Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Paź 2014 22:39 

Załącznik:
LIS.png
LIS.png [ 24.87 KiB | Obejrzany 2686 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 06 Paź 2014 23:16 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Wiem, że sierpień i do tego lot bezpośredni, ale cena w sumie spora, do tego dla posiadaczy WDC, i jeszcze ten mały podręczny...
Z drugiej strony na upartego wystarczy jeden dzień wolny :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2014 07:52 
Awatar użytkownika

srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
Wiem, że sierpień i do tego lot bezpośredni, ale cena w sumie spora, do tego dla posiadaczy WDC, i jeszcze ten mały podręczny...

A raczej 6 dni :lol:
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 07 Paź 2014 09:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free

Niestety Wizz leci w kulki trochę z tą ceną. Dla osób, które lecą z "torebką" OK, ale jak dla mnie, czyli rodzina (2 dorosłych, dziecko + niemowlak) Wizzair wychodzi z "normalnym" podręcznym przy WDC 1788 zł, a np. Brussels Arlines niecałe 2000 zł i do tego rejestrowany w cenie (porównuję ten sam termin 21.08-1.09)
Do tego te nocne godziny na podróż z dziećmi do tragedia, w tradycyjnych liniach jest kilka lotów do wyboru w ciągu dnia Ponadto taka cena w Wizzair jest tylko w pojedynczych terminach, a w innych sporo wyższa niż w liniach tradycyjnych.
Ryanair ma o niebo lepsze godziny, cenę i "normalny" podręczny :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:16 
Redaktor F4F

wtak napisał(a):

A raczej 6 dni :lol:

Było już późno :) no więc gdyby powrót był tydzień wcześniej to można by rozważyć ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:35 

Coście się tak uparli, by komentować każdą wrzutę z ceną powyżej 300 zł wizzair z lotami bezpośrednimi RT z Warszawy Chopin do Lizbony?
Porównajmy sobie:
- na teraz z Modlina Ryanair 20-30.08.2014r. za 687 zł/osoba
- wizzair ma faktycznie mały podręczny w cenie, ale ten atut, że generalnie dla całej rodzinki powinno wystarczyć wykupienie po jednym bagażu rejestrowanym o wadze 32 kg
- po trzecie primo, nie chcesz nie kupujesz, nie lecisz to i głupio nie komentujesz (cena dobra bo loty bezpośrednie, Lizbonę można potraktować jako jeden z pkt wakacji bo jest z stamtąd gdzie polecieć lub pojechać dalej, a i o cenach typu 4-39 zł raczej już też możecie zapomnieć, no chyba że obecnie OW do Barcelony z Gdańska)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 07 Paź 2014 10:55, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Tomek Zien lubi ten post.

#7 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Coście się tak uparli, by komentować każdą wrzutę z ceną powyżej 300 zł wizzair z lotami bezpośrednimi RT z Warszawy Chopin do Lizbony?
Porównajmy sobie:
- na teraz z Modlina Ryanair 20-30.08.2014r. za 687 zł/osoba
- wizzair ma faktycznie mały podręczny w cenie, ale ten atut, że generalnie dla całej rodzinki powinno wystarczy wykupienie po jednym bagażu rejestrowanym o wadze 32 kg
- po trzecie primo, nie chcesz nie kupujesz, nie lecisz to i głupio nie komentujesz (cena dobra bo loty bezpośrednie, Lizbonę można potraktować jako jeden z pkt wakacji bo jest z stamtąd gdzie polecieć lub pojechać dalej, a i o cenach typu 4-34 zł raczej już też możecie zapomnieć, no chyba że obecnie OW do Barcelony z Gdańska)

Ja patrzę na lot dla całej rodziny. Godziny lotu w Wizzair są bez sensu. Cena też nie powala, poza tym jest tylko w wybranych często pojedynczych terminach. Poza nimi nawet z małym podręcznym jest drożej niż w liniach tradycyjnych. Spójrz na loty Wizzair do Werony. W każdym terminie cena jest 2-3 razy wyższa niż w alitalia czy air france :-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:49 

Możesz np. wypożyczyć samochód, dzieci śpią a ty np. przemieszczasz się na wybrzeże (to są w końcu wakacje, sam lecę z lądowaniem o 0:40, a i znając wizzair równie dobrze mogą jeszcze zmienić godziny na inne)
 PM off  

#9 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:50 
Redaktor F4F

Anonymous napisał(a):
po trzecie primo, nie chcesz nie kupujesz, nie lecisz to i głupio nie komentujesz

"Głupio nie komentujesz" to by było: "Eee kiedyś leciałem do Bergamo za 50 zł, rozbój w biały dzień". Tu się toczy dyskusja w przedmiocie za i przeciw :) Dziękujemy za głos w temacie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Paź 2014 10:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Możesz np. wypożyczyć samochód, dzieci śpią a ty np. przemieszczasz się na wybrzeże (to są w końcu wakacje, sam lecę z lądowaniem o 0:40, a i znając wizzair równie dobrze mogą jeszcze zmienić godziny na inne)

Kończąc OT... Nie potrafię wyjść z samolotu w środku nocy z dwójką dzieci, odebrać wózek dla niemowlaka i wypożyczyć samochód bez ich budzenia :)
Tak jak pisałem, ja wolę dopłacić 10-15% i mieć ludzkie godziny i normalny podręczny. Ale każdy ma inne preferencje i nie piszę, że moje są lepsze :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Paź 2014 11:07 

Również kończąc off topic z mojej strony:
- jak już coś cytujemy to proszę o całość wypowiedzi by to miało sens
- bagaż rejestrowany 32 kg to obecnie na w/w kierunku przy rezerwacji 2 x 84 zł
- podane ceny to przeważnie są ceny w innych terminach, a i głównie z przesiadką (co do bagażu bywa różnie patrz KLM)
- na teraz bezpośrednie w tych terminach to w/w wizzair i TAP Portugal za 1213 zł/osoba, cytowane wcześniej Brussels Airlines 700 zł/osoba z przesiadką oraz wylotem o 6:30 powrotem 22:55
 PM off
sive lubi ten post.

#12 PostWysłany: 11 Paź 2014 23:59 

Podsumowanie z mojej strony: jeżeli lecisz całą rodziną z małymi dziećmi, to na pewno niewiele wrzuconych propozycji będzie ci pasować- ciężkie jest życie młodego ojca ;)
Wiem, że na forum przeważają "fanboye" WMI, ale dla mnie dojazd do Modlina to porażka, w przeciwieństwie do Okęcia, dlatego wolałbym zapłacić np. 400zł z WAW, niż 250zł z WMI.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Paź 2014 08:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
sive napisał(a):
Podsumowanie z mojej strony: jeżeli lecisz całą rodziną z małymi dziećmi, to na pewno niewiele wrzuconych propozycji będzie ci pasować- ciężkie jest życie młodego ojca ;)
Wiem, że na forum przeważają "fanboye" WMI, ale dla mnie dojazd do Modlina to porażka, w przeciwieństwie do Okęcia, dlatego wolałbym zapłacić np. 400zł z WAW, niż 250zł z WMI.

Ja mam do WMI 25 minut jazdy, więc mi pasuje :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości