Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Lut 2014 12:14 

Zbanowany

Dokąd
  • Paryż Beauvais

Data wylotu
  • orientacyjna data, może być tydzień później 01.07.2014

Data powrotu
  • 10.07.2014

Długość pobytu
  • 7 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Środa 2 lipca Wizz air 119zł za osobę, powrót 9 lipca 289zł od osoby. Powrót jest za drogi.

Dodatkowe informacje
  • Kupować czy czekać z nadzieją na jakieś promocje?
    Powrót może być RY do Krakowa, cena póki co 68E.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 09 Lut 2014 12:38 

czasami jest tak, że warto np. taki Paryż kupić wcześniej żeby choćby kupić bilet na wieżę, łyknąć jakieś być może tańsze, lepsze, lepiej położone noclegi
Paryż jest na tyle popularny, a w wakacje to tym bardziej, że cena powrotu może już nie spaść...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Lut 2014 13:01 

Zbanowany
Jeśli chodzi o nocleg to z tym nie będzie problemu, jedziemy odwiedzić znajomych.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lut 2014 13:18 

Poproś kogoś z Wizz Club o zakup tych biletów na 2 lip za 54 zł tylko narazie TAM . Taniej nie będzie ,a powrót sobie jeszcze upolujesz ,masz czas. Za 3 bilety zapłacisz 162 zł taniej niż sam na 2 os.
 PM off  

#5 PostWysłany: 09 Lut 2014 13:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym popatrzył na easyJeta to Krakowa. Cena wprawdzie na dziś to ok. 350 zł (z patentem praskim), ale lecą z de Gaulle'a więc na dojeździe do Bouvais oszczędzasz(choć nie wiem jak z dojazdem na CDG, ale na pewno taniej niż BVA), więc wychodzi podobnie jak Ryanair, a easyJet to jednak półka wyżej niż Wizz czy Ryan.

A skoro dopuszczasz lot do Krakowa to czemu nie Berlin? Masz już polskiegobusa, z takim wyprzedzeniem to kupisz PB bez problemu z samego Schoenefeld do Wrocławia za 10-15 zł, a przy odrobinie szczęścia za 2 zł. Czas przejazdu to tylko 40 minut dłużej niż z Krakowa. I tu się już zaczyna robić fajnie cenowo. Bo na patencie praskim wychodzi 220 zł za odcinek, jak odliczysz znowu za transport do Bouvais to wychodzi tak jakby to był Wizz albo Ryan za 150 zł. I myślę, że lepszej oferty nie znajdziesz na lipiec, także ja bym brał :) Jakbyś znalazł wizza albo ryana w tej cenie to byś pewnie brał, więc...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Lut 2014 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
A w ogóle to bym przemyślał w ogóle lecenie easyJetem w obie strony. Oszczędzasz w obu kierunkach na dojeździe do Beuvais ( min. 16 euro = 70 zł w jedną stronę czyli 140 zł w dwie) kosztem dojazdu do berlina ( znając daty z duzym wyprzedzeniem maks 30 zł w 2 strony). Wychodzi na to, że jestem do przodu o 110 zł co najmniej lub jakieś 135 zł przy dobrych układach ( jak PB trafisz tanio).

Rzut oka na rozkład i w załaczniku ma screena z ceną.

Wychodzi dokładnie w Twoich datach, dokładnie na tyle ile chcesz, za 335 zł czyli jakby przeliczyć to na ceny wizza czy ryana (z dojazdem z Beuvais) to tak jak bilety za 200-220 zł w dwie strony (już z PB licząc). A masz lepsze linie, normalny podręczny (a nie mały jak w wizz), większy komfort (i lot i lotnisko blisko miasta).

Tylko się śpiesz, bo jak to dla Ciebie sprawdziłem to sam zacząłem się zastanawiać nad kupnem ;)

Załączniki:
praga.png
praga.png [ 20.79 KiB | Obejrzany 387 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lut 2014 14:20 
Awatar użytkownika

niebieski
W tej samej cenie jest też AirBerlin, tylko ma więcej terminów (bo easyJet tylko ten w takiej cenie), także bardziej elastycznie.

I tam też najtańszy rejestrowany jakbyście chcieli, 415 zł od osoby w 2 strony z rejestrowanym. I liniie lotnicze też jeszcze trochę lepszy niż easyJet. Jedyna wada, że lecą z TXL, więc pb dojechać do centrum by trzeba, a potem jeszcze na lotnisku. Także czasu trochę więcej, ale też bez przesady :)
 Profil Relacje PM off
kamilbe lubi ten post.

#8 PostWysłany: 09 Lut 2014 14:30 

Zbanowany
kiew, dzieki wielkie za pomoc! Obecnie studiuje we Wrocławiu a mieszkam na podkarpaciu i na wakacyjne praktyki musze odbyc w miescie rodzinnym ale ten Berlin kusi, zeby sobie rozplanowac dluugie wakacje.
Jeszcze raz dzieki wielkie wszystkim za pomoc! :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Lut 2014 14:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym przy takich cenach easyJeta i AirBerlin nawet nie patrzył na tego Wizza ;)

A co do wylotu z innego miasta to ja zawsze patrzę na to w kategoriach dodatkowej atrakcji, a nie problemu. Jedziesz PB na rano do Berlin, oglądasz miasto i na wieczór jedziesz na samolot. Tani bilet, większy komfort i zwiedzanie Berlina gratis :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości