Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Kwi 2012 12:10 

Katowice - Mediolan Bergamo - 17.06 - 4zł dla xclub , 2 miejsca w tej cenie
lub
Katowice - Mediolan Bergamo - 18.06 - 4zł dla wszystkich , 9 miejsc w tej cenie
Mediolan Bergamo - Katowice - 20.06 - 4zł dla xclub , 2 miejsc w tej cenie
razem 8zł dla xclub :D
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 26 Kwi 2012 12:56 

Nie potrafię zrozumieć idei tych 8zł RT, ostatnio oglądałem opłaty lotniskowe i sama to kosztuje 40zł w jedną stronę na obu lotniskach czyli już na starcie przewoźnik jest w tył. Oznacza to ,że z ekonomicznego punktu widzenia w przypadku gdy już nikt nie chce kupić takiego miejsca bardziej opłaca się wozić powietrze, bo za nie nie trzeba płacić opłaty lotniskowych.
Mówicie o OLT, że to piramida finansowa, że kolos na glinianych nogach, że zaraz padnie ,że nie możliwe jest utrzymanie np. trasy do Dortmundu za 149zł OT, a nie zauważacie ,że np. Wizzair od kilku lat wozi ludzi na nie złe odległości za grosze i (odpukać) trzyma się dobrze.
Oczywiście wiadomo ,że zapewne dofinansowania dostają niezłe za loty ale znowu bez przesady. Ile ludzi chciało by polecieć do Włoch za taką sumę?
Wracając do tematu, cena super!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Kwi 2012 13:03 

Zbanowany
efekt reklamowy też chyba się liczy
w sumie psim swędem, bo za marne grosze mają reklamę na całą Polskę w internecie;)

a cena super, megasuper jak na ten kierunek!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Kwi 2012 13:19 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
...poza tym tylko niewielka część pasażerów leci w takich cenach.
Wierz mi lub nie ale znam sporo osób, które za odcinek po Europie płacą czasem po 400pln bez bagażu a taka cena już przynosi zyski (oczywiście duża część pasażerów płaci ceny pomiędzy tymi skrajnymi).
Część kierunków Wizzairowych z Katowic to kierunki biznesowe a tam nikt się z cenami nie szczypie - oni rezerwują późno swoje loty i płacą dużo.
pozdrawiam

#5 PostWysłany: 26 Kwi 2012 14:35 

Mam pytanie. Jeżeli na stronie wizzair pokazuje ten powrotny 20.06 za 4 zł , ale nie ma tego w kierunku Mediolanu za 4zł, to znaczy, że wykupiono te bilety czy jak ? jestem nowy i troche musze podpytać :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Kwi 2012 14:46 

niebieski
chyba coś źle patrzysz (może nie na czerwiec?;)), bo u mnie cały czas są bilety po 4zł na daty podane w tym wątku.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:18 
Awatar użytkownika

A ja zauważyłam, że bardzo często jak przeglądam ceny Wizza pojawia się najpierw 4 zł, z których za jakiś czas robi się 40 zł, tak jakby system dodawał z opóźnieniem zero ;)
I jeszcze jedno - zauważcie, że cena (dotyczy to wyłącznie lotów w 2 strony) zmienia się w zależności od wybranej daty powrotu. Raz znalazłam świetną cenę na lot tam, ale cena nagle się zmieniła z 39 na 89, gdy wybrałam powrót po 2 lub 3 dniach. Potem próbowałam te same daty wybierać jako loty w jedną stronę i cena znowu była niższa.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:30 

niebieski
@apacino zmieniaj płatność na kartę wizz PL to Ci nie będzie skakać 4zł -> 40zł, te 36zł to właśnie haracz linii za płatność inną kartą niż citi wizz.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
4 a 40, to wynik niepoprawnego działania ich strony, czasami dodaje od razu 36 zł do ceny, z racji płatności inną formą niż ich kredytówka :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:36 

niebieski
A jakby kogoś szczegółowo interesował mechanizm wyświetlania ceny, to opłatę za płatność kartą system dodaje w momencie zaznaczenia konkretnego lotu. Jeśli np. przez szukajkę wybierzesz lot 27.04, a tego dnia nie ma lotu na tej trasie (bo np. są tylko raz w tygodniu), to żaden lot nie zostanie zaznaczony, nie będzie można wybrać płatności i ceny w podglądzie tygodniowym będą "gołe". Jak tylko wybierzesz konkretny lot z listy, to opłata za płatność dostanie dodana.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości