Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Maj 2014 20:39 

Dokąd
  • Los Angeles

Data wylotu
  • 13.07.2014

Data powrotu
  • 23.07.2014

Długość pobytu
  • 8-10

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 8547 - za droga

Dodatkowe informacje
  • Witam,

Wiem, że termin niezbyt szczęśliwy, ale tylko taki wchodzi w grę - ewentualnie wylot 12.07 (jeśli z Warszawy). 13.07 wchodzą w grę inne miasta na południu - Wrocław, Katowice, Kraków lub nieco "wyżej" - Poznań.

W piątek przeszliśmy pomyślnie procedurą wizową w konsulacie w Krakowie i dopiero teraz zaczynamy szukać biletów. Obecne ceny skutecznie blokują możliwość wyjazdu, bo kwoty od 8550 w górę za dwie osoby to za dużo dla nas.

Czy w Waszej opinii można w ogóle liczyć na jakąś obniżkę na tej trasie czy nie nastawiać się w ogóle? Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi i wskazówki. Przeszukaliśmy już chyba wszystkie możliwe wyszukiwarki, sprawdzam też na stronach linii lotniczych, ale taniej wyjść nie chce :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Maj 2014 13:02 

Bardzo dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź.

Cały czas mam nadzieję, że uwzględniłeś cenę którą podałem jako cenę dla dwóch osób a nie jednej. Jeśli dla dwóch to na Orbitz znaleźliśmy przed chwilą lot KLM-em w obie strony za 2116,60$. I taką cenę pokazuje mi do samego procesu płatności. Sęk w tym, że wchodząc na stronę KLM-u to owszem taka cena istnieje, ale tylko dla jednej osoby.

Załącznik:
klmcena.jpg
klmcena.jpg [ 127.45 KiB | Obejrzany 817 razy ]

Jeśli faktycznie jakimś cudem taka jest cena to jak z bagażem dla takiego lotu. Tabelka poniżej pokazuje, że dla all others czyli do USA powinien być jeden bagaż 23kg na osobę (czy na transakcję?) Trochę się nie łapię, bo już na loty w Europie można zabrać tylko podręczny do 12kg a przecież taki lot będzie na trasie WAW-AMS.

Załącznik:
klm.png
klm.png [ 46.32 KiB | Obejrzany 817 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Maj 2014 13:44 

złoty
Masz możliwość nadania jednego bagażu do 23 kg / osobę plus podręczny. To jest w cenie biletu.
matkon lubi ten post.

#4 PostWysłany: 25 Maj 2014 14:04 

Czyli pierwsza dobra wiadomość :) Czy ktoś jest stanie w jakiś sposób zweryfikować te ceny z orbitz?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Maj 2014 14:44 

taki screen z cena i zaznaczeniem dla 2 osob mialem dla AMS za 2116 dolarow wlasnie. Rozumiem zatem ze cena dwukrotnie tansza niz na stronie KLM nie jest niczym niezwyklym bo o to pytałem. lot KLM mial najlepsze polaczenie, malo czekania.

Cały czas mam wątpliwości czy Orbitz nie liczy za jedną osobę, no chyba ze linie lotnicze mają takie przebitki na swoicj stronach.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Maj 2014 15:14 

hpiotetycznie, gdybym dokonał zakupu to bilet bylby wazny?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Maj 2014 22:05 

Znowu pojawił się ten lot na Orbitz, ale jak na złość nie mam jak zapłacić. Wszystkie 3 karty nie są akceptowane po wpisaniu danych, a konto PayPal umożliwia wpłatę tylko do 5tys. złotych. Jak pech to po całości.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Maj 2014 22:29 

niebieski
matkon napisał(a):
Znowu pojawił się ten lot na Orbitz, ale jak na złość nie mam jak zapłacić. Wszystkie 3 karty nie są akceptowane po wpisaniu danych, a konto PayPal umożliwia wpłatę tylko do 5tys. złotych. Jak pech to po całości.

Jakie to karty, których Orbitz nie akceptuje? Przecież oni łykają wszystko. Bilety są, cena przyzwoita - kupuj.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Maj 2014 22:47 

ING, Multibank - za każdym razem wywala komunikat, że karty nie są akceptowane. Próbowałem już i z kartami debit wypukłymi i z kredytówką (tu tylko szukając błędu systemu, bo limit jest mniejszy niż cena biletów).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Maj 2014 22:52 

niebieski
matkon napisał(a):
ING, Multibank - za każdym razem wywala komunikat, że karty nie są akceptowane. Próbowałem już i z kartami debit wypukłymi i z kredytówką (tu tylko szukając błędu systemu, bo limit jest mniejszy niż cena biletów).

Sprawdź sobie na innych stronach np. expedia.com - cena jest taka sama. Jestem prawie pewny, źe nic to nie da, bo to kwestia ustawień Twoich kart, a nie problemu OTA.
 Profil Relacje PM off
matkon lubi ten post.

#11 PostWysłany: 26 Maj 2014 07:04 

Dopiero teraz zauważyłem, że screen który wstawiłem wcześniej odnośnie połączenia KLM-u był na czerwiec..stąd ta cena.

Połączenie włoskimi cenowo jest ok, ale nie wyobrażam sobie koczowania na lotnisku po 18h w obie strony, gdy na cały wyjazd z przelotami mamy 10 dni.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Maj 2014 09:09 

Właśnie miałem o to dopytać - kwestia znalezienia niedrogiego noclegu w mieście plus jakiś autobus z lotniska do centrum (zakładam, że jest). Nie wiedziałem tylko czy można opuścić terminal podczas takiej przerwy. Duży bagaż można nadać wcześniej, a jeśli tak to ile godzin przed można to zrobić? Jeśli nie to przechowalnia pewnie na lotnisku.

To teraz przekonać żonę, że może warto jednak pozwiedzać Rzym i próbować jakoś zabukować te bilety. :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 26 Maj 2014 19:12 

Czy ktoś może po krótce opisać jak wygląda sprawa wyjścia z lotniska podczas międzylądowania?

Bagaż nadawany jest w Wawie do LA. Po wylądowaniu w Rzymie nie odbieramy bagażu, bo jest on przekazywany na transfer do LA. Jedziemy do miasta, wracamy z rana na lotnisko. Z racji, że to lot do USA mamy spodziewać się jakiejś specjalnej odprawy czy dopiero na miejscu w LA kolejny przesłuchanie służb? Jaką procedurę przechodzimy w Rzymie skoro nasze bagaże są już nadane. Zwykła odprawa?

To samo pytanie o lądowanie w Rzymie z LA. Jako, że wracamy spoza Schengen to jakieś specjalne sprawdzenie następuje?

Przepraszam, że tak męczę, ale jak wspomniałem nigdy nie leciałem poza Europę, nigdy nie miałem przesiadki nawet.

Cały lot obsługiwany jest przez Alitalię.

P.S. Nadal nie rozumiem fenomenu Orbitz i ceny w porównaniu ze stroną przewoźnika. ;)

EDIT:

Bilety kupione. Teraz czas na zaplanowanie tych 18h i 20h w Rzymie. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości