Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 23 Kwi 2012 12:10 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
250 koron za taxi / 4 osoby to daje 62,5 koron od głowy. Lipny interes:-) ja byłem ze znajoma i zapłaciliśmy 39 koron za autobus i pociąg. W ciągu 25 minut od wyjścia z samolotu byliśmy w Sandefjord. A dla zainteresowanych lecących w sobotę: o ile WizzAir wyląduje o 16:00, to na 100% zdążycie na pociąg o 16:21 i po 4 minutach już jesteście na miejscu:-)

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#142 PostWysłany: 23 Kwi 2012 12:14 

Nie taki lipny, ciut droższy. Jak napisałem przy 6 lub 8 osobach już opłaca się super :) taxi to jeden z wariantów.
Przy 8os. wychodzi 31 koron :D i o prawie godzinę dłużej można pobyć w mieście, nie trzeba gnać na pociąg powrotny.
Image
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 23 Kwi 2012 12:15 

niebieski
Nie taka lipa z ta taksówką. Liczyli że zapłacą 150 NOK. Za pociąg zapłaciliby 176 NOK. Zamysł dobry.

#144 PostWysłany: 23 Kwi 2012 12:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Wszyscy jeżdzący do Sandefjordu TAXI i pociagami omijają Midtasen, uroczy park wraz ze świetnym punktem widokowym na całe Sandefjord i zatokę. Idąc z lotniska środkową trasą , czyli skręcając w lewo pod wiadukt, łatwo odnaleźć to miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 24 Kwi 2012 11:51 

MiniPrzewodnik z Mapkami:

Załącznik:
Sandefjord_MiniPrzewodnik_JacekWrzeszcz.part1.rar [254.88 KiB]
Ściągnięto 300 razy

Załącznik:
Sandefjord_MiniPrzewodnik_JacekWrzeszcz.part2.rar [254.88 KiB]
Ściągnięto 224 razy

Załącznik:
Sandefjord_MiniPrzewodnik_JacekWrzeszcz.part3.rar [56.22 KiB]
Ściągnięto 211 razy
Image
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 24 Kwi 2012 11:54 

Kilka fotek:

Załącznik:
Sandefjord_Zdjecia_JacekWrzeszcz.part1.rar [254.88 KiB]
Ściągnięto 126 razy

Załącznik:
Sandefjord_Zdjecia_JacekWrzeszcz.part2.rar [254.88 KiB]
Ściągnięto 131 razy

Załącznik:
Sandefjord_Zdjecia_JacekWrzeszcz.part3.rar [244.57 KiB]
Ściągnięto 109 razy
Image
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 24 Kwi 2012 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
dziekujemy za wrzutkę !
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 24 Kwi 2012 13:39 

Czy ktos wybiera sie 12 maja z Gdańska?
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 24 Kwi 2012 15:41 

ukash16mk napisał(a):
Ja przypominam, że lecę 5 maja :-)

matys napisał(a):
Czy ktos wybiera sie 12 maja z Gdańska?

Macie do tego odpowiedni dział, potem wątek ma masę stron na których są same bezwartościowe posty.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 24 Kwi 2012 15:44 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
kolego wszystko fajnie ale musi to być .rar zamiast gdzieś do przejrzenia w sieci? ;) To juz nie te czasy przenoszenia rzeczy na dyskietkach ;)

#151 PostWysłany: 25 Kwi 2012 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 381 872
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
No to tak zeby ludzie mieli najswiezsze informacje.
Wczoraj bylem wlasnie na kilkugodzinnej wizycie w Norwegii. Polecam kazdemu. Jesli ktos ma do wyboru spacer wzdluz Legnickiej po Wroclawiu albo zaplacic te 8 albo nawet 20 zl za pare godzin spacerku po Sandefjord to niech sie nie zastanawia i leci. Miasteczko bardzo ladne, czyste, zadbane i calkowicie wyludnione (przynajmniej wczoraj tak sie trafilo).
Grupa Polakow ktora na taka wycieczke przyleciala byla calkiem spora wiec jak ktos chce to mozna sie zorganizowac jakos w kwestii transportu. My jednak chcielismy sie przejsc, szczegolnie ze pogoda byla super. Szybki marsz od stacji kolejowej do ronda przy kosciele i cmentarzu w Sandefjord zajal nam 40 minut.
Radze nie nastawiac sie na zaden posilek ani wieksze zakupy bo ceny maja tam zabojcze. Ja kupilem w KIWI tylko symboliczny sloiczek kawioru za 26 koron. Nie mielismy ze soba zadnej torby termicznej wiec krewetki odpuscilismy ale byly luzem po 30 koron za kg.
Lotnisko chyba calkowicie zdominowane przez Polakow. Nawet komunikaty glosowe byly podawane w wersji polskiej :)
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 09 Maj 2012 11:41 

xyrxis napisał(a):
Szybki marsz od stacji kolejowej do ronda przy kosciele i cmentarzu w Sandefjord zajal nam 40 minut.

Marsz chodnikiem czy jakimś piaskowym poboczem? Pytam, bo będę z walizką, a zakładam, że żadnej przechowalni bagażu pewnie nie ma ;)
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 13 Maj 2012 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Lece w sobotę do torp będę tam ok 17:15 powrót o 20:55, co radzicie robić aby jak najmniej się nudzić w okolicy lotniska (np jakaś dobra miejscówka do oglądania startujących/lądujących samolotów), do Sanderfjord nie ma sensu jechać, jako ze to sobota pociągi jeżdżą rzadziej i nie dobrego skomunikowania z lotami.

Dzięki za wskazówki

#154 PostWysłany: 13 Maj 2012 22:35 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
ukash16mk napisał(a):
Ja dodam od siebie, że nie ma sensu brać koron norweskich, bo wszędzie zapłacicie kartą, a nie ma sensu później przywozić takich drobniaków typu 10 NOK. Ja jechałem w obie strony pociągiem i polecam tę opcję. W niecałe 10 min. byliśmy w mieście. Nie razę jazdy na gapę, bo zanim wyjechaliśmy ze stacji w wagonie była już konduktorka :)
Generalnie wycieczkę uznaję za udaną :)

A ja polecam przejść się na nogach do miasteczka, zajmuje to zależnie od tempa od 45 minut do myślę max godzinki a widoczki i domki które się widzi po drodze są przepiękne :) ( Zachwycam się nimi bo wczoraj właśnie wróciłem z pierwszego wypadu do Norwegii i byłem pod wrażeniem ) Polecam się też przepłynąć promem do Szwecji odsyłam do tematu viewtopic.php?f=35&t=12561&start=40 na której to stronie sporo napisałem i na temat promu jak i na temat samej wycieczki do Norwegii, jeśli ktoś się wybiera do Sandefjord warto by to przeczytał wg. mnie :)
Mam nadzieję, że komuś pomogłem

#155 PostWysłany: 11 Cze 2012 16:09 

niebieski
Wybieram się, wraz z ekipa do Sandefjordu 10 lipca, wylot z Katowic, powrót do Wrocka i w związku z tym mam parę pytań, z góry dzięki za odpowiedź.

Autobus z lotniska do stacji kolejowej jest bezpłatny nawet jeśli dalej nie jedziemy pociągiem tylko idziemy pieszo?

Czy odległość ze stacji do centrum miasteczka jest na lajcie do zrobienia w godzinę w jedną stronę, bo kolega który był ostatnio tam stwierdził, że to tylko na mapie jest blisko i teraz mam zagwozdkę.

Jeżeli kupię alkohol na bezcłówce w Polsce to jak wygląda możliwość jego ponownego wwozu do Polski przy powrocie? Muszę go zachować zapakowany w torebkę ze sklepu bezcłowego?

Czy jest tam gdzieś w okolicy centrum jakieś łagodne podejście do morza (idealnie byłaby plaża, wiem że są, ale stosunkowo daleko od centrum) żeby można choć trochę się zamoczyć, jeśli pogoda dopisze?

Jak w Norwegii wygląda sprawa spożywania alkoholu w miejscu publicznym?

Jak wygląda możliwość uzyskania kilku szklanek wrzątku, czy to jakiś duży problem czy raczej w dowolnym barze czy innym punkcie możemy sobie spokojnie przyrządzić zupkę?

#156 PostWysłany: 11 Cze 2012 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Tak, autobusem możesz podjechać za darmo i nie wsiadać do pociągu.

Ze stacji do centrum jest jakieś 4-5km, zależy jak idziesz możesz dojść w mniej niż godzinę, a możesz w półtorej. Dodatkowo jak zaczniesz iść w stronę miasteczka to stawiam, że w max 5 minut złapiesz stopa.

Jeśli kupisz alkohol na bezcłówce w Polsce i wyjdziesz z lotniska w Torp, to nie wniesiesz go już z powrotem do samolotu powrotnego, chyba że ukryjesz go po wyjściu z samolotu w hali przylotów/odlotów, bo to ta sama hala :) I wtedy przed wylotem sobie 'odbierzesz' choć nie wiem gdzie ewentualnie mógłbyś go schować :)

Na resztę może odpowie ktoś inny ;)

#157 PostWysłany: 11 Cze 2012 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
a ... gdyby lot powrotny odbywal sie w ciągu 24 h i alkohol przy wylocie z Polski bylby zapakowany w zapieczętowaną torbę duty free ... to również nie przejdzie ?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 12 Cze 2012 14:36 

kleyo napisał(a):
Jak wygląda możliwość uzyskania kilku szklanek wrzątku, czy to jakiś duży problem czy raczej w dowolnym barze czy innym punkcie możemy sobie spokojnie przyrządzić zupkę?

nie ma żadnego problemu z dostaniem wrzątku w barach gdzie mają ekspres do kawy ;)
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 12 Cze 2012 16:45 

Byłem w maju w Sandefjord...niech nikt nie zastanawia się dwa razy czy warto wybrać się za cenę biletu do tego miasta ;)

Bardzo polecam dwa punkty widokowe (jeden z flagą, wejście koło ulicy Havnegata), drugi - przy pomniku niedaleko dworca - niezapomniane widoki :)

Polecam także skorzystanie z taniego noclegu na ul. Havnegata 8 - 540nok za pokój na dwie osoby, ale mysle ze da rade przemycić "trzecia" :) Właściciel "Sven" jest ta gruby, że nie będzie mu się chciało pewnie tego sparwdzić.. był tam ktos kiedyś?
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 14 Cze 2012 07:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Cz testowaliście może ?
pociąg z Sandefjord do Torp S. Flughavn wyjeżdża o 19.42.
Samolot odlatuje 20.55 (bramki zamykają 20.15).
Zdążymy na lot, czy za duże ryzyko ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości