Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Wrz 2017 21:43 

niebieski
-- 18 Wrz 2017 21:40 --

Lece w polowie lidtopada Hutagan sparalizowal moje plany i dotychczas stoje w miejscu Boje sie kupowac dolotow bondla 3 pax to spory wydatek w przypadku gdybym zrezygnowala z Kuby badz dostala anulowanie lotow. Wizy tskze nie zalatwiam. Podpowiedzcie prosze bo chyba moj przedmowca o tym wspomniej, jak ewentualnie zmienic kierunek? Pisac do aeromexico? Czy ew. Zmieniony kierunek obejmowalby ten sam termin co Kuba? Czy mizna ew. nieco zmodyfikowac termin? Rozumiem, ze te zmiany ze wzgledu na Irme bylyby bezkosztowne Bede wdzieczna za podpowiedz ze strony bardziej wtajemniczonych Pozdrawiam

-- 18 Wrz 2017 21:41 --

Przepraszam za literowki Pisze z telefonu

-- 18 Wrz 2017 21:43 --

Przepraszam za literowki Pisze z telefonu
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#62 PostWysłany: 18 Wrz 2017 21:46 

srebrny
Skąd pomysł o bezkosztowych zmianach? Dlaczego mają Ci anulować loty?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 19 Wrz 2017 09:21 

niebieski
Ponieważ huragan IRMA jest niezależny ode mnie a nie bardzo chciałabym wyruszać w tym kierunku, skoro po nawałnicach wszystko jest zdewastowane, nie działają wypożyczalnie (czytaj powyżej) czy hotele
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 19 Wrz 2017 09:34 

AJAJ napisał(a):
Wybiera się ktoś w najbliższym czasie na Kubę? Lub może jest obecnie?
mamy bilety na pierwszą połowę października i zastanawiamy się czy lecieć...

Lecimy z dzieciakami 20.10 (half term w szkolach), Varadero, Havana i cos tam jeszcze jak starczy czasu. mamy mase watpliwosci. Na youtube sa filmy jak dzien czy dwa po Irmie hotele i okolice w bardzo szybkim tempie wrocily do zycia. posprzatane etc. wiec na miejscu powinno byc ok... gorzej, ze Maria nadciaga. teoretycznie przejdzie bokiem ale kto ja tam wie :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 19 Wrz 2017 10:27 

srebrny
yaris21 napisał(a):
Ponieważ huragan IRMA jest niezależny ode mnie a nie bardzo chciałabym wyruszać w tym kierunku, skoro po nawałnicach wszystko jest zdewastowane, nie działają wypożyczalnie (czytaj powyżej) czy hotele

A jaki to ma związek z liniami AM???
Nie wszystko jest zdewastowane, hotele działają, ludzie latają i docierają na Kubę.
Ale Ty nie musisz lecieć, wystarczy jak nie pojawisz się do odprawy...
 Profil Relacje PM off
MaciekM lubi ten post.

#66 PostWysłany: 19 Wrz 2017 10:44 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
MarcinH napisał(a):
gorzej, ze Maria nadciaga. teoretycznie przejdzie bokiem ale kto ja tam wie :)

Maria pewnie przejdzie bokiem nad Kubą, ale za to prawdopodobnie uderzy z całą siłą w Dominikanę, a podejrzewam, że i tam sporo osób może się w najbliższym czasie wybierać...
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Wrz 2017 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 174 131
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Irma już zdechła, nadchodzi Maria
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... &a=66&c=96

PS. Może zmieni ktoś tytuł tematu na "huragany".
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

Temat postu: Kuba po huraganie Irma
#68 PostWysłany: 20 Wrz 2017 18:53 

Loty: 2
Kilometry: 16 954
Krajów: 3 / 1.4%
Witam,
czy ktoś ma jakieś doniesienia jaka jest w tej chwili sytuacja na Kubie po przejściu huraganu?
śledzę wszystkie informacje z kraju i zagranicy, i wygląda na to że północne wybrzeże, najbardziej atrakcyjne dla turystów jest zdewastowane.
W trakcie huraganu sama Hawana została zalana, a nadmorskie miejscowości totalnie zmiecione. :(
Ambasada RP w Hawanie informuje o wielu zniszczeniach. Pod koniec listopada wylatuję na Kubę na 3 tygodnie i zastanawiam się czy to nadal dobry pomysł :roll: . Kuba to nie USA gdzie po 2 tygodniach od huraganu nie ma śladu po zniszczeniach.

Czy ktoś może się wypowiedzieć ?

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 20 Wrz 2017 18:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Pod koniec listopada, to wszystko będzie od dawna w normie.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 20 Wrz 2017 19:06 
Awatar użytkownika

niebieski
W piątek wróciliśmy całą rodziną z Martyniki.... przez cały tydzień cisza i spokój - wakacje marzeń :)

#71 PostWysłany: 22 Wrz 2017 21:23 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
Skąd pomysł o bezkosztowych zmianach? Dlaczego mają Ci anulować loty?

właśnie dziś "ze względu na okoliczności" KLM wprowadził - jeśli chodzi o moją rezerwację - możliwość bezpłatnej zmiany terminu/kierunku. wylot mam 30.09, powrót 07.10.
nie płacę za zmianę (639 zł), tylko za różnicę w cenie taryf i podatków. zastanawiam się czy z tego nie skorzystać.
terminu urlopu nie mogę zmienić, ale myślę o innym kierunku...
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 22 Wrz 2017 22:57 

srebrny
Cytuj:
tylko za różnicę w cenie taryf i podatków

O, to zapewne mały drobiazg ;-)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 26 Wrz 2017 21:39 

byc moze ktos bedzie zainteresowany. znalezione na kanadyjskiej stronie...

http://www.travelweek.ca/news/acv-cance ... t-updates/

informacja z 18.09... sunwing to zdaje sie jest biuro podrozy (?)

Cytuj:
All Sunwing-featured Varadero hotels are welcoming Sunwing guests from today onwards with the exception of the following properties:

Expected to be ready within the next week: Be Live Turquesa, IBEROSTAR Varadero, Blau Varadero, Islazul Delfines, Club Kawama, Roc Barlovento, Club Tropical, Royalton Hicacos, Hotel Playa de Oro, Sol Sirenas Coral Resort, IBEROSTAR Bella Vista, Starfish Varadero, IBEROSTAR Laguna Azul, Tuxpan Hotel
Not expected to be ready until later (exact dates will be advised once confirmed): Blau Marina Varadero, IBEROSTAR Playa Alameda, Blau Privilege Cayo Libertad, Melia Marina Varadero Brisas del Caribe, Naviti Varadero, Club Karey Varadero, Paradisus Princesa del Mar, Hotel Bella Costa, Paradisus Varadero, Hotel Gran Caribe Sunbeach, Villa Sotavento, Hotel Los Cactus, Hotel Atlantico (Havana by the Sea)
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 27 Wrz 2017 15:17 

My lecimy w połowie listopada przez Guadelupę i Portoryko na Dominikę i Martynikę. Ktoś wyżej pisał, że na Martynice wszystko w porządku, boję się o pozostałe wyspy, lotniska i rozboje. Zastanawiam się, czy lecieć. Jeśli ktoś właśnie wrócił albo ma jakieś informacje, dajcie proszę znać, myślę, że wielu osobom pozwoli to zdecydować, czy lecieć w podróż, czy też zrezygnować.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 28 Wrz 2017 21:32 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
Cytuj:

no w sumie tak. znalazłam kilka kierunków i terminów z opcją zwrotu różnicy w cenie na voucher, a ostatecznie wybrałam zachodnie USA z niewielką dopłatą. zmieniałam tydzień przed wylotem.
mój lot do Hawany nie jest odwołany i prawdopodobnie się odbędzie, ale KLM dał możliwość bezpłatnej zmiany. huragan to w końcu siła wyższa a nie wina linii, więc uważam, że raczej "frontem do klienta".
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 28 Wrz 2017 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 201 600
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
boots napisał(a):
Cytuj:

Z wpisu @juliaki mozna wyciagnac wniosek że nie zakupiła biletow z burito deal ani z innej ciekawj "promocji " na fly4free, więc niewielka dopłata przy regularnej taryfie jest jak najbardziej możliwa.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 04 Lis 2019 23:17 

niebieski
Czy był ktoś na Sint Maarten w ostatnim czasie i jest w stanie napisać jak wygląda wyspa na dzień dzisiejszy po huraganie Irma? Czy uporali się już ze zniszczeniami itp.?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 05 Lis 2019 00:02 

srebrny
@Mikolaj23 - Irma przeszła przez wyspę w 2017 roku.
Ja miałem okazję być na St.Maarten dwukrotnie w listopadzie/grudniu 2018 na rejsie - relację z niego znajdziesz tutaj: transatlantykiem-na-karaiby,219,135647
Część dot. pierwszego pobytu zaczyna się pod koniec posta #142 - kończy się na #171.
Część dot. drugiego pobytu zaczyna się pod koniec posta #211 i po krótkiej przerwie jest kontynuowany od #218 - kończy się na #229.
Znajdziesz tam trochę zdjęć oraz parę zdań opisu i będziesz sobie mógł wyrobić jakieś ogólne zdanie na temat sytuacji. Od tego czasu pewnie się nie pogorszyło.
 Profil Relacje PM off
Mikolaj23 lubi ten post.
Mikolaj23 uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 05 Lis 2019 00:30 

niebieski
Dzięki za obszerną odpowiedź! ;)
Wiem kiedy przeszła Irma, ale wiem też ile zajmuje często mieszkańcom pozbieranie się po takim czymś dlatego pytam :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości