Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2012 21:27 

Długo szukałam taniej opcji dojazdu do Bułgarii/Rumunii - na loty nie ma za bardzo co liczyć, droga lądowa zajmuje sporo czasu i jeśli nie jedzie się stopem - sporo kosztuje. Zdecydowałam się na opcję lot + ląd korzystając z promocji na trasie Katowice - Bourgas w ostatnie dni kursowania samolotu na tej trasie:
13, 15 i 16 września - 69 zł (Wizz Xclusive Club: 39 zł)
(sporo biletów)

Powrót lądem - Rumunia/Ukraina/Polska (dużo do zobaczenia po drodze!) lub Serbia/Węgry/Słowacja/Polska (z opcją lotu powrotnego z Budapesztu).
 PM off  

#2 PostWysłany: 16 Kwi 2012 20:58 

Niestety bezpośrednie połączenia z/do Polski to wydatek min. 300 zł w jedną stronę. Bardziej opłacalna jest opcja kombinowana lokalnymi środkami transportu + przejścia przez granice. Jeśli ktoś ma doświadczenie w tej kwestii, będę wdzięczna za sugestie.
 PM off  

#3 PostWysłany: 17 Kwi 2012 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Ciekawe to OW.

z Konstanty do Mediolanu w tym okresie powrót to 31 Euro (FR)

Jeśli ktoś ma doświadczenie w poruszaniu sie w tym rejonie po lądzie niech napisze kilka słów.

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2012 13:18 

tom971, co masz na myśli mówiąc doświadczenie w poruszaniu się po lądzie? W zeszłym roku byłem tam na objeździe samochodem, więc jakiś informacji mogę udzielić, tylko musisz doprecyzować :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2012 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Chodzi mi o autobusy/busy, nie tylko lokalne ale też i do Rumuni.
Tak aby planować powrót z Konstanty/Plovdiv/Sofii.

#6 PostWysłany: 17 Kwi 2012 13:26 

niebieski
Rozważ opcję powrotu: Lot Wizzair Bukareszt-Budapeszt (cena od 40 zł) i z dalszą częścią odczekaj aż Ryanair wrzuci tanią pulę na loty do Modlina i Krakowa. W razie czego zostaje opcja autobusowa: Budapeszt-Bratislawa orangeways.com (ceny od 14 zł) + Polski Bus do Polski (od 1 zł). Jak się dostać z Burgas do Bukaresztu - nie wiem.

#7 PostWysłany: 17 Kwi 2012 14:22 

Loty: 133
Kilometry: 253 843
Krajów: 21 / 9.8%
Rozważ też powrót z Burgas do Sofii nocnym pociągiem+autobus do Salonik a tam Ryan lub Wizz przez Budapeszt lub Bergamo.Na wrzesień ceny teraz nie zachęcają ale warto zachaczyć o inne miasta.W policy Burgas polecam Sozopol,taniej i mniej tłoczno niż w Słonecznym Brzegu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Kwi 2012 16:13 

Loty: 68
Kilometry: 84 948
Krajów: 22 / 10.2%
jeśli chodzi o transport lądem, najtańsza opcja to pociąg do Przemyśla, bus do granicy, następnie marszrutka do Lwowa i pociąg do Czerniowców. Dalej autobus do Suczawy (Suceava). Na kraje bałkańskie można kupić bilet Balkan Flexipass, ważny przez 5 wybranych dni w miesiącu, do 26 roku życia kosztuje ~52 euro, normalny ok. 80 euro.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kamwad oraz 24 gości