Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska-Dania (Aalborg)
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2012 12:39 

Dzień dobry!

Szukam jak najtańśzego lotu z Polski (Wrocław/Poznań/Katowice/Warszawa) do Danii (Aalborg) w terminie 27 sierpnia - 01 września (w roku 2012). Wyjeżdżam na studia, a ceny biletów jakie widziałem - są przerażające. Dlatego zwracam się do Was drodzy Użytkownicy o pomoc.
Bagaż: rejestrowany (muszę przewieźć dobytek)
Lecę w jedną stronę. Umieszczę kolejnego posta jak będę wracać, ponieważ nie wiem czy mój pobyt w Danii się nie przedłuży.
Dopuszczam przeczekanie w nocy oraz przesiadki. Przeważnie trzeba się liczyć z niedogodnościami za dobrą cenę. :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2012 12:57 

Witaj,
wiem, że forum o lataniu, ale jak chcesz się wybrać na studia z całym swoim majdanem to na pierwszy dojazd polecam dojechać autokarem. Zapakujesz wszystko co potrzebujesz. Poza tym, skoro akceptujesz nockę na lotnisku to równie dobrze, możesz ten czas spędzić siedząc w autokarze.
cena na te terminy w eurolines to 302PLN.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2012 15:30 
Awatar użytkownika

Zgodzę się z przedmówcą.
Po co Ci samolot,gdzie za dodatkowy bagaż zapłacisz jak za zboże?No chyba,że wybierasz się tylko z podręcznym :lol: :lol:
http://www.autobusy.pl/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Kwi 2012 17:54 

niebieski
Nie sądzę żebyś się zmieścił/a z dobytkiem na studia do jednej walizki :ugeek:

Do Aalborga z tego co wiem z "tanich" linii latają tylko:
Cimber - Kopenhaga, Oslo z sensownych miejsc
Norwegian - Kopenhaga, Berlin, Gatwick
Norway Air(!) - Oslo, Ørland

Jak jesteś z południa polski to proponuje - Krakow-Billund rajanerem za 25 zl z podrecznym, z Billund do Aalborga kombinować pociągi/busy -cena bedzie pewnie w okolicach 80-150zl, zależy czy się załapiesz na zniżki.

Jak jestes z polnocy to mozesz sprobowac OLT Gdansk-Aarhus za 100zł (jak beda jeszcze latac :twisted: ) i z Aarhus tak samo bus/pociąg.

Albo Wrocław(ryan), Warszawa/Katowice/Modlin(wizz) - Malmo, dostać się jakoś do Kopenhagi (jest wątek na forum, poszukaj) i z Kopenhagi do Aalborga samolotem (~150zł) busem/pociągiem - można trafić tanio.

Jak koniecznie chcesz samolotem, to bagaż lepiej nadać paczką -bus/autobus~50zł, kurier od drzwi do drzwi do 30 kg - bodajże 80, tyle co torba w rajanie ;)
Inne opcje to autobusy (dłuuugo będzie jechał, cena chyba 100 EURO)
busy (szybciej, dowiozą cię pod adres, cena koło 300zł, ale krążą różne opinie co do bezpieczeństwa tego sposobu :twisted: , ja osobiście nie polecam)
pociąg - tu nie wiem jak jest teraz, tez się da
i na koniec: sporo ludzi pracuje w Danii, jeździ do Polski i ma wolne miejsca w autach - tutaj cena zależy od zdolności negocjacyjnych.

Ps. jaki kierunek wybrałeś? biznes czy medialogy ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Kwi 2012 00:15 

Wow! Dziękuję za liczne komentarze. Już się Wam tłumaczę:

1) mam dość niewielki majdan. Oscyluję, że zmieszczę się ze wszystkim do 30 kg~
2) jestem z południa Polski. Dlatego pasowałby mi najbardziej wylot z Wrocka/Katowic
3) mam pytanie co do bagażu. Czy jak nadam kurierem door2door do 30 kg Polska-Dania zapłacę 80 PLN?
4) Business, dokładnie ekonomia, a jeszcze dokładniej Erasmus :P

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Kwi 2012 11:19 
Awatar użytkownika

Tylko 30kg? Facetom to dobrze :D
A przewidujesz jakieś ciepłe ubrania bo tu prawie zawsze wieje i często pada,choć w zimie mrozów nie ma takich jak w Polsce.
Powodzenia na studiach
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Kwi 2012 13:04 

niebieski
Dla przykładu
Wro-Malmo - ryan - 155zł, 14.20 - 15.30
Kopenhaga - Aalborg - od 320 do 390 KORON - cimber albo norwegian - ceny tylko z podrecznym, z malmo do kopenhagi nie wiem ile wyjdzie

Paczka door2door - 58 zł + VAT do 31,5 kg
Najtańsze rozwiązanie to chyba znaleźć kogoś kto jedzie autem i się podpiąć, albo ryan kraków-billund i później kombinacja +paczka z żarciem i piciem z Polski.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Maj 2012 21:54 

@dlugi_szmul - jaka firma tak tanio paczki do 31 kg przewozi z Polski do Danii?

Powiem Wam, że jeszcze trochę jestem zakręcony z tym wszystkim i nie wiem co wybiorę. Ale wiem na pewno co bym chciał. Plan jest wysłać paczki (o ile nie zmieszczę się do samolotu), a dotrzeć na miejsce lotem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości