Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bilety po 1R$
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2012 18:02 

www.voeazul.com.br
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
 Temat postu: Re: Bilety po 1R$
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2012 18:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
przemek mor napisał(a):
http://www.voeazul.com.br

fajnie jakbyś coś przybliżył sam adres www to nie wszystko :?

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2012 19:18 

Strona nie ma wersji Angielskiej. Porażka!
Voeazul to jakieś ichnie LCC brazylijskie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2012 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Nie jakieś tylko bardzo, ale to bardzo dobre LCC. W ogóle europejskie LCC w porównaniu do tamtych to badziewie niestety.

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2012 20:29 

Tak dobre ,że nie muszą mieć Angielskiej wersji językowej :lol:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2012 20:51 

Zbanowany
słuchajcie Tygrysa, dopiero wrócił z Brazylii :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2012 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Mi wystarczy, że mają nowe, nieupchane miejscami samoloty, każdy ma swój ekran LCD w zagłówku na którym można obejrzeć mapę i parametry lotu, bagaż rejestrowany jest w cenie biletu, a posiłek wygląda o tak:

Image

I to dostajesz w cenie biletu. Ten lot z którego jest to zdjęcie trwał 1h 10 min. Da się? :)

Jak dla mnie to mogą nie mieć angielskiej strony - zwłaszcza, że to nie filozofia zrobić rezerwację :)

EDIT:
A, i można bez problemu robić bilety wieloodcinkowe, więc nie zostajesz na lodzie jak nie zdążysz na przesiadkę...

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2012 21:04 
Awatar użytkownika

Pacjonek to klasyczny przykład zapatrzonego tylko na siebie gringo, któremu do głowy nie przyjdzie, że to nie on jest targetem tej linii.

A do opinii o brazylijskich LCC przychylam się z całą stanowczością.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2012 21:25 

Cieakwe info, niestety są takie typy na forum dla których istotne jest tylko promo FR PL-STN, co zrobić! ;) Wracając do tematu to koledzy o co cho z tym promo? W sobotę staruję do GIG z brukselskiej promocji i może się przydać a niestety nie mam czasu na wklepanie tekstu w googla, doczytałktoś? Pzdr!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Kwi 2012 22:50 

Promocja jest już praktycznie nie ważna.Trzeba by wylecieć jutro przed 8 rano żeby z tego skorzystać.

Cóż pomogę w tłumaczeniu "*" z portugalskiego na język polski:

Promocja polega na bilecie powrotnym za 1$R w określonych datach wylotu i przylotu, przy czym lot do miejsca przeznaczenia musi być obsługiwany przez linie Azul.
Z promocji można skorzystać rezerwując bilet w 2 strony. Wylot musi się odbyć pomiędzy 20 kwietnia 2012 g. 20:00, a 23 kwietnia 2012 g. 8:00 natomiast powrót pomiędzy 29 kwietnia 2012 g. 12:00, a 30 kwietnia 2012 g. 16:00.

Szkoda, że latają tylko po Brazylii...miałem nadzieję, że może zapuszczają się na Portugalię tudzież gdzieś na Europę kontynentalną ... ale w sumie nie widziałem tej linii tam nigdy. Miejmy nadzieję komuś się przyda, bo wyglądają na całkiem ogarnięte linie i strona WWW też pro bez żadnych kodów Captcha itp jak w śmieciowatym Ryanie.

ps. Portugalski w odmianie brazylijskiej to bardzo ładny i prosty język! Nie tłumaczyć googlem tylko polecam uczyć się żeby zrozumieć załogę na pokładzie, bo bardzo wyraźnie mówią w porównaniu do Portugalczyków :)

#11 PostWysłany: 22 Kwi 2012 23:31 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
Krajów: 13 / 6.1%
@Kobi88 Prosty to moze ale nie jest ladny. niestety w Portugalii dochodzi ostatnimi czasy do zmian(uproszczen) w jezyku zwiazanych glownie z tym ze wiecej osob spoza europy(jakby nie bylo portugalski jest jezykiem uzywanym na wszystkich kontynentach) uzywa tego jezyka niz europejczykow, co bardzo nie podoba sie starszemu pokoleniu. uproszczenia te wchodza w zycie w ciagu najblizszych 2 lat, chodzi glownie o pisanie.
Co do tematu sam rozgladalem sie za jakimis polaczeniami z Porto albo z Lisbona bo zastanawiam sie czym Ci wszyscy Brazylijczycy tutaj lataja non stop (czy maja tyle pieniedzy czy da sie poruszac miedzy tymi panstwami w miare niedrogo) Mam na mysli glownie tysiace(doslownie) studentow przylatujacych tu na wymiane
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Kwi 2012 23:58 

Baranek napisał(a):
@Kobi88 Prosty to moze ale nie jest ladny. niestety w Portugalii dochodzi ostatnimi czasy do zmian(uproszczen) w jezyku zwiazanych glownie z tym ze wiecej osob spoza europy(jakby nie bylo portugalski jest jezykiem uzywanym na wszystkich kontynentach) uzywa tego jezyka niz europejczykow, co bardzo nie podoba sie starszemu pokoleniu. uproszczenia te wchodza w zycie w ciagu najblizszych 2 lat, chodzi glownie o pisanie.
Co do tematu sam rozgladalem sie za jakimis polaczeniami z Porto albo z Lisbona bo zastanawiam sie czym Ci wszyscy Brazylijczycy tutaj lataja non stop (czy maja tyle pieniedzy czy da sie poruszac miedzy tymi panstwami w miare niedrogo) Mam na mysli glownie tysiace(doslownie) studentow przylatujacych tu na wymiane

Wiem, wiem o wszystkim, mieszkałem do niedawna w Lizbonie ponad pół roku, bo byłem na wymianie. Co do brazylijczyków i ich przybywania do Portugalii to akurat... może Cię zdziwię ale brazylijczycy biedni nie są wbrew powszechnemu stereotypowi. Pomijając przybywanie do Portugalii na całe studia, po powszechne podróżowanie po Europie i Afryce wcale nie najtańszymi liniami. Na miejscu oczywiście nikt z nich nie pracował a większość nie miała stypendium żadnego (samo wynajęcie cywilizowanego mieszkania 220-300€/m-c, więc nie mało). Ogółem rozmawiałem z wieloma brazylijczykami i mówili że "tanie linie" mają na połączenia lokalne (podejrzewam że z racji na odległości pomiędzy rozległą Brazylią), ale aby przedostać się do Europy to już nie ma low costów i ceny jakimi operowali za bilet w 1 stronę to 500-700€. Praktycznie nikt nie wraca na święta. Dodam tylko, że są to niesamowicie ciepli, pomocni i gościnni ludzie a miałem do czynienia z wieloma!

Promocja nie była zbyt użyteczna więc przynajmniej jako ciekawostkę z pobytu na Maderze zasłyszaną od znajomego madereńczyka dodam, że oni z kolei mają refundację do biletu pomiędzy Portugalią kontynentalną a Maderą, ale bilet musi być powyżej 60€ z tego co mi mówili i wtedy płacą tylko to co jest powyżej tej kwoty. Niektórzy podróżują do pracy w Lizbonie z tego co widziałem.

A portugalski jak dla mnie jest ładny. Nie tak jak hiszpański, który ubóstwiam ale podoba mi się.

Sorry za OT ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości