Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sty 2014 10:53 

Dokąd
  • Taichung City Taiwan

Data wylotu
  • 27.06.2014

Data powrotu
  • 27.08.2014

Długość pobytu
  • 2 miesiące

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • skyscanner 3819, ceny strasznie szybko rosną, nie jestem w stanie załapać się na najtańszą a widziałam lot za 3454 zł.

Dodatkowe informacje
  • Lecę na 2 miesiące do przyjaciółki, poszukuję taniego lotu. Im wcześniej tym taniej, dlatego chciałabym abyście pomogli mi znaleźć ofertę z dobrą ceną. Podreślę że cena nie może przekroczyć 3500. Przesiadki wiadomo że będą i to długie, ale nie to jest ważne, będę i tak i tak zwiedzać lotnisko, albo i siądę sobie gdzieś w kącie. Zależy mi na wylocie 27 czerwca, a powrót może być 27 lub 28 sierpnia, z powrotem nie ma problemu, aby wrócić na 1 września.
    Czekam na wasze propozycje, dziękuję z góry i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 17 Sty 2014 11:29 

http://www.kayak.de/flights/WAW-TPE/201 ... 2014-08-28

Wybierz Emirates. Najlepsza linia lotnicza + jedynie ok 19 godzin na Tajwan! 1 przesiadka w Dubaju za 2821 zł

Po wylądowaniu w Taipei transferujesz się do szybkiej kolei i za ok 100 zł jesteś Taichung City. Czas ok 1 h.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Sty 2014 12:39 

falent napisał(a):
http://www.kayak.de/flights/WAW-TPE/2014-06-26/2014-08-28

Wybierz Emirates. Najlepsza linia lotnicza + jedynie ok 19 godzin na Tajwan! 1 przesiadka w Dubaju za 2821 zł

Po wylądowaniu w Taipei transferujesz się do szybkiej kolei i za ok 100 zł jesteś Taichung City. Czas ok 1 h.

Dzięki za odzew ale bardziej chodzi mi o lądowanie w Taichung a nie w Taipei. :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Sty 2014 13:15 

niebieski
Do Taichung zawsze wyraźnie więcej zapłacisz.

Tak więc ciężko będzie o dobrą cenę prosto do tego miasta.

Ja leciałem do Taipei KLM+China Southern i to nie była przyjemna podroz. 2 przesiadki.
Emirates wygląda dość ciekawie.
W Twoim przypadku to moga byc nawet 3 przesiadki ...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Sty 2014 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Skoro przesiadka na pociąg jest dla Ciebie zbyt problematyczna na Tajwanie, to musisz płacić.

Dostałaś bardzo dobre połączenie, bardzo dobrymi liniami w dobrej cenie wątpię aby coś dużo lepszego się znalazło, a na pewno nie do Twojego miasta docelowego.

#6 PostWysłany: 17 Sty 2014 14:29 

jeszcze raz się przyjrzę tej ofercie, i tak wgl to nie wybrzydzam, mówię tylko że byłoby mi lepiej wylądować od razu w Taichung.
Ale ten czas przesiadki mnie przeraża, no ale coś za coś ;)
W sumie Taipei to też dobra sprawa co do lądowania, zamierzam kręcić filmiki, więc było by urozmaicenie kanału.
Dzięki za odzew :)

p.s. i jakby wam wpadło w oko coś niedrogiego do Taichung to podzielcie się a będę ogromnie wdzięczna :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Sty 2014 16:30 

niebieski
Taipei to z lotniska zbytnio nie zobaczysz. Kawałek drogi jest.
Ale ogólnie fajne miasto ale Taipei 101 to chyba obowiazek :)

Ogolnie Tajwan jest bardzo dobrze oznakowany. Latwo wszedzie trafic.
Jedna przesiadka w Emirates to duzy plus.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Sty 2014 17:51 

Taipei 101 zaliczę na 10000 % ;>
dzięki dzięki.
Tak wgl to będzie mój pierwszy lot więc stresik jest, no ale w sumie ta 1 przesiadka to bardzo dobrze, tylko powiedzcie mi czy daleko jest stacja pociągów czy tych szybkich kolei od lotniska ? Obym się nie zgubiła i nie wysiadła tam gdzie nie trzeba.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:04 

Nie jest bardzo blisko, ale dojazd jest wygodny:

http://www.taoyuan-airport.com/english/hight-speed-rail

Samo kupno biletu na szybki pociąg jest z kolei bardzo proste - są automaty biletowe "mówiące" po angielsku.

#10 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:48 

niebieski
Mnie kolega odbierał ale jechałem do okolic Hsinchu, szybką koleją więc to ten same kierunek.
Z tego co pamiętam najpierw był jakis autobus spod terminalu do stacji kolejowej ...

Ogolnie lotnisko i miasto bardzo dobrze oznaczone.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:57 

dzięki dzięki, tak wiec się chyba zdecyduję, Więcej kasy wydam na wymiane kasy i na zakupy. Napisałam do tej koleżanki ile mniej więcej kosztuje biet na tą szybką kolej napisała że 400NT tak więc na Polskie to prawie 40 zł. W sumie się opłaca ;>
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Sty 2014 19:36 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Jest też autobus, który wcale nie jedzie jakoś wyjątkowo długo. Bezpośrednio z lotniska w Taipei do Taichung. Klasa i komfort na 5+, a cenowo około 25PLN. Jechaliśmy tak dwa lata temu i było to dla nas najtańsze i najbardziej komfortowe rozwiązanie. A zważywszy, że jedziesz sama - prosto z wózka, pan kierowca wkłada walizę do luku i masz spokój. Bilet kupuje się na poziomie -1 terminala - panie w okienkach bardzo pomocne :)
I lot do samego Taichung nie ma najmniejszego sensu. To tak jakby lecieć z Taipei do Katowic. Można, tylko po co.

#13 PostWysłany: 17 Sty 2014 20:20 

niebieski
Racja autobusy są niezłe.
Ja jeździłem na trasie: Hsinchu-Taipei czyli niecałe 100km.
Cena ok. 13-14PLN.
Komfort dużo wyższy niż Polski Bus. Układ siedzeń 2+1. No i klima dość mocno działa ;)

Aha, i fajne widoki na autostrady, zwłaszcza te wysokie estakady :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Sty 2014 00:10 

humptydumpty napisał(a):
Jest też autobus, który wcale nie jedzie jakoś wyjątkowo długo. Bezpośrednio z lotniska w Taipei do Taichung. Klasa i komfort na 5+, a cenowo około 25PLN. Jechaliśmy tak dwa lata temu i było to dla nas najtańsze i najbardziej komfortowe rozwiązanie. A zważywszy, że jedziesz sama - prosto z wózka, pan kierowca wkłada walizę do luku i masz spokój. Bilet kupuje się na poziomie -1 terminala - panie w okienkach bardzo pomocne :)
I lot do samego Taichung nie ma najmniejszego sensu. To tak jakby lecieć z Taipei do Katowic. Można, tylko po co.

Aha, no dobra. Czyli te bilety na tego busa kupuje sie na lotnisku na poziomie -1 tak ? Wybaczcie ale jestem zielona ;> i w ktorym miejscu wysiada sie z tego autobusu ? Kierowca powie czy ja mam mowic czy w jakims konkretnym miejscu (cos typu Pks) gdzie przewaznie staje ? Jakies takie minimum informacji potrzebuje zeby sie mniej stresowac i wgl, rozumiecie ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Sty 2014 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 78
Kilometry: 177 605
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Jak najchętniej odpowiemy, ale to może już nie w tym dziale, bo potem się robi misz-masz ;)

#16 PostWysłany: 19 Sty 2014 16:11 

ok, dziękuję wam wszystkim za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości