Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Kwi 2012 22:20 

Cześć, piszę tu pierwszy raz, zapoznałam się z regulaminem i przeczytałam wskazówki nt. zakładania nowego tematu i mam nadzieję, że wywiążę się ze wszystkiego.

W tym roku są moje ostatnie studenckie wakacje i chciałabym je uczcić w jak najciekawszy sposób. Wpadłam na pomysł eurotripu (może się uda jeszcze kogoś namówić, ale na dzień dzisiejszy jest nas dwoje).
Najbardziej pasowałby mi wylot z Katowic/Pyrzowic, w terminie od 10.07 do nieokreślonej przyszłości, ale chyba najlepiej, jakby zamknęło się to do końca lipca. Powrót na to samo lotnisko odpowiadałby mi najbardziej.
Mam nadzieję, że uda nam się zapakować tylko w bagaż podręczny i na to się nastawiam. Dopuszczam przesiadki i przejazdy między lotniskami na własną rękę w tym samym mieście oraz spanie na lotnisku.
Jeśli chodzi o kierunki, to NAJMNIEJ interesują mnie: Niemcy, Francja i Płw. Iberyjski. Jeśli chodzi o inne kraje, jestem otwarta na wszelkie propozycje, jest bardzo wiele miejsc, w których jeszcze nigdy nie byłam.

Trochę jest mi głupio pisać do Was z prośbą o pomoc w tej sprawie, nie chodzi o to, że jestem leniem i nie chce mi się szukać, po prostu chyba jeszcze nigdy nie udało mi się złapać naprawdę korzystnej oferty lotniczej, zawsze to przegapię! Oczywiście, w oczekiwaniu na odpowiedź, będę prowadzić własne poszukiwania, ale, tak naprawdę, nie wiem nawet, czy nie jest już za późno i czy szukam w odpowiedni sposób...
Jeśli post ten (z jakichkolwiek względów) nie ma racji bytu na forum, zrozumiem, jeśli trafi do kosza :)

Pozdrawiam i dzięki za przeczytanie!

Ostatnio edytowany przez lingua, 17 Kwi 2012 17:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 16 Kwi 2012 22:29 

1. Dobrze, że zaczęłaś szukać już teraz, jest duża szansa na ciekawe bilety
2. pamietaj, że tak czy inaczej ze względu na okres wakacyjni będzie nieco drożej.
3. Może skup się na jakimś jednym regionie? Np. sam półwysep iberyjski, tylko Hiszpania i Portugalia, albo Hiszpania i Maroko :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Kwi 2012 23:17 

Jak chcesz lecieć z katowic to najprawdopodobniej wizzem (bo ryan lata tylko do w.brytanii) To dobrze, bo wizz ma znacznie przyjaźniejszą stronę dla szukania lotów. Wejdź na wizz.com, kliknij na mapce w katowice, otworzy ci się lista kierunków gdzie lata, sprawdzasz gdzie i kiedy cie interesuje i jaka jest cena. Czasem jest tak że lot tam jest tani, a powrót drogi. Zobacz czy czasem nie lata ryanair.com na podobnej trasie (do wrocławia czy krakowa). Dobrym pomysłem jest też lot do jednego miejsca a powrót z innego - masz wówczas ciekawszy wyjazd. Między londynem, paryżem, amsterdamem, brukselą itp jeździ megabus.com tani przewoźnik autokarowy i pierwowzór polskiegobusa. Przeczytaj też dzisiejszy artykuł z głównej o rezerwacjach w wizzie (karta wizz citi) i śledź dział na forum z pomysłami na tanią podróż.
No i im bardziej jesteś elastyczna (w czasie podróży i trasie) tym większe masz szanse na tanie bilety.

Powodzenia!

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2012 00:31 
Moderator forum

Dodam jeszcze słowo Azuon
+ biblia pasażera , post osieka 'zanim napiszesz - przeczytaj'
lingua, ładne wejście i śmiało naprzód

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2012 12:18 

Najlepiej znajdź coś taniego do Oslo lub Bergamo i stamtąd dalej, bo z Polski ciężko coś oryginalnego wykołować:)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Kwi 2012 12:38 

niebieski
Myśle że na ten moment powinieneś w ciemno kupić Katowice - Oslo Torp za 4 zł na 09.07

#7 PostWysłany: 17 Kwi 2012 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
Krajów: 13 / 6.1%
niebieski
10.07 Katowice » Dortmund 19-39zł
10.07 Katowice » Londyn Luton 39/69/89 zł
wizzair

myślę, że dobrze jeśli byś podała na jakie koszty ogólnie się nastawiasz
czy loty tylko poniżej 100zł, czy 150 też akceptowalne (czy ogólna pula na bilety lotnicze np 550zł )
ile dni w danym mieście, itd
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Kwi 2012 13:58 
Awatar użytkownika

srebrny
szumny napisał(a):
Myśle że na ten moment powinieneś w ciemno kupić Katowice - Oslo Torp za 4 zł na 09.07

Lingua to kobieta, przynajmniej z jej postu można tak wnioskowac ;-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Kwi 2012 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Zeby ruszyc sie gdzies na zachod europy proponuje wizzairem do Bergamo (np 11.07 - 89zl) a dalej ryanairem w wybranym kierunku. Na stronie ryana wpisz milan bergamo jako wylot i rozwin liste mozliwych kierunkow, bedzie w czym wybierac ;) Plusem jest jeszcze to ze wylot do Bergamo jest rano, dalo by sie pewnie cos uskladac dalej w tym samym dniu, ale to bardzo ladne miasteczko, mozna zostac na 1-2 noce i ruszac dalej.

#10 PostWysłany: 17 Kwi 2012 14:41 

niebieski
Andi napisał(a):
szumny napisał(a):

Lingua to kobieta, przynajmniej z jej postu można tak wnioskowac ;-)

Jakoś mi to wielkiej różnicy nie robi :D

#11 PostWysłany: 17 Kwi 2012 17:16 

Bardzo, bardzo dziękuję za odzew! Jestem wdzięczna za każdą sugestię i radę.

Jeśli chodzi o koszty, to wiadomo, że chciałabym wydać jak najmniej, jak każdy :) Oszczędzam teraz na podróż i nie wiem, ile uda mi się "ustukać", ale myślę, że na dzień dzisiejszy raczej nie interesują mnie loty powyżej 100 zł. Jeśli już polecę w jakieś miejsce, chciałabym spędzić tam jedną noc lub dwie, powiedzmy, żeby mieć tak przynajmniej te dwa dni na zwiedzanie. Jeśli jednak ostatecznie okaże się, że polecę np, w tylko 2 miejsca (do tej pory brałam to pod uwagę, bo nie wiedziałam, że będzie mi doradzał taki zastęp fachowców :P), to chciałabym w nich zabawić może i 3-4 dni.

P.S. Dzięki Andi za czujność, masz rację, Lingua to kobieta :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości