Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WAW lub Berlin - SFO
#1 PostWysłany: 06 Lip 2011 21:30 

Czesc,

szukam lotu w korzystnej cenie z Warszawy (badz Berlina) do San Francisco na poczatek sierpnia 2011. Powrot obojetnie - najlepiej marzec 2012 lub pozniej. Czy ktos widzial cos korzystnego? Latam co do zasady star alliance, ale niekoniecznie tak musi teraz byc.

Ceny na teraz to ok. 4500-5000 zl (4000 zl z 2 przesiadkami z AA, ktorych nie lubie).

Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 08 Lip 2011 21:31 

na koniec sierpnia moznaby znalezc cos ponizej 2,5k zł. Poczatek sierpnia to juz drozyzna. Troche za pozno na szukanie lotu w tym terminie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lip 2011 22:35 
Awatar użytkownika

lepiej i taniej wyjdzie z Fra albo Muc, czasem nawet jakis bezposredni sie trafi

#4 PostWysłany: 11 Lip 2011 21:08 

niestety musze leciec, widze na kayaku ceny 1300-1400$ i chyba za tyle polece... nie mam wyjscia

nie rozumiem dlaczego z Berlina bilety sa drozsze niz z Warszawy...?

jesli ktos w tzn. miedzyczasie zauwazy jakas promocje, pls dajcie znac

dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lip 2011 21:23 
Awatar użytkownika

kanar199 napisał(a):
nie rozumiem dlaczego z Berlina bilety sa drozsze niz z Warszawy...?

A dlaczego muszą być tańsze? Widocznie w Berlinie jest popyt na bilety w tej cenie, więc po co mają robić tańsze?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lip 2011 22:09 

tak jak DMac pisał na późniejszy termin znajdzie się w okolicach 2,5 tys. a tak to np. KLM 9 sierpnia PLN 3,486.98
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lip 2011 22:20 

wydawalo mi sie, ze po pierwsze z berlina jest blizej do MUC lub FRA, po drugie, generalnie rynek niemiecki jest bardziej dojrzaly od polskiego i sa tam nizsze ceny... ale to tylko moze

musze leciec ostatni dzien lipca lub pierwsze dni sierpnia, wyszukalem za 3,5k zl cos ze star alliance - w jedno strone dziadoskim united / continental (wole te linie, bo po tym locie bede mial frequent flyera)

dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Lip 2011 18:55 

i jeszcze jedno zdziwienie... z FRA ceny na polaczenie bezposrednie sa duzo wyzsze (ok. $2500 min) niz polaczenie z WAW przez FRA ($1600-2000), tego zupelnie nie rozumiem...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Lip 2011 21:43 

Zbanowany
kanar199 napisał(a):
i jeszcze jedno zdziwienie... z FRA ceny na polaczenie bezposrednie sa duzo wyzsze (ok. $2500 min) niz polaczenie z WAW przez FRA ($1600-2000), tego zupelnie nie rozumiem...

Jak trochę polatasz, to zrozumiesz:)
Samolot to nie pociąg ani autobus, gdzie płaci się za odległość. Najczęściej połączenia z przesiadkami są droższe od bezpośrednich. Bilety pomiędzy dużymi hubami są tańsze niż pomiędzy mniejszymi lotniskami. Ja kiedyś leciałem z Krakowa do Barcelony za 1200 zł i z Krakowa do Nowego Jorku też za 1200 zł, tą samą Lufthansą. A w tanich liniach siedzą obok siebie pasażerowie, którzy kupili bilet za 10 zł i za 1000 zł.
Spróbuj poszukać lotu do LAX, zwykle są tańsze niż do SFO, a potem samochodem albo samolotem na osobnym bilecie do SFO.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Lip 2011 23:46 

chyba sie troche nie rozumiemy... wiem ile moze kosztowac latanie po europie i moze byc drozsze niz lot transatlantycki, mimo krotszego dystansu

mi chodzi o to, ze jesli wsiade w WAW, miedzyladownie zrobie we FRA i polece dalej do SFO - zaplace powiedzmy 1800$, ludzik, ktory wsiadzie we FRA na ten sam lot do SFO zaplaci 2500$ - tego nie rozumiem...

roznica w cenie do LAX jest minimalna, nie oplaca sie kombinowac, ale dzieki za podpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lip 2011 00:00 

kanar199 napisał(a):
chyba sie troche nie rozumiemy... wiem ile moze kosztowac latanie po europie i moze byc drozsze niz lot transatlantycki, mimo krotszego dystansu

mi chodzi o to, ze jesli wsiade w WAW, miedzyladownie zrobie we FRA i polece dalej do SFO - zaplace powiedzmy 1800$, ludzik, ktory wsiadzie we FRA na ten sam lot do SFO zaplaci 2500$ - tego nie rozumiem...

roznica w cenie do LAX jest minimalna, nie oplaca sie kombinowac, ale dzieki za podpowiedz

linie lotniczne zwykle dostoswouja ceny do zamoznosci danego kraju. I dlatego w Lufthansie bardzo czesto lot np. z Poznania do Singapuru przez Frankfurt, bedzie tanszy niz Frankfurt-Singapur (tak przynajmniej bywalo w promocjach, nie wiem jak teraz)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lip 2011 00:09 

to jedyne racjonalne wytlumaczenie, ktore mi przyszlo na mysl...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości