Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Sty 2016 19:51 

Dokąd
  • Alghero, ew Cagliari

Data wylotu
  • 13.06.2016

Długość pobytu
  • 9-12 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 6

Sam znalazłem
  • Zanalzłam bezposredni lot WAW i KAt do Alghero ale dopiero 18 czerwca, ew wczesniej do Cagliari ale laduje o 23:55:(

Dodatkowe informacje
  • Szukam lotu do Alghero badz Cagliari w okresie 13-16 czerwca, chciałabym wrocic z wakacji bezposrednim lotem do Warszawy badz Katowic Wizzairem 25 czerwca. Znalazlam do Cagliari z tym ze laduje o 23:55 - lecimy z trojka dzieci no i potrzebujemy na miejscu auta, wiec odpada:( A ew ten 12.06 drogi jest strasznie.
    Zanlazlam tez z przesiadkami 14.06 Wizzair i potem Ryanair: Waw-Bolonia i potem Bolonia- Alghero, z tym ze nie wiem czy na przesiadke i nadanie jeszcze bagazu oraz fotelikow samochodowych nie jest za malo czasu. Samolot z WAW laduje 14:40, a 16:20 odlatuje do Alghero. No i ten drugi jest na arzie drogi 47E.

Druga opcja 15.06 tez Ryanair: Modlin-Piza i Piza Cagliari, tylko tutaj z kolei drogi jeste ten pierwszy 249zl w tej chwili.

Lecimy 4 doroslych, 1 dziecko i 2 niemowlat, badaz pewnie tez 1 lub 2. Nie chcemy zbankrutowac:)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 29 Sty 2016 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
Wszystko jest możliwe :) nawet wypożyczenie po północy na jednym lotnisku na Sardynii i oddanie na innym wczesnym rankiem.

Kwestia kosztów i blokady na karcie.
Nie wiem czy obierając Sardynię na rodzinne wakacje jesteście świadomi kosztów na miejscu. Same loty to będzie pikuś.

#3 PostWysłany: 29 Sty 2016 21:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Może Ryanair z Bratysławy? W terminie 7-14 czerwca za 410 PLN co wydaje się dosyć dobrą kwotą jak na ten termin. W porównaniu do Wizz Air w cenie jest duży bagaż podręczny i torba/laptop (łącznie 58 litrów). Dosyć dobre godziny lotów. Z Katowic do Bratysławy autem ok 3,5 h. Przy okazji dosyć ładne miasto, w sam raz żeby się zatrzymać chociaż na jeden dzień.

Załączniki:
Screenshot 2016-01-29 19-48-55.jpg
Screenshot 2016-01-29 19-48-55.jpg [ 90.98 KiB | Obejrzany 2102 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Sty 2016 21:28 
Awatar użytkownika

srebrny
straggly napisał(a):
nie wiem czy na przesiadke i nadanie jeszcze bagazu oraz fotelikow samochodowych nie jest za malo czasu.

2 dzieci , bagaże, foteliki samochodowe, przesiadka ? Pewnie jeszcze przydałby się wózek dla najmniejszego.
Przerabiałem z lotem bezpośrednim przy dwójce dzieci , bez fotelików, z wózkiem i bagażami . Wystarczy :) Jakbym miał jeszcze się przesiadać z tym całym tarabanem to bym tydzień odchorowywał na wakacjach.

Szukaj tylko bezpośrednich.

#5 PostWysłany: 29 Sty 2016 21:41 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
@Antek12, wynajem samochodów z >5 miejsc jest wyjątkowo nieopłacalne. Często bardziej opłaca się wynająć 2 mniejsze. Przerabiałem ten wariant we Szkocji. Ale wiadomo, wtedy musi być dwóch kierowców. My w Szkocji nie mieliśmy (każdy miał ochotę na piwo) i się skończyło na Toyocie Corolla Verso 7-os. :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Sty 2016 21:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Niekoniecznie :)

Ja przerabiałem na Krecie, albo 2 małe po 130 Eur za tydzień albo 9 os za 275 Eur , no i koszt paliwa na dwie rodziny.

#7 PostWysłany: 29 Sty 2016 22:57 

Dzieki za wskazowki, szczegolnie ta o Bratyslawie, nie wiem jakim cudem to przegapilam, sprawdzajac recznie tysiacpiecset stodziewiecset mozliwosci przesiadek.
Co do lotow z z dzieckiem to troche tego juz bylo, lacznie z wozkiem, fotelikiem i dzieckiem pakowanym przy wsiadaniu i wysiadaniu w nosidlo i dalismy rade Tym razem pierwszy raz bedzie to trzeba ogarnac z dwojka:)

Co do kosztow na miejscu to nie jest tak zle w maju/czerwcu, bylismy w tamtym roku z selectcampem i za namiot z kuchnia, lazienka i 2 sypialniami placilismy 1500zl na 10 dni:) w tym roku planujemy domek z eurocampu - lubimy tak wypoczywac, bo ciegle na powietrzu sie przebywa, no i czeka zawsze gotowy do uzycia lezak z parasolem na basenie:) Polecam!

W sprawie auta to przerabialam to w tamtym roku na sardyni, nie znalazlam duzego 6 osobowego w normalnej cenie, byly 2 male i bylo ok. Tym bardziej ze znajomi z maluchem nie dojechali z poludnia wyspy do zatoki Orosei bo im tak dziecko wymiotowalo na gorskich serpentynach ze zawrocili, a finalnie to byla cudowna wycieczka z super widokami.

Sugestia zeby auto wynajac o polnocy dobra, ale nie za taka cene! bez przesady zeby za uato placic drugie tyle ile za cale wakacje, co to to nie! Poza tym dzieci beda nieprzytomne o tej godzinie i albo padna w wozkach albo beda wyly, co przyjemnym akcentem rozpoczynajacym wakacje nie bedzie.

Czekam na dalsze sugestie i dzieki za tak szybkie odpowiedzi. Niestety na pomoc wspoltowarzyszy podrozy nie bardzo moge liczyc. Oni tylko jak juz wszztsko zalatwie to z usmiechem mowią, o jak fajnie i w sumie to niedrogo...no a samo sie nie zalatwi, chyba ze w biurze podrozy, za dwa razy tyle:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości