Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WAW-CDG w marcu
#1 PostWysłany: 09 Lis 2014 18:28 

Dokąd
  • Paryż CDG

Data wylotu
  • 13.03.2015

Data powrotu
  • 29.03.2015

Długość pobytu
  • 15

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • LOT WAW-CDG 720 zł/os - wydaje się drogo

Dodatkowe informacje
  • Hej,

Mam już zakupiony lot CDG-PTP we wskazanych datach:
    13.03, 16:05
    29.03, 11:30
    Punktem początkowym i docelowym całej wyprawy będzie jednak Warszawa, dlatego szukam teraz najlepszej opcji dotarcia z Warszawy do CDG i później z powrotem.

Na razie znalazłem LOT WAW-CDG z bezpiecznym zapasem względem CDG-PTP - obecnie za 720 zł/os. Widzę jednak, że w tych samych dniach, ale niestety z powrotem we wczesnych godzinach porannych, kolidujących z drugim lotem, są bilety w cenie rzędu 320 zł, więc 720 zł wydaje się drogo.

Rozważałem również przelot Ryanair/Wizzair na BVA, ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami za bagaż rejestrowany i transfer pomiędzy lotniskami, rzędu 240 zł/os. Same loty widziałem w cenach ok. 250 zł, co sumarycznie nie bardzo się kalkuluje. Gdyby jednak udało się znaleźć lot w promocji do 100 zł, to wyglądałoby to trochę lepiej.

Szukałem też w dniach sąsiadujących, bo taka opcja (z noclegiem w Paryżu) również wchodziłaby w grę, ale nie znalazłem nic lepszego niestety.

Pytanie: czy jest szansa, że te ceny spadną, np. w ramach promocji typu "Szalona Środa" itp i warto jeszcze trochę poczekać (do wylotu jeszcze ponad 4 miesiące)? Z drugiej strony, kiedy najpóźniej należy kupić bilet, aby opcje się jeszcze nie pogorszyły? Czy da się to jakoś przewidzieć?

Dodam, że jako pewne zabezpieczenie mam 40k uzbieranych mil z M&M, ale z tego co widzę obecnie trzeba by zapłacić albo wysoką stawkę milową, albo podatki zbliżone do ceny biletu na tym kierunku.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: WAW-CDG w marcu
#2 PostWysłany: 09 Lis 2014 21:33 

niebieski
https://www.flipo.pl/pl/web/#/calendars/list/1982

Tu masz przydatny kalendarz.

Co ciekawe na Flipo jest opcja z wylotem o 7:40 13. marca czyli idealnie.
Ale powrót 29.03 też poranny więc odpada. Co ciekawe u innych pośredników nie widzę podobnej kombinacji ...
Trochę ciężko mi coś poradzić.

Mała uwaga - LOT w najniższej taryfie czyli Economy Simple każe sobie płacić chyba 60 PLN za odcinek, za bagaż nadawany. W taryfie za darmo jest tylko bagaż podręczny ... tak więc doliczcie sobie i ten koszt w razie czego ...
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: WAW-CDG w marcu
#3 PostWysłany: 13 Lis 2014 00:10 

Dzięki za odpowiedź.

W międzyczasie poszukałem trochę opcji transferu CDG <-> BVA i przyznam, że nie wygląda to najlepiej - nie ma bezpośrednich połączeń transportem publicznym, wynajem samochodu to 200+ zł.
Cóż, chyba nie pozostaje nic innego jak liczyć na jakąś promocję w Locie na połączenie 7:40 tam i 19:30 powrót.

Orientujecie się, czy są może jakieś serwisy pozwalające ustawić alert cenowy na konkretny lot? Na Skyscannerze czy Momondo niestety tylko na cały dzień można ustawiać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości