Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#1821 PostWysłany: 06 Lip 2017 18:33 
Awatar użytkownika

srebrny
cccc napisał(a):
Moim skromnym zdaniem jesli juz te wizy "musza" byc, to dla panstw tzw. "partnerskich" powinna byc duuuzzza znizka, a najlepiej gratis. ;)

dokładnie to samo sobie pomyślałem, niech zrobią za symbolicznego $

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1822 PostWysłany: 06 Lip 2017 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 76
Kilometry: 104 894
Krajów: 14 / 6.5%
Dzisiaj z okazji wizyty Donalda pomyślałem, że jeśli nie chcą dla Polaków znieść obowiązku posiadania wizy, to niech będzie opłata ale wynosząca 1 Dollar, a wiza powinna być wydawana od ręki a najlepiej korespondencyjnie wysyłana pocztą.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#1823 PostWysłany: 06 Lip 2017 19:18 
Awatar użytkownika

platynowy
O to, to... Nie mogłoby być, jak przy wyjeździe do Australii? Przecież dla turysty nie jest problem to, że wiza jest w ogóle wymagana, tylko zachód związany z jej uzyskaniem.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1824 PostWysłany: 06 Lip 2017 20:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jack.strong napisał(a):
Dzisiaj z okazji wizyty Donalda pomyślałem, że jeśli nie chcą dla Polaków znieść obowiązku posiadania wizy, to niech będzie opłata ale wynosząca 1 Dollar, a wiza powinna być wydawana od ręki a najlepiej korespondencyjnie wysyłana pocztą.

Nie zapominajmy, ze Pan prezydent jest jednym z najswietniejszych biznesmenow na swiecie, to jak mozna zniesc takie oplaty, jaki to biznes dla USA?
Pytalem wczesniej ile placicie za te wizy, ale nie otrzymalem odpowiedzi.
Podoba mi sie polityka Pana prezydenta, gdzie nie pojedzie, czy do takiej bogatej Arabii Saydyjskiej, czy biedniejszej PL i potrafi tak szybko i zrecznie sprzedawac.
Z Arabia Saudyjska zostaly podpisane umowy zbrojeniowe na astronomiczna sume 110 mld dol.!
Podczas wizyty Pana prezydenta Polska szybko zakupila system obrony powietrznej Patriot, powiedzmy tez za ciekawa cene, tylko 30 mld dol., bo po co negocjowac. ;)
Mialo niby brakowac na 500+, ale widocznie kasa jest i jestesmy w czolowce najbogatszych krajow na swiecie, wydajacych na zbrojenia. :)
Poza tym powinnismy zerwac 20-letnie umowy z Katarem na dostawy gazu, przeciez amerykanski gaz, niekoniecznie tanszy, ale duzo lepszy.
Nalezy przyznac Panu prezydentowi, ze jest doskonalym patriota i potrafi na lata zapewnic dochody i ratowac miejsca pracy w USA.
Dzis w dzienniku slyszalem "dzien dumy i satysfakcji".
A temat wiz, kogo to interesuje?
Mam ta satysfacjce, ze bedziemy wspomagac i ratowac od bankructwa budget naszego najwiekszego "przyjaciela".

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1825 PostWysłany: 06 Lip 2017 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
e wiza nie bylaby tak droga a to jest biznes
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#1826 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:30 

cccc napisał(a):
jack.strong napisał(a):
Pytalem wczesniej ile placicie za te wizy, ale nie otrzymalem odpowiedzi.

Z wysłka kurierem to wyszło 675 zł. Odlicz za kuriera 25 zł (sick!) co jest chore w obrębie Warszawy a punkt odbioru jest na drugim końcu miasta i czynny w dziwnych godzinach.
 PM off
cccc lubi ten post.

#1827 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Anonymous napisał(a):
Z wysłka kurierem to wyszło 675 zł.

Dzieki wielkie, w takim razie to niezly biznes!
Nie zdziwilbym sie, ze za czasow Pana prezydenta oplaty wzrosna, a nie zmaleja. ;)
Kiedys jeden Rosjanin mowil, ze za wize norweska musial zaplacic $300. :o
Jak to kiedys powtarzano: "Kochajmy sie jak Bracia, a liczmy .... inaczej".

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#1828 PostWysłany: 09 Lip 2017 10:28 

Loty: 381
Kilometry: 760 616
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Problem z wizami do usa polega na tym, ze obecnie to polska strona nie chce zniesienia ich (przyznał to Morawiecki w zeszłym tygodniu w Budapeszcie). Nie po to wymysla sie uchodzcow i terroryzm w UE by wyksztalceni uciekali do US. Populizm jest drogi w utrzymaniu i ktos musi sponsorowac rzad.

Ostatnio edytowany przez rob_sad, 10 Lip 2017 08:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
mcaron07 uważa post za pomocny.

#1829 PostWysłany: 09 Lip 2017 12:10 

kicko napisał(a):

Dzisiaj odebrałem paszporty, otrzymałem wizę na 10 lat. Moja dziewczyna otrzymała natomiast wizę na rok z adnotacją "to california for tourism" (!!)

Nie zawsze wiza zostaje przyznana na 10 lat - niedawno pojawił się w tym wątku odpowiedni wpis.
 PM off
rob_sad lubi ten post.

#1830 PostWysłany: 09 Lip 2017 17:34 

Loty: 38
Kilometry: 108 822
Krajów: 14 / 6.5%
Hej,

Przejrzałem cały temat, ale nie znalazłem takiego przypadku. W piątek dostałem maila, że moja umówiona wizyta w konsulacie w Krakowie (14 lipca) została odwołana z przyczyn technicznych i żebym wybrał sobie następny, pasujący mi termin - natomiast w przypadkach nagłych można złożyć podanie o wizytę w trybie pilnym, które zostanie rozpatrzone przez konstulat.

Czy ktoś miał już taki wypadek i udało mu się załatwić wizytę w trybie pilnym? Mam zaplanowaną podróż służbową do USA i spotkanie w trybie normalnym oznaczałoby konieczność przebukowywania biletów i hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#1831 PostWysłany: 09 Lip 2017 18:05 
Awatar użytkownika

srebrny
dostałeś informacje co masz zrobić
poproś rodziców o pomoc

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1832 PostWysłany: 14 Lip 2017 09:56 

Loty: 8
Kilometry: 50 362
Krajów: 5 / 2.3%
Grogmir napisał(a):
Hej,

Przejrzałem cały temat, ale nie znalazłem takiego przypadku. W piątek dostałem maila, że moja umówiona wizyta w konsulacie w Krakowie (14 lipca) została odwołana z przyczyn technicznych i żebym wybrał sobie następny, pasujący mi termin - natomiast w przypadkach nagłych można złożyć podanie o wizytę w trybie pilnym, które zostanie rozpatrzone przez konstulat.

Czy ktoś miał już taki wypadek i udało mu się załatwić wizytę w trybie pilnym? Mam zaplanowaną podróż służbową do USA i spotkanie w trybie normalnym oznaczałoby konieczność przebukowywania biletów i hotelu.

Wchodź często na stronę, może zwolni się jakiś termin. Ja w czwartek 6 lipca zarezerwowałam termin na 26 lipca - nie było nic wcześniej. A w piątek co chwile sprawdzałam czy coś się nie zwolni i udało się przełożyć na 12 lipca!
 Profil Relacje PM off  

#1833 PostWysłany: 26 Lip 2017 22:09 

Jak teraz po tych zmianach typu laptopy, muzułman ban itp wygląda podróż z wizą turystyczną? Tak jak bylo czyli wsiadam w samolot i w samolocie wypelniam jakis dokument i potem na lotnisku w USA rozmowa? Czy gdzieś przed podróżą trzeba sie rejestrować?bo cos takiego mi sie rzuciło a teraz nie mogę znalesc i nie wiem czy wycofali czy pomyliło mi się z visa weiwer.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1834 PostWysłany: 26 Lip 2017 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Nic się nie zmieniło. Jak masz wizę, to kupujesz bilet, w samolocie wypełniasz customs form, a na lotnisku rozmowa z oficerem imigracyjnym.

Jeśli kwalifikujesz się do programu visa waiver, wtedy coś tam wypełniasz. Nie wiem co dokładnie, mam polski paszport ;)

#1835 PostWysłany: 27 Lip 2017 08:20 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 57 620
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Jeszcze trzeba wypełnić dane wizowe (APIS) na stronie linii lotniczych przed odprawą, ale jeśli tego nie podasz to będziesz to mógł zrobić pewnie przy check-in'ie. Tak to wygląda na stronie lufthansy :

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 186.26 KiB | Obejrzany 1796 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1836 PostWysłany: 28 Lip 2017 23:15 

Loty: 162
Kilometry: 347 486
Krajów: 40 / 18.7%
Czy będąc w zaawansowanej ciąży, moja żona może ubiegać się o wizę do USA? Czy ma to jakieś znaczenie? Czy lepiej poczekać aż synek pojawi się na świecie?
 Profil Relacje PM off  

#1837 PostWysłany: 29 Lip 2017 05:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Do otrzymania wizy ciaza nie jest przeciwskazaniem! Co najwyzej do lotu przez Atlantyk.
Obcnie poziom odrzuconych wnioskow to okolo 3-5% wiec trzeba sie postarac, aby nie dostac :-)
 Profil Relacje PM off  

#1838 PostWysłany: 29 Lip 2017 08:02 

niebieski
Jar3c napisał(a):
Czy będąc w zaawansowanej ciąży, moja żona może ubiegać się o wizę do USA? Czy ma to jakieś znaczenie? Czy lepiej poczekać aż synek pojawi się na świecie?

W zaawansowanej ciąży raczej nie poleci.Potem maleństwo też trudno zostawić,więc może poczekać aż się pojawi i też mu wyrobić ;)
 Profil Relacje PM off  

#1839 PostWysłany: 29 Lip 2017 09:18 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
No i pamiętajcie, że w USA obowiązuje ius soli :)
 Profil Relacje PM off  

#1840 PostWysłany: 29 Lip 2017 12:23 

srebrny
Dokładnie, jeśli dziecko urodzi się na terenie USA do końca życia będzie z punktu widzenia podatkowego traktowane jako rezydent i będzie musiało użerać się z tamtejszym urzędem skarbowym, nawet jeśli nie spędzi jednego dnia roku w USA. Do tego dojdą problemy z zakładaniem konta w Polsce (w słabszych krajach USA wymusłly składanie oświadczeń FACTA). Tak że lepiej unikać za wszelką cenę ryzyka, że dziecko urodzi się na terenie USA. ;-p
p.wl lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: rllDNL oraz 0 gości