Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Malediwy ze Sri Lanki
#1 PostWysłany: 10 Lip 2016 18:51 
Awatar użytkownika

Dzien dobry!

Lece na Sri Lanke za tydzien z moja przyszłą żoną ;)

Tak sobie pomyslelismy czy moze nie zobaczyc Melediwow na 3 dni (tylko 1.5h samolotem).

W tak krotkim czasie raczej nie złoże takiego wyjazdu sam. Czy ktos korzystal z jakiegos biura na miejscu (Kolombo?)?
Sam znalazlem z google rozne, ale z kosmicznymi cenami...

Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 10 Lip 2016 19:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Piszesz, że liczy się dla Ciebie budżet, więc może jednak warto zorganizować taki wyjazd samemu. To nie powinno być aż takie skomplikowane i powinieneś zdążyć to opracować: przelot CMB-MLE bez problemu, bo jest sporo połączeń, najważniejsze zagadnienie, to dograć tak dni i godziny przelotu , żeby załapać się wygodnie na prom w obie strony (dużo informacji w necie, nie kursuje we wszystkie dni) np. na Maafushi, a stamtąd brać wycieczki całodzienne na inne wyspy organizowane przez hotel. Ja rozważałem taką opcję, ale ograniczony czas i budżet spowodowały, że pozostaliśmy przy Sri Lance. Podobało nam się, bo plaże na Sri Lance okazały się dla nas wystarczające. Wydaje się, że samolot to tylko półtorej godziny, ale jednak trzeba dojechać na lotnisko, przejść odprawę, przepłynąć promem, a to wszystko w obie strony i okazuje się, że to nie jest taki krótki czas, wszystko zależy ile się go ma..
 Profil Relacje PM off
buszmen lubi ten post.
buszmen uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 10 Lip 2016 22:11 
Awatar użytkownika

Dzieki za info.
Na Malediwy raczej nigdy nie pojade na pelny wyjazd, pewnie nigdy tez nie bede blizej, a chcialem je zobaczyc:)

Przemyslalem sprawe i faktycznie bedzie lepiej tak jak piszesz:)
Bede mial w sumie na Sri Lance sporo czasu zeby to jakos poskładać.

Gdyby ktos mial namiary na fajny reszort, dajcie prosze znac. Chodzi mi o miejsce takie 8/10 ;-)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Paź 2017 12:48 

Żeby nie otwierać nowego tematu zapytam tutaj, jezeli wracał ktoż z Male do Kolombo to pytanie czy samoloty wylatują w miare punktualnie ? Po wyladowaniu w Kolombo mamy zapasu ok 3h na nastepny lot i zastanawiamy sie czy tyle wystarczy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Paź 2017 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
Krajów: 33 / 15.9%
niebieski
Lecę na tej trasie za 3 tygodnie, mogę dać znać. Sądzę jednak, że na punktualność lotów zupełnie nie ma reguły... :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Paź 2017 16:13 

mel napisał(a):
Lecę na tej trasie za 3 tygodnie, mogę dać znać. Sądzę jednak, że na punktualność lotów zupełnie nie ma reguły... :D

Wiadomo ze zawsze plany moze pokrzyzowac np pogoda ale po pobycie na Filipinach gdzie na 10 lotow ok 8-9 bylo mocno opoznionych, wole zapytac :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości