Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lis 2013 09:48 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Bilety na stronie przewoźnika http://www.ryanair.com. Cena dla wszystkich.

WMI - BGY 39 zł
15.01, 26.01, 30.01

BVA - WMI 39 zł
20.01, 23.01, 24.01, 29.01, 30.01, 31.01

Załącznik:
wmibgy.png
wmibgy.png [ 39.6 KiB | Obejrzany 2625 razy ]

Jeżeli byliście już w Mediolanie to z Bergamo można wybrać się do Wenecji:
http://mamasaidbecool.blogspot.com/search/label/Venezia

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 01 Lis 2013 10:49 
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 703 023
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
Fajna wrzuta ;) skorzystałem wraz z voucherem FR, oby tylko w styczniu pogoda była w miarę możliwa :D

#3 PostWysłany: 01 Lis 2013 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 29 031
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Byliśmy na początku lutego, co prawda, w Rzymie i pogoda była bajeczna (13 stopni i słońce - znacząca różnica między Polską a Włochami w tamtym okresie) :)

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Lis 2013 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 137 951
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
A w dniach 30-31.01 ceny na booking.com w ho(s)telu Alex&Angie są po 21 zł. (!!!) za noc za 2-os. pokój :-)

Tak tanio w Bergamo nie bywa (nawet jeśli owa noclegownia niczym nie zachwyca, co akurat znam z autopsji)

Załączniki:
book666.JPG
book666.JPG [ 49.89 KiB | Obejrzany 2336 razy ]

#5 PostWysłany: 01 Lis 2013 15:07 

niebieski
Ciekawe czy uznają, bo to zapewne błąd...
Booknięte, dzięki za cynk ;) Poinformuję co i jak.
Rezerwacja przyszła i jest potwierdzona przez booking.
Czy w takich przypadkach na miejscu mogą żądać jakiejś innej kwoty za nocleg niż ta na potwierdzeniu, czy ewentualnie takie rzeczy starają się załatwić jak tylko dostrzegą błąd?

Ostatnio edytowany przez JJ2010, 01 Lis 2013 15:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Lis 2013 15:12 

Ciamek napisz prosze jak wyszukujesz okazje na tak tanie hotele
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lis 2013 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 137 951
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
JJ2010 napisał(a):
Ciekawe czy uznają, bo to zapewne błąd...
Booknięte, dzięki za cynk ;) Poinformuję co i jak.
Rezerwacja przyszła i jest potwierdzona przez booking.
Czy w takich przypadkach na miejscu mogą żądać jakiejś innej kwoty za nocleg niż ta na potwierdzeniu, czy ewentualnie takie rzeczy starają się załatwić jak tylko dostrzegą błąd?

To jest dobre pytanie :-) Czasem uznają, czasem anulują - mam podobny "stres" w związku ze styczniową wizytą w Budapeszcie, gdzie udało się znaleźć pokój dwuosobowy prawie nad samym Dunajem za 40 zł. za dobę :-)

Daj znać czy Twoją rezerwację uznano :-)

#8 PostWysłany: 02 Lis 2013 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
powinno przejść - widać wyraźnie że to jest oferta okazyjna - przekreślone 146
gdyby to było jako normalna cena to można byłoby się doszukiwać błędu ale w tym przypadku raczej booking uzna cenę

#9 PostWysłany: 23 Gru 2013 21:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Odpisz, że idziesz na ugodę i zgadzasz się na połowę ceny, którą proponuje booking (moim zdaniem i tak super cena).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Gru 2013 14:15 

niebieski
Nie wiem czy dam radę polecieć. Korzystniej byłoby wywalczyć jakiś rabat/voucher na inny nocleg w przyszłości a z tego nawt zrezygnować. Możliwe do ugrania?
Nie wiem czy to z bookingu ale od wczoraj mam połączenia jak nie z Berlina to z Barcelony. Nie dziwne?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Gru 2013 12:51 

niebieski
Pierwszy mail z bookingu: "mamy nadzieję, że uznają Państwo poprawną cenę 50EURO zamiast 5 EURO".
Drugi mail z bookingu: "Chcielibyśmy przekazać Państwu następującą propozycję ze strony obiektu: 40 EURO"

Czy w ogóle jest możliwość otrzymania od bookingu, nie od hotelu jakiegoś rabatu na inny nocleg? Przy rezerwacji nie zauważyłem pola na wpisanie jakiegoś kodu/vouchera itp
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Gru 2013 17:23 

niebieski
idą w zaparte, że to błąd cenowy i poprawna cena to 50EUR, w ramach dnia dobroci skłonni są zejść do 40EUR. Jak nie zaakceptuję, to mi mają anulować rezerwację...
Voucherów w ramach rekompensaty za ewentualną moją rezygnację dać nie chcą....
Coś można ugrać, jak sądzicie? Taniego dolotu nie znalazłem, więc się upierać nie będę, ale może coś by wyrwało od nich??
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Gru 2013 20:33 

146pln standardowa cena a oni twierdza ze 50e? czyli 200 niby w promocji?! chyba kpiny sobie robią. Zawarłeś z nimi umowę na usługi hotelowe i nie mogą jej rozwiązać z powodu, że się pomylili. Poczytaj w regulaminie ich czy nie mają zastrzeżeń że ich strona to jedynie ogłoszenia a nie oferta handlowa, jeśli nie to muszą dotrzymać warunków umowy,
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 28 Gru 2013 20:55 

niebieski
właśnie zaraz im wyślę załącznik ze screenem, że przecena była ze 146zł...i co niby na ponad 200??? Żart...no to niezłe to ich promo...znaczy się "okazyjna oferta".

Z regulaminu:
"Rezerwując pokoje przez system Booking.com wchodzą Państwo w bezpośredni (prawnie wiążący) stosunek umowny z obiektem, w którym dokonują Państwo rezerwacji. Od momentu, w którym dokonają Państwo rezerwacji, my działamy jedynie jako pośrednik pomiędzy Państwem i obiektem, przekazując szczegółowe informacje dotyczące Państwa rezerwacji do odpowiedniego obiektu i wysyłając Państwu e-mail potwierdzający rezerwację w imieniu tego obiektu."

Ok, tutaj stroną jest hotel, potwierdzenie przyszło, więc powinni uznać. Nie wiem czyj był błąd, czy właściciel hotelu dostałby wyrównanie od bookingu czy sam wziął na siebie stratę.

"Jeśli po dokonaniu rezerwacji na naszej stronie znajdą Państwo w Internecie takie same warunki zarezerwowania pokoju po niższej cenie, my dopasujemy naszą cenę (wyrównując zaistniałą różnicę) i zaoferujemy niższą cenę zgodnie z zasadami i postanowieniami Gwarancji Najlepszej Ceny."

Chciałem wyrwać od bookingu jakiś voucher na inny nocleg, ale niby nie oferują nic takiego. Z drugiej strony w jaki sposób zmniejszają cenę po fakcie rezerwacji w ramach Gwarancji Najlepszej Ceny??

W sumie to nie mam jeszcze dolotu do BGY więc i ciśnienie małe aby za wszelką cenę postawić na swoim....
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], hmax oraz 4 gości