Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#201 PostWysłany: 26 Paź 2012 18:48 
Awatar użytkownika

Ja polecam : http://www.facebook.com/pages/RZYM-apar ... 6174708268

Spałem tu niedawno w Rosa Blu na Via Bezzecca . Pokoje zadbane, prowadzi sympatyczny Włoch. Blisko do 2 linii metra, do Termini w okolicy fajne knajpki . Ja płaciłem 20E/os za pokój 4osobowy, 2osobowy 23e/os
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#202 PostWysłany: 05 Lis 2012 20:50 

niebieski
Właśnie wróciłem z Rzymu i zdecydowanie mogę polecić miejsce, w którym mieszkaliśmy - do ścisłego centrum 25 minut tramawajem. Kameralne mieszkanko. Dwa pokoje + aneks kuchenny i łazienka. Jeden z pokoi jest przechodni. Jest bardzo przytulnie, okolica bezpieczna. Płatność do ręki na miejscu (udało mi się wynegcjować brak zaliczki). Jeśli ktoś chce namiary do właścicielki, to zapraszam na PW. Mieskznaie znajduje się na via Pietro Cartoni.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 08 Lis 2012 20:57 

Loty: 153
Kilometry: 249 194
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Ja polecam casasimpatia czy jakoś podobnie.Cena przystępna,internet wifi,odbierają z lotniska.Wszędzie blisko.Wybrałem ich bo jest możliwy kontakt po polsku
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 12 Lis 2012 06:56 

http://www.sandyhostel.com/

My dwie nocki spałyśmy w Sandy Hostel, w sumie zapłaciłyśmy niecałe 60euro( 2osoby na dwie noce z podatkiem). Miałyśmy zarezerwowany 6 osobowy pokój, ale dostałyśmy '4' z łazienką. Pościel była czysta, pokój też - możliwe, że głównie dlatego, że nie było ruchu :P (zaznaczam bo hostel ma różne opinie).

W każdym razie, miejsce idealne - wszędzie blisko, zwiedzałyśmy 'z buta'.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 12 Lis 2012 09:52 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Tez dorzuce swoje trzy grosze.
Polecam goraco nocleg u Franka:
http://www.airbnb.com/rooms/716278
Niby daleko od centrum ale dzieki temu w okolicy jest bardzo tanio. Za to do metra tylko kilka krokow wiec dojazd jest bardzo prosty. Placilismy chyba 35€ za dwie osoby.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 17 Lis 2012 09:57 
Awatar użytkownika

Ja może odradzę pewien pensjonat - B&B Maggiore.

Zrobiłem sobie u nich rezerwację na styczeń, jak zwykle podałem nr karty kredytowej. Zazwyczaj karta kredytowa służy jako zabezpieczenie, a więc ściagaja nam z niej kwotę za nocleg gdy pomimo rezerwacji nie pojawimy się na miejscu.
Natomiast w B&B Maggiore spotkałem się z czymś naprawdę dziwnym. Na drugi dzień po rezerwacji, ściagnęli mi z karty kwotę za nocleg - z góry, tzn. jeszcze przed przyjazdem. Trochę się zdenerwowałem - kto widział, żeby płacić z góry za pobyt. Nie wiem jeszcze jaki jest standard samego pensjonatu, ale wkurzyła mnie ta cała sytuacja.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 17 Lis 2012 10:32 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Krajów: 15 / 7.0%
A nie jest przypadkiem tak, że ta ściągnięta kwota za pobyt wisi jako zablokowana?
Ja też płaciłem zadatek za noclegi i oprócz zadatku zablokowali mi resztę kwoty do zapłaty za noclegi. Podobno tak 2 tyg. ma wisieć zablokowane i później wrócić na konto karty kredytowej.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 17 Lis 2012 10:41 
Awatar użytkownika

@wojtozor
Ale zablokowali ci tylko czy pobrali z rachunku karty?

Bo u mnie to figuruje jako normalna płatność (obciażenie), a nie blokada środków. W każdym razie zapytałem pracownika czy to jest ich standardowa procedura - czekam na odpowiedź. Dla mnie taka płatność z góry byłaby w porzadku gdyby o tym wyraźnie wcześniej informowano. Nawet nie przyszło mi do głowy że mogli już to sobie pobrać - dopiero dzisiaj się dowiedziałm. Oczywiście dla mnie to jest dodatkowo niekorzystne bo wiadomo jakie w bankach sa kursy wymiany.
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 17 Lis 2012 10:46 
Awatar użytkownika

Sprawdzam dzisiaj i...
Nigdzie teraz nie mam :/
Do tej pory wisiało mi jako środki zablokowane.
Muszę wyjaśnić sprawę w banku.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 17 Lis 2012 10:59 
Awatar użytkownika

Maja też fajna politykę odnosnie anulowania rezerwacji - zawsze pobieraja opłatę za całość pobytu (niezależnie od momentu w którym dokonujemy anulowania). Ale o tym przynajmniej wcześniej raczyli uprzedzić.
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 17 Lis 2012 11:21 
Awatar użytkownika

Już sprawa wyjaśniona.
Minęły 2 tygodnie od zablokowania środków i kasa wróciła mi na konto (limit się zwiększył ale nie było to nigdzie odnotowane)
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 17 Lis 2012 14:16 

tompot napisał(a):
Ja może odradzę pewien pensjonat - B&B Maggiore.

Zrobiłem sobie u nich rezerwację na styczeń, jak zwykle podałem nr karty kredytowej. Zazwyczaj karta kredytowa służy jako zabezpieczenie, a więc ściagaja nam z niej kwotę za nocleg gdy pomimo rezerwacji nie pojawimy się na miejscu.
Natomiast w B&B Maggiore spotkałem się z czymś naprawdę dziwnym. Na drugi dzień po rezerwacji, ściagnęli mi z karty kwotę za nocleg - z góry, tzn. jeszcze przed przyjazdem. Trochę się zdenerwowałem - kto widział, żeby płacić z góry za pobyt. Nie wiem jeszcze jaki jest standard samego pensjonatu, ale wkurzyła mnie ta cała sytuacja.

I nic nie było o tym napisane podczas robienia rezerwacji?
Byłam u nich w zeszłym miesiącu 4 noce i jestem niesamowicie zadowolona. Robiłam rezerwację przez budgetplaces.com i płaciłam kartą tylko zaliczkę, a resztę na miejscu gotówką. W przypadku anulowania rezerwacji miałam opcję dokupienia takiego zabezpieczenia za 5 euro, że anulowanie będzie już bezpłatne. Taka moja sugestia: zazwyczaj robię rezerwację przez pośredników: booking, alpharooms, budgetplaces, chyba, że znam już hotel to wtedy zdarza mi się na ich stronie.
Mam nadzieję, że z Twoją rezerwacją będzie wszystko ok. i standard wszystko Ci wynagrodzi :)

#213 PostWysłany: 17 Lis 2012 18:39 
Awatar użytkownika

@margarita888
Była informacja o tym, że nr karty posłuży do weryfikacji rezerwacji - nic więcej.

Wyglada na to, że pobieraja sobie z góry opłate gdy ktoś rezerwuje bezpośrednio przez ich stronę. Teraz poczytałem sobie o nich dokładniej komentarze na booking.com i jest tam trochę skarg. Parę osób pisało, że pobieraja dodatkowa opłatę za późny check-in (10 EUR), tzn. za przyjazd po godz. 19.00. Na stronie nie ma w ogóle śladu że jest taka dodatkowa opłata. Piewrszy raz spotykam się z takimi praktykami. Przylot do Rzymu mam niby na 17.00 i mam nadzieję że się wyrobię do tej 19.00.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 17 Lis 2012 18:56 

@tompot, jeżeli wybierałeś opcję Non refundable, to podczas rezerwacji jest wyraźnie zaznaczone: "as soon as the booking is confirmed, the cost of the whole stay will be debited immediately from your credit card."
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:29 

niebieski
Witam. Zastanawiam się nad noclegami w czerwcu ale jednak 25 E od osoby to nie jest jakaś super atrakcyjna cena. Pozdrawiam

#216 PostWysłany: 17 Lis 2012 21:47 
Awatar użytkownika

vtec napisał(a):
@tompot, jeżeli wybierałeś opcję Non refundable, to podczas rezerwacji jest wyraźnie zaznaczone: "as soon as the booking is confirmed, the cost of the whole stay will be debited immediately from your credit card."

Kurde już nie pamietam jakie oświadczenia odklikiwałem przy rezerwacji, ale może być tak jak mówisz. Nauczka na przyszłość żeby dokładnie wszystko czytać.
W każdym razie niepokoi mnie ta dodatkowa opłata za obsługę po godzinach pracy recepcji. Próbowałem się dowiedzieć na maila czy jest coś takiego, ale nie odpowiadaja. Z ocena BB Maggiore na razie się wstrzymuję - zobaczymy w styczniu czego sa warci ;)

Na razie maja plusa za lokalizacje (kilkaset metrów od Dworca Termini) i cenę (41 euro za dwie osoby).
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 17 Lis 2012 22:38 

Tak, też czytałam o tej opłacie tyle, że 20 euro. Jest tak dlatego, że oni pracują do 19, a później ich nie ma i jeśli ktoś przyjeżdża później to muszą specjalnie pojawiać się w hotelu. Oczywiście to bardzo nie fair, że nie mają takiej informacji na stronie, ja dostałam ją od razu dokonując rezerwacji. Na maila raczej Ci odpiszą, mi szybko odpisali. Jeśli wylądujesz o 17 to do 19 powinieneś na bank się wyrobić.
Z takich praktycznych informacji to w łazience nie mają kosmetyków, pokoje są ciepłe, a pizza w restauracji na dole jest świetna, można brać na wynos. Dostaniesz klucze do drzwi głównych, więc jest pełna swoboda w poruszaniu się. Naprzeciwko jak przejdziesz przez Piazza Maggiore jest market Simply, gdzie jest bardzo duży asortyment i przystępne ceny.

#218 PostWysłany: 17 Lis 2012 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Simply Piazza Maggiore potwierdzam przystepne ceny

Pieczywo od 2 euro za kilogram - dobre rozne buleczki pokazujesz ktore, waza nakleja cene
Klementynki 1 kg za 1,19 euro

ale zapewne was interesuje najbardziej promocja :

Piwo 0,66 litra 0,79 euro Tuborg - dobre :)
Wino ceny od 1,19 euro za butelke - zadnego nie probowalem wiec sie co do smaku nie wypowiem

ceny z czwartku ;)
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 18 Lis 2012 20:32 
Awatar użytkownika

Dzięki za wyczerpujace info margarita. O BB Maggiore jest tyle opinii ile osób. W każdym razie w zimowej porze można znaleźć sporo ofert oscylujacych w granicach 20 - 30 EUR, oczywiście trzeba też pamiętać o dodatkowym podatku miejskim - 2 EUR od osoby (ale to już groszowe sprawy).
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 18 Lis 2012 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
sa elastyczni w negocjacjach ja podatek zaplacilem za pierwsza noc dwie osoby czyli 4 euro
za kazda kolejna noc juz nie placilismy. spalem u hindusa w volturno house niedaleko stazione termini
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości