Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lip 2017 11:14 

Witam,

Co myślicie o mojej objazdówce po Toskanii i nie tylko:

03.10 - wylot z Wawy o 18:45, w Bergamo o 20:50

04.10 - Bolonia

05.10 - Florencja

06.10 - Florencja do 12, wyjazd drogą do sieny przez Chianti, Siena

07.10 - Siena + okolice Val d'Orcia

08.10 - San gimignano, Volterra, Piza, Lukka?(jak bedzie czas)

09.10 - Cinque Terre

10.10 - Genua, wylot o 21:15 z Bergamo, w Wawie o 23:15

Dzięki i Pozdrawiam :D

Ostatnio edytowany przez kangurrr, 17 Lip 2017 20:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 17 Lip 2017 13:32 

niebieski
Żeby nie było, że taka cisza- plan wygląda OK. Jeśli to dla Ciebie są miejsca o najwyższym priorytecie w tamtych okolicach i jeśli musi być Bolonia- no to plan wygląda naprawdę OK.

Jedna uwaga: Piza to chyba najbardziej przereklamowane miejsce w całych Włoszech, jeśli nie w całej Europie albo na całym świecie :P Spędzisz tam mniej czasu niż myślisz ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lip 2017 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Krajów: 9 / 4.2%
To co zaplanowałeś na 8.10 ja miałem rozłożone na 2 dni - San Gimignano+Volterra i Lukka+Piza, właśnie w takiej kolejności. Czasu nie było za dużo, a w październiku dzień sporo krótszy (ja byłem w czerwcu). Jeśli ja miałbym coś z tego dnia wyrzucić to bez wahania byłaby to Piza, ale każdy ma swoje 'must see'.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lip 2017 18:15 

-- 17 Lip 2017 18:10 --

Do Pizy to na 30 min wpadniemy tylko :)

-- 17 Lip 2017 18:15 --

john_doe napisał(a):
Żeby nie było, że taka cisza- plan wygląda OK. Jeśli to dla Ciebie są miejsca o najwyższym priorytecie w tamtych okolicach i jeśli musi być Bolonia- no to plan wygląda naprawdę OK.

Jedna uwaga: Piza to chyba najbardziej przereklamowane miejsce w całych Włoszech, jeśli nie w całej Europie albo na całym świecie :P Spędzisz tam mniej czasu niż myślisz ;)

Jeśli chodzi o Bolonię to lądujemy w Bergamo i po drodze do Florencji jest Bolonia dlatego.... ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lip 2017 19:02 

niebieski
Przy takim planie Bolonię bym sobie darował (jeździłem samochodem i czasu nie starczy na pozostałe atrakcje).
1.We Florencji, koniecznie wejść do Kościoła San Miniato al Monte.
2.Piza to oczywiście tylko campo dei miracoli, bo tylko to się liczy.To trzeba koniecznie zobaczyć i wejść gdzie się da,bo to jest.... niesamowite po prostu (4 arcydzieła architektury średniowiecznej).
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Lip 2017 19:07 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Lukka i Siena koniecznie, poza tym warto zjechać nad Morze i zobaczyć choćby Marina di Massa + Massa oraz Viareggio :) To niedaleko od Lukki.

Pozdrawiam :)
friend lubi ten post.

#7 PostWysłany: 17 Lip 2017 20:01 

To co lepiej zostawić Bolonię i w to miejsce Florencję dodatkowo jeden dzień?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lip 2017 21:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Plan wyglada OK, bo we Wloszech jak sie jedzie ta trasa to naprawde ciezko trafic na cos zlego. Oczywiscie jesli sie lubi klimaty renesansu, wina, sery, ludzi its....
IMHO wpadniecie do Pizy tylko na 30 minut to przesada. Oczywiscie Piazza dei Miracoli to podstawa. Ale nawet tylko to miejsce zasluguje na min 2-3h przy ekspresowym zwiedzaniu. Florencja jest jak najbardziej godna polecenia. Nie wspominajac o Siennie - najstarszy bank swiata, Palio i jedyny w swoim rodzaju Piazza del Campo. Na pewno warto tu przenocowac i "wchlonac" atmosfere miasta rowniez po zmierzchu.
Subiektywnie wg mnie Volera jest przereklamowana (pewnie z powodu znanego filmu). O wiele lepiej sie skierowac do Montalcino lub Monte Pulciano - Pecorino & Wine testing (moze jakis lokalny festiowl wina) na pewno pozostana w pamieci!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 6 gości