Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 279 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 03 Paź 2017 11:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Rozumiem, że wartość merytoryczna jest żadna (pomimo tego, że Brześć leży zaraz przy polskiej granicy i jak najbardziej ma to związek z Puszczą itp itd), bo podali to w TVP a nie innym TV.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#182 PostWysłany: 03 Paź 2017 12:36 
Awatar użytkownika

srebrny
w "normalnych" mediach, pod informacja zawsze jest podane źródło czy to wprost czy w formie tagów
a tu nic czyli....

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 03 Paź 2017 12:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
znaczy się, że kłamią?

#184 PostWysłany: 03 Paź 2017 12:52 
Awatar użytkownika

srebrny
to jakieś novum dla Ciebie?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 03 Paź 2017 13:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
takie same jak widząc Ciebie używającego shifta ;)

#186 PostWysłany: 03 Paź 2017 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
Tomek Zien napisał(a):
Wartość merytoryczna tej wrzutki z TVP jest żadna a odnoszenie jej do PB to już totalna aberracja.
A jakiego argumentu merytorycznego użyłeś by podważyć informację o wycięciu 20 tyś ha lasu zaatakowanego przez kornika na Białorusi ? Jakoś nie mogę się go dopatrzyć więc z laski swojej wskaż mi go proszę.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 03 Paź 2017 17:06 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Co ma obwód halicki,mohylewski i miński gdzie prowadzona jest wycinka do PB???? Uprawiasz razem z TVP polityczną propagandę.

http://www.rp.pl/Swiat/308239928-Bialor ... ieska.html

"We wtorek rządowy dziennik „Sowiecka Biełaruś" opublikował artykuł, poświęcony walce ze słynnym kornikiem. Problem występuje po obu stronach granicy, ale białoruscy leśnicy podchodzą do niego inaczej niż polski resort środowiska. Również wycinają, ale na mniejszą skalę i twierdzą, że las „sam sobie poradzi"."

"Niedawno przyjeżdżała do nas specjalna komisja nadzorująca, której pokazywaliśmy miejsca, gdzie prowadziliśmy wycinkę przeciwko kornikowi, oraz te, gdzie takiej wycinki nie było. Członkowie komisji się zdziwili, że las sam się odradza."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#188 PostWysłany: 03 Paź 2017 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
zulu napisał(a):
...

Dyskutowaliśmy tu o wycince w Puszczy Białowieskiej. Spór tu na forum, w Polsce i przed organami UE dotyczy wycinki Puszczy Białowieskiej a nie jakiegoś tego czy owego lasu gospodarczego. Lasy gospodarcze są wycinane codziennie w całej Polsce i protestów nie ma. Na świecie dziennie wycina się też pewnie setki jak nie tysiące ha. TVP, w celach stricte propagandowych, daje materiał o wycince jakichś tam lasów na Białorusi co ma utwierdzić suwerena w poparciu poczynań min. Szyszki w Puszczy Białowieskiej. Ty wrzucasz to na forum jako argument w dyskusji o konkretnym lesie mając chyba współforumowiczów za idiotów...

Nie podważam więc informacji samej w sobie a jedynie przytaczanie jej w kontekście obecnych działań dotyczących PB. Jakby na tej Białorusi zaczęli ciąć w Puszczy to wszystkie media prorządowe by trąbiły o tym cały dzień jak nie kilka dni. Tak jest tylko wzmianka dla ciemnego luda, który pomyśli "a tam coś tną to i u nas dobrze, że tną".

A tak btw to szukanie przez obecne władze argumentów na poparcie swoich działań na wschodzie jest samo w sobie żałosne.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 03 Paź 2017 20:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Sorry, ale ja juz sie pogubilem w tym watku, kto i co wycina i kto moglby miec racje. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 03 Paź 2017 20:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
-- 03 Paź 2017 20:55 --

@zulu Zaraz się dowiesz, że na Białorusi to prawdziwa, jedyna i słuszna demokracja (cytat z artykulu podanego przez @jar188: Słyszeliśmy różne opinie na temat tego, co się dzieje po polskiej stronie. Ale nie chciałbym przekazywać plotek. Prawda jest jednak taka, że trzeba się liczyć z opinią publiczną.) a między Bugiem i Odra to już coś na kształt (krwawej) dyktatury. Póki co krwawią drzewa, ekolodzy i KE.

-- 03 Paź 2017 20:58 --

@cccc Rację ma kornik drukarz ale w Polsce nie są respektowane prawa mniejszości, demokracja to atrapa i konik musi wpław uciekać na Białoruś, choć chciałby do Rajchu ale tam za przekroczenie granicy od razy kula w odwłok, bo społeczeństwo go nie akceptuje.
5 ludzi lubi ten post.

#191 PostWysłany: 03 Paź 2017 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 03 Paź 2017 22:15 --

Tomek Zien napisał(a):
Lasy gospodarcze są wycinane codziennie w całej Polsce i protestów nie ma.
Jak nie ma skoro większość PB to lasy gospodarcze ! Kiedy w końcu to Ciebie dotrze ?

-- 03 Paź 2017 22:20 --

Tomek Zien napisał(a):
Nie podważam więc informacji samej w sobie a jedynie przytaczanie jej w kontekście obecnych działań dotyczących PB.
Jak nie jak tak ? Podałem tylko informacje że gdzieś, coś a tu od razu jatka. Proponuję brać coś na wstrzymanie.

Do tej pory była akcja że nie ruszać w ogóle bo bio różnorodność, że nikt tak nie robi bo tak twierdzą "autorytety" itp a tu nagle na Białorusi jakoś widać robią to co uważają za słuszne i jakoś jest dobrze. Nikt się nie przykuwa do harwestera, nikt nie protestuje, nie ma "organizacji ekologicznych" z EU. Dlaczego ? Bo tam władza ludowa tak by im dała do wiwatu że na czterech literach szybko by nie posiedzieli.

W ostatnich dniach miałem okazję pochodzić po Puszczy Kozienickiej. Las posadzony ręką człowieka co widać dla każdego co ma o tym mgliste pojęcie. Nawet znalazłem kilka świerków zaatakownych przez kornika i obumarłych (były jako domieszka, pojedyncze sztuki tu i ówdzie), znalazłem takie które były wywrócone, nawet w jedno dzięcioł ostro stukał i jakoś dziwnym trafem jak to się ma do tego twierdzenia że wszystko idzie na deski a leśnicy tylko z siekierą latają i patrzą co do wycięcia Przecież leśnicy to takie bestie które nie pozwalają by nic w lesie nie zostało co tylko się da sprzedać ! Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu (po naz kolejny) że o lesie najwięcej piszą ci co nie mają o nim pojęcia. Darz Bór !
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#192 PostWysłany: 03 Paź 2017 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Może własnie o to chodzi by nie traktować w kategoriach lasu gospodarczego terenów PB nie będących PN. Choć oczywiście musi się to odbywać ewolucyjnie, ze względów społecznych. Do pewnego czasu wydawało się, że idzie to w tym kierunku, ale w pewnym momencie odwrócił się wektor i stąd te protesty.

Trochę z powyższego tekstu tęsknota przebija (trochę żartobliwie "ach u tego batiuszki Aleksandra to jest porządek, jakby było tak u nas to szybko by się załatwiło temat tych lewaków...") ;)

#193 PostWysłany: 04 Paź 2017 03:23 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
namteH napisał(a):
-- 03 Paź 2017 20:55 --
@zulu Zaraz się dowiesz, że na Białorusi to prawdziwa, jedyna i słuszna demokracja (cytat z artykulu podanego przez @jar188: Słyszeliśmy różne opinie na temat tego, co się dzieje po polskiej stronie. Ale nie chciałbym przekazywać plotek. Prawda jest jednak taka, że trzeba się liczyć z opinią publiczną.) a między Bugiem i Odra to już coś na kształt (krwawej) dyktatury. Póki co krwawią drzewa, ekolodzy i KE.

To się zdecyduj , najpierw podajecie przykład Białoruskich lasów (choć nie do końca tych o których mowa tu) a następnie sam negujesz uciekając się do polityki sens cytowania czegokolwiek z Białorusi. Rozdwojenie jaźni masz? Czy to typowe - cytujemy wtedy kiedy nam pasuje a jak nie pasuje to negujemy. Zdecyduj się!!!!

zulu napisał(a):
-- 03 Paź 2017 22:15 --

Tomek Zien napisał(a):
Lasy gospodarcze są wycinane codziennie w całej Polsce i protestów nie ma.
Jak nie ma skoro większość PB to lasy gospodarcze ! Kiedy w końcu to Ciebie dotrze ?

-- 03 Paź 2017 22:20 --

Tomek Zien napisał(a):
Nie podważam więc informacji samej w sobie a jedynie przytaczanie jej w kontekście obecnych działań dotyczących PB.
Jak nie jak tak ? Podałem tylko informacje że gdzieś, coś a tu od razu jatka. Proponuję brać coś na wstrzymanie.

Do tej pory była akcja że nie ruszać w ogóle bo bio różnorodność, że nikt tak nie robi bo tak twierdzą "autorytety" itp a tu nagle na Białorusi jakoś widać robią to co uważają za słuszne i jakoś jest dobrze. Nikt się nie przykuwa do harwestera, nikt nie protestuje, nie ma "organizacji ekologicznych" z EU. Dlaczego ? Bo tam władza ludowa tak by im dała do wiwatu że na czterech literach szybko by nie posiedzieli.

W ostatnich dniach miałem okazję pochodzić po Puszczy Kozienickiej. Las posadzony ręką człowieka co widać dla każdego co ma o tym mgliste pojęcie. Nawet znalazłem kilka świerków zaatakownych przez kornika i obumarłych (były jako domieszka, pojedyncze sztuki tu i ówdzie), znalazłem takie które były wywrócone, nawet w jedno dzięcioł ostro stukał i jakoś dziwnym trafem jak to się ma do tego twierdzenia że wszystko idzie na deski a leśnicy tylko z siekierą latają i patrzą co do wycięcia Przecież leśnicy to takie bestie które nie pozwalają by nic w lesie nie zostało co tylko się da sprzedać ! Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu (po naz kolejny) że o lesie najwięcej piszą ci co nie mają o nim pojęcia. Darz Bór !

Ależ ty masz potencjał do zostania propagandzistą. Podałeś stronniczy artykuł z jednego źródła i to nie dotyczący w większej części PB co ci wytknięto a ty dalej manipulujesz faktami. Szacun, zupełnie jak polityk.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 04 Paź 2017 12:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@jar188
A gdzie ja podawałem jakikolwiek przykład? Ja tylko zwracam uwagę na szczegóły w prezentowanych (ale nie przeze mnie) przykładach.
OK, będę to robił jak bym miał dzieciom tłumaczyć...

#195 PostWysłany: 04 Paź 2017 15:59 
Awatar użytkownika

niebieski
jar188 napisał(a):
Ależ ty masz potencjał do zostania propagandzistą. Podałeś stronniczy artykuł z jednego źródła i to nie dotyczący w większej części PB co ci wytknięto a ty dalej manipulujesz faktami. Szacun, zupełnie jak polityk.
Czy to jakaś epidemia ? Człowieku znalazłem artykuł mówiący o jakimś fakcie i go podałem w poście. I tyle i tylko tyle. O jakiej manipulacji piszesz ? Podaj gdzie coś zmanipulowałem podając treść informacji, zdjęcie, fragment i link do informacji ? Gdzie ? Wskaż mi proszę tą manipulacje !

Poniżej dodałem mój komentarz i możesz ze mną o nim dyskutować a nie że manipuluję podaną informacją. Gdzie Rzym a gdzie Krym ?

[ciach]

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 04 Paź 2017 16:33, edytowano w sumie 1 raz
zbędne trollowanie
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#196 PostWysłany: 04 Paź 2017 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Widzę, że temat odżył zupełnie jak Las Bawarski po jego rzekomym nieodwracalnym unicestwieniu przez kornika :)

Ten białoruski okazał się niezłym figlarzem, niedawno był jak yeti, a teraz trzeba z nim walczyć :mrgreen: Przypominam, iż nadal nie widzę merytorycznej odpowiedzi na post #158, a chyba byłoby to dość wartościowe.

Pozdrawiam i bez wrzutek kto co ogląda!
jar188 lubi ten post.

#197 PostWysłany: 05 Paź 2017 15:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Tom K napisał(a):
Przypominam, iż nadal nie widzę merytorycznej odpowiedzi na post #158, a chyba byłoby to dość wartościowe
Ja nie dostałem ŻADNEJ merytorycznej odpowiedzi niemal na wszystkie posty w tym temacie. Gdybym się miał upominać moder dowalił by mi karę za notoryczne spamowanie :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 06 Paź 2017 10:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Kolejny news:

Sadzimy tysiąc drzew na minutę! Polska liderem zrównoważonej gospodarki leśnej

– Rocznie Lasy Państwowe sadzą około pół miliarda drzew, czyli 1000 drzew na minutę. Polska jest też liderem zrównoważonej gospodarki leśnej – powiedział minister środowiska Jan Szyszko. Zdaniem ministra "polskie lasy mogą odegrać istotną rolę w walce o lepszy klimat".

Image

żródło: http://niezalezna.pl/205163-sadzimy-tys ... rki-lesnej

Komentarz: sadzenie nie jest jedynym sposobem odnowienia, dla takich gatunków jak buk czy jodła podstawowym sposobem odnowienia jest odnowienie naturalne - do tego celu wykorzystuje się odpowiednie rębnie, ponadto dla wielu gatunków stosuje się również wysiew nasion.

Ciekawostka: nasiona brzozy wysiewa się również na ......śnieg, kiedy się topi nasiona same wpadają w wilgotne szczeliny w glebie. :D Brzoza jako gatunek pionierski wyrośnie niemal wszędzie. Można na spacerze w zimę pozbierać nasiona (są zgrupowane w "szyszeczkach" które wyglądają jak mały podłużny walec, nieco zaokrąglony)
Image

Po lekkim roztarciu w palcach szyszeczki się rozpadają i na małych skrzydełkach widać właściwe nasiono - malutki orzeszek. Takie nasiona rozsypujemy na śnieg. Na wiosnę na pewno coś z tego wykiełkuje i będzie przyjemnie zielono. :mrgreen:

Bojownicy o zieloną Polskę: zwiększajmy biomasę sadząc brzozy (a właściwie siejąc) ! :lol:

Ostatnio edytowany przez zulu 06 Paź 2017 10:37, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 06 Paź 2017 10:36 

Zaraz Ci odpiszą, że " Niezależna" to portal reżimowy, a więc niewiarygodny, tak jak TVP info. :mrgreen:

Tylko to co Sobieniowski na tefałenie powie jest wiarygodne. 8-)
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#200 PostWysłany: 06 Paź 2017 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
@jacakatowice przełamał bym się (i dla dobrej sprawy) nawet poszukał bym takiego newsa na stronie GW ale tam o takich rzeczach nie piszą :lol:
Tam można co najwyżej szukać poradnika przypięcia się do harwestera. :twisted:
 Profil Relacje PM off
pawelos lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 279 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 3 gości