Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Zakopane - parking
#1 PostWysłany: 24 Sie 2016 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 18
Kilometry: 26 076
Krajów: 8 / 3.9%
Szukałem na forum ale nie ma tematu odnośnie polecanych parkingów w Zakopanem.
Potrzebuję pomocy w lokalizacji miejsca do zostawienia auta podczas szybkiego wypadu na Gubałówkę (wjazd kolejką), następnie spacerujemy na Butorowy Wierch, a na koniec zjazd kolejką...
No i nie wiem gdzie najlepiej zostawić auto aby nie było dużo potem wracania się.
Jakby ktoś mógł mi pomóc to będę bardzo wdzięczny. ;)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
 Temat postu: Re: Zakopane - parking
#2 PostWysłany: 24 Sie 2016 17:43 

srebrny
Pod Gubałówką masz parking.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Sie 2016 18:28 
Awatar użytkownika

Chcę zrobić dokładnie taką wycieczkę jak tu jest opisana;

Cytuj:
Wycieczka I.
Wspaniałą wycieczkę i to dla każdego bez względu na wiek, rozpoczynamy od przejazdu koleją na Gubałówkę. W kasie dolnej tejże kolei zakupujemy bilet promocyjny łączony na przejazd KL-T Gubałówka i KL Butorowy Wierch (bilet ulgowy 8 zł, bilet normalny - 10 zł). Już sam przejazd nowoczesnym wagonikiem na Gubałówkę dostarczy niezapomnianych wrażeń. Później wspaniały widok na Tatry i znajdujące się u stóp Gubałówki - Zakopane. Następnie spacerkiem, dogodną drogą asfaltową mijając kolej na Szymaszkowej, po ok. pół godziny dochodzimy do górnej stacji KL Butorowy Wierch. Półgodzinny spacer grzbietem Gubałówki jest nie tylko wspaniałym relaksem, ale daje również możliwość oglądania przez cały czas panoramy Tatr. Na wcześniej zakupiony bilet zjeżdżamy koleją krzesełkową Butorowy Wierch, a następnie busem lub piechotą udajemy się z powrotem do centrum miasta. Przy dolnej stacji KL Butorowy Wierch znajduje się również parking dla autobusów.

jak rozumiem najlepiej przy dolnej stacji kolejki Butorowy Wierch szukać miejsca do parkingu ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Sie 2016 18:48 

srebrny
A dlaczego nie pod Gubałówką?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Sie 2016 07:57 
Awatar użytkownika

no nie wiem sam, zabieram na ten wyjazd Mamę i dla niej takie kolejki to niesamowita atrakcja i dlatego układam tak ten plan, ale może faktycznie go zmodyfikuję tak jak mówisz...tylko mnie to nie ratuje za bardzo bo potem jak zjedziemy z Butorowego Wierchu to i tak kawał drogi trzeba nadrabiać do auta :oops:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości