Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Z Gdańska do Sewilli
#1 PostWysłany: 17 Lip 2012 13:12 

Szukam dogodnego i atrakcyjnego cenowo lotu (RT ok 400 zł byłby ok) z Gdańska do Sewilli. Najlepszy termin to 4-9 październik (+- 1 dzień)
Na tą chwilę najlepszy jaki znalazłem za około 550 zł (bez haraczu) i będę potrzebował pomocy przy zakupie biletów (Ryan z Anglii i Hiszpanii)
4.10 Gdańsk - Luton Wizz 39 zł
Gatwick - Sewilla Ryan 39 funtów
9.10 Sewilla -Eindhoven Ryan 64 euro
Eindhoven - Gdańsk 21 euro
Chyba, że uważacie że,jak na ten kierunek to cena dobra. Nie wiem czy jeszcze poczekać czy kupować.
pozdr
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 17 Lip 2012 13:46 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
Weź pod uwagę że aby dostać się z Luton do Gatwick musisz pokonać dosyć dużą odległość więc ani czasowo ani kosztowo nie będzie to korzystne , no i możesz nie zdążyć na przesiadkę transportując się pomiędzy tymi dwoma lotniskami ( nie wiem jaki masz czas na to )

#3 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:13 

Wiem, wziąłem to pod uwagę. Przylatuję 7:15, wylot 15:55. Myślę, że dam radę nawet przy dużych korkach.
Z tego co się orientowałem to easyjet oferuje busy ze wszystkich lotnisk do Londynu za 1 funta, więc koszt przejazdu powinien się zamknąć max do 4funtów, chyba że się mylę to mnie poprwcie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:23 

niebieski
Powinieneś w sumie zdążyć ale z kosztami już nie jest tak kolorowo
Easybus za funta ma bilety ale tylko w promocjach

Z trego co widzę na stronie easybusa
http://bookings.easybus.co.uk/Booking/EBUSBook2.asp?Lang=GB&ReferURL=&SD=654397249020120717131738 musiałbyś wziąć bilet za 12 funciaków a to jest tylko to Victoria ( Buckingham Palace)
Stamtąd musisz lecieć do metra i kupić "travelcard" które na pierwszą strefę nie pamiętam teraz ile kosztuje ale na pewno kilka ładnych funciaków. Czyli samo jeżdżenie po Londynie to już kilkanaście funtów w jedna stronę.

Muszę jeszcze sprawdzić jak jest z dojazdem na Gatwick metrem ( Czy przypadkiem nie trzeba brać pociągu żeby dojechać bezpośrednio na lotnisko)

EDIT: Tak jak myślałem musisz brać pociąg z Victoria Rail Station na Gatwick Airport Rail Station

http://journeyplanner.tfl.gov.uk/user/XSLT_TRIP_REQUEST2

#5 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:33 

niebieski
Ogólnie te dwa lotniska są od siebie dosyć odległe

Załączniki:
Airport.JPG
Airport.JPG [ 249.28 KiB | Obejrzany 544 razy ]

#6 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:37 
Awatar użytkownika

srebrny
zobacz gdansk - bcn girona - BCN prat - sevilla, nie mowie ze wyjdzie lepiej ale sobie zlookaj

dojazd girona - prat nie jest superSkomplikowany, jakies 15 euro Cie wyjdzie
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Lip 2012 16:07 

Powiedzcie jaka jest różnica odległości między stacjami easybusa Earls Court/West Brompton a Earls Ct West Cromwell Rd gdyż na stronie bus z luton na ten pierwszy kosztuje 2 funty i na getwick tez 2 funty. Chyba,że sa jakieś dodatkowe oplaty?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lip 2012 18:26 

Barcelona nie wchodzi w grę bo z Gdańska latają późnym wieczorem i wchodzi mi nocleg w podróż a tego chciałbym uniknąć.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lip 2012 16:22 

Znalazłem jeszcze bez podróżowania po Londynie z Gdańska przez Stansted do Sewilli oba loty Ryan-em ale cena jest jakaś kosmiczna w porównaniu z pierwszą wersją (100 zł + 70 funtów), Z Waszych doświadczeń ile przed wylotem najlepiej kupować bilety w Ryan aby ceny były najlepsze?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości