Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2023 13:49 

Niemal darmówka na Sycylię z Warszawy jeszcze przed sezonem. Powroty już droższe, ok. 300 zł, ale i tak wycieczka wyjdzie tanio.

Załączniki:
WAW-CTA.png
WAW-CTA.png [ 48.92 KiB | Obejrzany 2506 razy ]
 PM off
5 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 28 Lut 2023 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 531
Kilometry: 861 770
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
89 PLN z WDC to niemal darmówka ? :o

Piekło niedługo zamarznie...

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 28 Lut 2023 15:06 

A bo powinni jeszcze dopłacać? I dorzucać gratis catering na pokładzie?

W czerwcu Ryanair do CTA lata za 141,45 (15:35 wylot) - 395,00 zł. I to z Modlina. Tu masz za psie pieniądze z normalnego lotniska i chwilę po 10 możesz być na plaży.

Załamują mnie komentarze takie jak powyższy. Aż odechciewa się czegokolwiek wrzucać bo się jakiś mądrala znajdzie, który widział kiedyś 20 zł taniej.
 PM off
9 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 28 Lut 2023 16:06 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Są tu na forum osoby które latały naprawdę tanio przez wiele lat. Pamiętają bilety za 1zl, stąd taka reakcja. Musisz brać poprawkę na nas dinozaurów. Kiedyś latałem na kanary za 80zl wiec do CTA to nie jest mega okazja. Ale + za wrzutkę !!

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Lut 2023 16:50 

Loty: 147
Kilometry: 274 355
Krajów: 24 / 11.2%
Jasne, że to nie jest "mega okazja". Tylko pytanie, z jakiej perspektywy oceniamy atrakcyjność oferty. Z perspektywy przywołanych powyżej lotów za 1 PLN, których już nie ma i nie będzie, czy z perspektywy cen, które można zobaczyć w obecnej siatce Ryanaira, czy Wizzaira. Ja patrzę na ceny lotów do Bergamo na przełomie sierpnia / września (F1!) i za 89 PLN wygląda bardzo okazyjnie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Lut 2023 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 1 104 694
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
Lot nie wygląda okazyjnie, bo powrót jest drogi. Może ktoś skorzysta robiąc składaka po Europie, ale ceny low costów na czerwiec nie zachęcają. Tak więc oferta dla większości osób bezużyteczna.
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 28 Lut 2023 17:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 965 577
Krajów: 62 / 29.0%
W październiku masa ludzi z forum obkupiła się z Krakowa na lipiec za 144/164 zł RT krk-cta-144-zl-rt,231,167757 (a po zmianach rozkładu mogli też przenieść na wylot z Warszawy) - przy takiej perspektywie trudno o ekscytację, gdy tu cena RT oscyluje w granicach 390 zł. Natomiast jak ktoś się nie załapał na wcześniejszy deal, to w ogólnym zalewie drożyzny może się skusi, ale musi się liczyć z ryzykiem, że tak czy siak powrót może nie być tani.
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 28 Lut 2023 17:34 

@ elwirka ty też psujesz zabawę? Po pierwsze, w temacie jest "OW", więc na temat lotu powrotnego nie powinniśmy dyskutować. Po drugie, lot powrotny masz za 200 z kawałkiem w zależności od dnia powrotu. Razem da ci to 300 zł za obie strony. No jeśli to nie jest dobra cena za kilka (lub więcej) dni plażowania i zwiedzania w czerwcu i to z wylotem z samego rana (nie tracisz dnia), to ja nie wiem czego oczekujesz.

Dobre oferty się kupuje a nie klika F5 w wierze, że będzie o 5 zł taniej. I szkoda czasu i można skończyć jedynie na klikaniu F5.

Korzystając z okazji - w ostatnich dniach Wizz z WAW w maju i czerwcu sporo cenników pozmieniał (w dół oczywiście). Już nie jest tak zaporowo jak było. Nawet BCN można w przyzwoitszej cenie wyrwać. Ale już śmiecić nie będę oddzielnymi tematami.

@Kashpir ale tu piszesz o szczególnej sytuacji, z malym prawdopodobieństwem powtórzenia. Wizz z WAW wszędzie jest drogi. KTW i KRK to inna bajka, choć też nie jest tak jak było kiedyś. Poza tym gdzieś w sierpniu/wrześniu 2022 też się w Wizz obkupiłem po promocyjnych cenach na pierwszą połowę tego roku. Tyle że tych cen to już się raczej nie uświadczy.
 PM off  

#9 PostWysłany: 28 Lut 2023 18:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 639
Kilometry: 965 577
Krajów: 62 / 29.0%
Anonymous napisał(a):
@Kashpir ale tu piszesz o szczególnej sytuacji, z malym prawdopodobieństwem powtórzenia.

Akurat w aspekcie zmian rozkładów Wizzair od lat mnie nie zawodzi ;) 8-)
5 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 28 Lut 2023 18:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli chodzi o promocyjne loty Wizz do Włoch to zakładam że będą się tu pojawiać cyklicznie w o wiele lepszych cenach i to o czym pisze Kashpir można brać za niemal pewne.
No nie zakładaj że cena na czerwiec będzie taka sama jak na pierwszą połowę roku. Ale 89zł za OW byłoby niezłe jakbyś w podobie znalazł np. powrót z Palermo dajmy na to. Bo w sumie co Ci po bilecie OW, chyba że pod typowego tripa albo dolot.

Image
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 28 Lut 2023 18:20 

Jasne, Wizz ze zmianami nie zawodzi. Troche szczescia i fajna i tania majowka sie trafia ;) Tyle, ze jesli ktos kupowal z KTW a zmienia na WAW to za dojazd do WAW musi zaplacic. Czyli juz tak tanio nie jest. To jest ta szczegolna sytuacja
 PM off  

#12 PostWysłany: 28 Lut 2023 18:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja kupuję z KTW i liczę na zmianę na WAW aby za transport nie płacić ;)

Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 28 Lut 2023 18:36 
Awatar użytkownika

Loty: 207
Kilometry: 409 828
Krajów: 82 / 38.3%
platynowy
Jeśli będziecie kupować po takich wysokich cenach to nigdy ich nie obniżą. Opanujcie się z zakupami -oni sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić. Wydaje mi się, że inflacja to tylko przykrywka medialna, a prawdziwy cel to wypracować w końcu wynik finansowy lepszy niż w 2019. Taki jest cel low costów.

#14 PostWysłany: 28 Lut 2023 20:02 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Oczywiście ze sprawdzają limity psychologiczne. To się dzieje obecnie w każdej branży. Na hasło przecież wszystko drożeje juz niejedna firma miała rekordowy kwartał, zeby Orelnu nie wymieniać....

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 28 Lut 2023 22:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 21.5%
A ja uważam że oferta fajna. Sam robiłem składaka na Sycylii przylatując do jednego lotniska w wracając z innego. Podróż fajnie można połączyć z krajówkami po Włoszech. Także choć nie skorzystam, napisze po prostu dzięki za wrzute :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości