, byle w Rzymie
ciekawi mnie czy są tam jakieś tanie hostele/motele?

a termin to 15-20 luty

Dokladnie w tym terminie mieszkalem we Freedom Traveller hostel - tanio, wygodnie, super lokalizacja, polecam!

#240 PostWysłany: 12 Mar 2013 02:07 

Szukam noclegu w Rzymie dla 2 osób, w dniach 12-14 kwietnia.

pozdrawiam
K.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości