Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 125  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 10 Sie 2017 08:53 
Awatar użytkownika

platynowy
To mnie zawsze powstrzymywało przed zakupem, ale tym razem, skoro najbardziej opłacalny pakiet za 19€ był jeszcze dostępny (wcześniej wchodziłem tam już za późno), doszedłem do wniosku, że warto zaryzykować ;-)

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#822 PostWysłany: 10 Sie 2017 09:16 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
tropikey napisał(a):

Ponieważ aviosy ciągle się nie pojawiały, skontaktowałem się na chacie z HH i twierdzą, że w ustawieniach mojego konta nie mam zaznaczonego w opcjach MyWay earning punktu "Points & miles", a co za tym idzie, że aviosów za pobyt nie dostanę. Przyznaję, zaznaczonego tego nie miałem, tylko, że nawet nie wiedziałem do tej pory o istnieniu tego ustawienia, bo jest tak ukryte (trzeba kliknąć na dodatkowy link). Co więcej, wszedłem tam i widzę, że nie miałem zaznaczonej żadnej z dwóch widniejących tam opcji: ani "Points & Points", ani "Points & miles". W warunkach promocji +2000 avios za pobyt też nie widzę wymogu, by było takie ustawienie. Trzeba było jedynie podać nr karty BAEC, a to uczyniłem. Jak sądzicie, jest szansa na to, żeby jednak dopisali te aviosy?

A nie dostawales do tej pory ekstra punktow Hiltona za kazdy pobyt?

#823 PostWysłany: 12 Sie 2017 07:55 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
@tropikey nadal chcesz zakupić te Aviosy?

Znalazłem takie info
".

The pricing is the same as it was in February, but it seems that new customers to Groupon Spain can get a 15% discount using code VIVEGRPN."

"There is a new rule this time which limits you to one purchase of each package per Iberia account"

Oraz takie

https://ibplustore.iberia.com/en/entertainment-and-leisure/groupon-es

Ta strona to chyba działa jak Uk quidco czyli jak kupisz klikając w link że strony przekieruje Cię do Grupon i dostajesz extra Aviosy do każdego wydanego €

Tylko niestety hiszpański nie jest moim językiem i tylko tak wnioskuje.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

#824 PostWysłany: 12 Sie 2017 14:26 

złoty
VIVEGRPN odejmuje 25%, max 20€. Przetestowane przed chwilą, działa dla nowego konta.

lovenz napisał(a):
https://ibplustore.iberia.com/en/entertainment-and-leisure/groupon-es

Ta strona to chyba działa jak Uk quidco czyli jak kupisz klikając w link że strony przekieruje Cię do Grupon i dostajesz extra Aviosy do każdego wydanego €

Tutaj raczej Aviosy nie wpadną, z tego co napisane w T&C:
*No ofrecemos los 2.000, 4.000, 8.000, 12.000 o 20.000 Avios que usted compre a través de las Promociones "Avios en Iberia Plus".
* We do not offer the 2,000 , 4,000 , 8,000 , 12,000 or 20,000 Avios that you might buy through any "Avios en Iberia Plus" promotions.

#825 PostWysłany: 16 Sie 2017 08:56 
Awatar użytkownika

Loty: 590
Kilometry: 940 558
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
W związku z ogłoszeniem upadłości AB jak myślicie co z biletami kupionymi na 2018 rok ? Będą uznawane, zmieniane na innego przewoźnika, jeżeli kupowałem je z baec ?
Może głupie pytanie, ale jednak nurtuje mnie co dalej :)
 Profil Relacje PM off  

#826 PostWysłany: 16 Sie 2017 09:05 

niebieski
BA Cie przebukuje na innego przewoznika z OW, jesli trasa nie jest obslugiwana przez Britisha lub zwroca Ci kase. Ja na miejscu osob posiadajacych mile topbonus rezerwowalbym jak najszybciej bilety.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#827 PostWysłany: 16 Sie 2017 09:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Aga_podrozniczka napisał(a):
tropikey napisał(a):

Ponieważ aviosy ciągle się nie pojawiały, skontaktowałem się na chacie z HH i twierdzą, że w ustawieniach mojego konta nie mam zaznaczonego w opcjach MyWay earning punktu "Points & miles", a co za tym idzie, że aviosów za pobyt nie dostanę. Przyznaję, zaznaczonego tego nie miałem, tylko, że nawet nie wiedziałem do tej pory o istnieniu tego ustawienia, bo jest tak ukryte (trzeba kliknąć na dodatkowy link). Co więcej, wszedłem tam i widzę, że nie miałem zaznaczonej żadnej z dwóch widniejących tam opcji: ani "Points & Points", ani "Points & miles". W warunkach promocji +2000 avios za pobyt też nie widzę wymogu, by było takie ustawienie. Trzeba było jedynie podać nr karty BAEC, a to uczyniłem. Jak sądzicie, jest szansa na to, żeby jednak dopisali te aviosy?

A nie dostawales do tej pory ekstra punktow Hiltona za kazdy pobyt?
Oj, dopiero teraz zauważyłem Twój post... Do tej pory dostawałem tylko punkty HH. Z formalnego punktu widzenia miałem na pewno ustawienia swojego konta niezgodne z regulaminem promocji, więc na wiele nie liczę (na szczęście to tylko 2000 aviosów). Póki co, napisali bym poczekał aż minie regulaminowych 6 tygodni i wtedy mam się odezwać ponownie.

Profil Relacje PM off  

#828 PostWysłany: 16 Sie 2017 09:12 
Awatar użytkownika

platynowy
@hubson - skoro lot AB nabyłeś za aviosy w BAEC, to tak jak @skoczek650 nie widzę raczej powodu do zmartwienia. Będzie co najwyżej nieco zamieszania z powodu nowej trasy, którą zaproponuje BAEC.

Profil Relacje PM off  

#829 PostWysłany: 16 Sie 2017 09:26 
Awatar użytkownika

platynowy
skoczek650 napisał(a):
Ja na miejscu osob posiadajacych mile topbonus rezerwowalbym jak najszybciej bilety.

Nie jestem pewien, czy to wykonalne, bo ponoć mile TB zostały "zamrożone" i rezerwacje nie są możliwe. W każdym razie telefonicznie, bo wyszukiwarka online widzę, że działa (ale nie sprawdzałem, czy da się dojść do końca rezerwacji). Czytałem, że u niektórych nawet te rezerwacje, które zostały dokonane krótko przed "zamrożeniem" nie doczekały się etixów.

Profil Relacje PM off  

#830 PostWysłany: 16 Sie 2017 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 590
Kilometry: 940 558
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Trasa to Berlin - Warszawa.
No to czekamy :) najwyżej wrócę PKP.
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 16 Sie 2017 10:18 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Mawiaja, ze "redemptions on Etihad or any oneworld airlines such as BA are now blocked. All you can book is Air Berlin …."
 Profil Relacje PM off  

#832 PostWysłany: 16 Sie 2017 16:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Aerlingus przedłuzył do 31 sierpnia premię 250 avios za zapisanie do ich programu
https://www.aerlingus.com/html/registration.html

...tyle że nie słyszałem, żeby komuś te punkty przyszły.

#833 PostWysłany: 17 Sie 2017 11:33 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
To mnie zawsze powstrzymywało przed zakupem, ale tym razem, skoro najbardziej opłacalny pakiet za 19€ był jeszcze dostępny (wcześniej wchodziłem tam już za późno), doszedłem do wniosku, że warto zaryzykować ;-)

Aviosy z Groupona są już na moim koncie. Uwinęli się w tydzień :)

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#834 PostWysłany: 17 Sie 2017 13:24 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
@arturro a gdzie widziałeś info, że do 31 sierpnia dają 250 avios za rejestrację; bo pod tym linkiem nie widzę takiego info; próbowałem też coś znaleźć w sieci, ale znalazłem tylko informacje sprzed miesięcy;
 Profil Relacje PM off  

#835 PostWysłany: 17 Sie 2017 20:54 

złoty
Ja dostałem maila żeby zapisać się do programu i zgarnąć powitalne 250 avios. Tylko czy później można będzie je przetransferować do BA albo Avios.com?

#836 PostWysłany: 18 Sie 2017 07:50 

niebieski
właśnie może ktoś napisze jak to jest z aviosami z aerlingus - można je przelać na konto avios? podczas rejestracji pytają się czy połączyć konto aerlingus z kontem avios; może wtedy punktu z automatu lądują na koncie avios? czy są jakieś minusy z połączenia kont podczas rejestracji?
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 18 Sie 2017 07:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja sam jeszcze nie robiłem tego (skoro jednak przedłużyli tą ofertę, to chyba się na te 250 aviosów rzucę), ale na FT znalazłem taki wątek:

https://www.flyertalk.com/forum/aer-lin ... b-etc.html

Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 18 Sie 2017 08:05 

niebieski
Can I merge my British Airways Executive Club Account, Avios Account or Iberia Plus with my AerClub Account or transfer my Avios points between them?

AerClub is partnered with Avios Travel Rewards Programme. British Airways Executive Club and Iberia Plus are separate programmes but they use a common currency called Avios.
To transfer your Avios points between your accounts you need to go to Avios.com and log in. Select 'Your account' and 'Combine/Transfer Avios to or from your AerClub, British Airways or Iberia accounts'.
Please note you can only transfer Avios if all details, including your surname, date of birth and e-mail address are on your account, and you're not in a household account.
 Profil Relacje PM off
hubson lubi ten post.

#839 PostWysłany: 18 Sie 2017 09:37 

srebrny
arturro napisał(a):
Aerlingus przedłuzył do 31 sierpnia premię 250 avios za zapisanie do ich programu
https://www.aerlingus.com/html/registration.html

...tyle że nie słyszałem, żeby komuś te punkty przyszły.

Ja dostałem za rejestrację jeszcze w grudniu.
Swoją drogą maila o przedłużeniu tej akcji z zachętą do rejestracji też przysłali, nie ogarniają chyba co i jak.

Załączniki:
AerLingus 201708.png
AerLingus 201708.png [ 85.9 KiB | Obejrzany 1323 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#840 PostWysłany: 19 Sie 2017 17:34 
Awatar użytkownika

platynowy
Na HfP piszą o nowej/starej, ponoć dobrej (i darmowej) stronie do wyszukiwania lotów za aviosy BA:

http://www.headforpoints.com/2017/08/19 ... on-finder/

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 125  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości