Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2011 00:46 

Witajcie

Kupiłem bilety na lot Ryanaira z Łodzi do Mediolanu(Bergamo) na 30.10-6.11 i teraz szukam jakiejś przesiadki, która pozwoliłaby mi dotrzeć w tym czasie dalej na południe/do Hiszpanii.
Z BGY teoretycznie możliwości jest wiele, ale praktycznie rozkład lotów Ryana do niektórych miejsc urywa się z końcem października(np. Malaga, Ibiza, Palma de Mallorca).

Pytanie czy cierpliwie czekać i te loty zostaną dodane do rozkładów, czy może w tym czasie występuje jakieś ograniczenie lotów związane np. z końcem sezonu wakacyjnego albo np. remontem lotniska i wybierać jak najszybciej coś, co jest już dostępne?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2011 02:58 
Moderator forum

tak, właśnie - w tym czasie występuje najprawdopodobniej zawieszenie lotów na zimę związane np. z końcem sezonu wakacyjnego ,
wybierać jak najszybciej coś, co jest już dostępne.

Poniżej na południe od Madrytu
(Ibiza i Palma dM nie są 'bardzo ciepłe' w listopadzie , coć wiadomo, to względne i zmienne)
Valencia (VLC) Mon, 31 Oct 06:35 Sat, 5 Nov 18:20 5d 10h
21.99 EUR
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Valencia (VLC) Mon, 31 Oct 06:35 Mon, 31 Oct 08:30 1h 55 7.00 EUR
Ryanair Valencia (VLC) Milan (Bergamo) (BGY) Sat, 5 Nov 18:20 Sat, 5 Nov 20:10 1h 50 14.99 EUR

podróżowanie przez Saragossę
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Sevilla (SVQ) 1 ZAZ + 1 ZAZ Sun, 30 Oct 16:00* Sun, 6 Nov 06:30 5d 21h
29.12 EUR
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Zaragoza (ZAZ) Sun, 30 Oct 16:00 Sun, 30 Oct 17:50 17h 45 7.00 EUR
Ryanair Zaragoza (ZAZ) Sevilla (SVQ) Mon, 31 Oct 08:20 Mon, 31 Oct 09:45 7.56 EUR
Ryanair Sevilla (SVQ) Zaragoza (ZAZ) Sun, 6 Nov 06:30 Sun, 6 Nov 07:55 13h 35 7.56 EUR
Ryanair Zaragoza (ZAZ) Milan (Bergamo) (BGY) Sun, 6 Nov 18:15 Sun, 6 Nov 20:05 7.00 EUR

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2011 14:28 

Dzięki za informacje i propozycje lotów.
Miałem nadzieję że poza sezonem przyoszczędzę na noclegach, ale widocznie przesadziłem:).

Jeszcze wyklikałem Ryanowy lot do i z Barcelony w tym terminie i się teraz zastanawiam czy lepiej BCN czy VLC?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2011 17:20 
Moderator forum

ja odpowiem BCN , rw30 zapewne VLC ,
zależy od twego wyboru , B jest większa/możliwości , V spokojniejsza , bardziej na płd ...

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Wrz 2011 19:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Abcn napisał(a):
ja odpowiem BCN , rw30 zapewne VLC ,
zależy od twego wyboru , B jest większa/możliwości , V spokojniejsza , bardziej na płd ...

no tak, mozna by dywagowac przez paredziesiat linii czy ciekawiej jest odwiedzic muzeum na camp nou, zobaczyc panorame miasta z parc guell i skontrolowac postepy w budowie kosciola Najswietszej Rodziny czy tez moze jednak ciekawiej obejrzec show delifnow w oceanarium, obejrzec film 3D w jednym z kilku na swiecie kin I-max dome i zjesc przepyszna paelle siedzac na przepieknym starym miescie[ja osobiscie zdecydowanie wybralbym opcje 2, ale zdaje sobie sprawe ze nie jestem obiektywny]

mysle jednak ze fakt mozliwosci wypelnienia bagazu rejestrowanego swiezymi pomaranczami prosto z drzewa przewaza szale na korzysc Valencii :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Wrz 2011 23:53 

No i kupiłem Mediolan-Walencja.
Jest szansa że powrót 5.11 za kilka dni też będzie z opcją "Darmowego online check-in" czy to się już raczej nie zmienia? Ciśnienia nie mam bo najwyżej wrócę 4.11.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Wrz 2011 11:57 

delfiny w bcn rowniez sa (byc moze w walencji lepsze/ladniejsze - nie wiem, nie bylem). za to paella w walencji "dupy nie urywa", a niby bylem w dwoch najlepszych knajpach, ktore polecalo kilka roznych osob.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bergamoot oraz 9 gości