Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Kwi 2012 13:04 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Przelot na wyspy Kanaryjskie, a dokładniej na Lanzarote.
niestety przy locie kombinowanym mamy dwie przerwy całonocne na lotnisku w Bergamo, na którym nie ma problemu z przenocowaniem.

Wylot:

19.05 Katowice 11:00 - Mediolan Bergamo 12:45 - 89zł / 69zł dla członków Xclub - Wizzair
20.05 Mediolan Bergamo 14:40 - Lanzarote 17:50 - 20,99e - Ryanair

Powrót:

27.05 Lanzarote 18:25 - Mediolan Bergamo 23:10 - 20,99e - Ryanair
28.05 Mediolan Bergamo 14:35 - Katowice 16:15 - 39zł / 19zł dla członków Xclub - Wizzair

Bilety kupujemy odpowiednio na:
http://wizzair.com/?language=PL
http://www.ryanair.com/pl

zachęcamy do skorzystania z pomocy użytkownika CHAYAKIN przy zakupie biletów w linii Ryanair.
W innym wypadku należy doliczyć 12e za płatność inną kartą niż Ryanair Cash Passport.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 14 Kwi 2012 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
ujjjj, trochę długo na przesiadkę. Po ostatnim koczowaniu 14h w Glasgow nie chcemy wracać do tego koszmaru ;)

#3 PostWysłany: 14 Kwi 2012 15:58 

Cytuj:
ujjjj, trochę długo na przesiadkę. Po ostatnim koczowaniu 14h w Glasgow nie chcemy wracać do tego koszmaru

W Bergamo? I 20 godzin chętnie bym tam się przesiadał:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Pół dnia w Bergamo? WWystarczy przejść przez drogę do centrum handlowego i atrakcji nie brakuje - od taniego jedzenia po super wyprzedaże;) Będąc w styczniu tak dopchaliśmy nasze podręczne(a mamy ich 4 sztuki, więc nie tak mało), że istniała obawa, że nie wejdą do koszy;)
Poza tym zawsze pozostaje przeurokliwe miasteczko, w którym czas zleci az za szybko!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:18 
Awatar użytkownika

srebrny
W sezonie zimowym to była bajka, poranne loty z Katowic do Bergamo (czesto po 4zł) super sie zgrywaly z poludniowym lotem na Lanzarote, w drodze powrotnej tylko 6h nocnego stopa na lotnisku. Mam nadzieje, że z nowym sezonem zimowym ta bajka powróci :-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:26 
Awatar użytkownika

niebieski
bo76 napisał(a):
Pół dnia w Bergamo? WWystarczy przejść przez drogę do centrum handlowego i atrakcji nie brakuje - od taniego jedzenia po super wyprzedaże;)
Poza tym zawsze pozostaje przeurokliwe miasteczko, w którym czas zleci az za szybko!

To centrum handlowe jest otwarte 24h? ;) Poza tym co to z atrakcja łazić po sklepach w CH :D

Swoją drogą aż sobie rzucę okiem na mapę jak to wygląda w kwestiach odległości.

#7 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:31 
Awatar użytkownika

srebrny
nrm napisał(a):
bo76 napisał(a):
Pół dnia w Bergamo? WWystarczy przejść przez drogę do centrum handlowego i atrakcji nie brakuje - od taniego jedzenia po super wyprzedaże;)

To centrum handlowe jest otwarte 24h? ;) Poza tym co to z atrakcja łazić po sklepach w CH :D

Swoją drogą aż sobie rzucę okiem na mapę jak to wygląda w kwestiach odległości.

Poniedzialek-Piatek do 22
Sobota-Niedziela do 21
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Hm, co za atrakcja, odpowie Ci prawie każda kobieta... Nawet mój niesklepowy mąż po zjedzeniu dobrej pizzy i zakupie oryginalnych butów uznanej firmy za 15 euro stwierdził, że taka przesiadka jak najbardziej może być:)
Jeśli jest więcej, niż 3-4 godziny, to zdecydowanie polecam miasteczko, urokliwe i blisko (parę kilometrów).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):
W sezonie zimowym to była bajka, poranne loty z Katowic do Bergamo (czesto po 4zł) super sie zgrywaly z poludniowym lotem na Lanzarote, w drodze powrotnej tylko 6h nocnego stopa na lotnisku. Mam nadzieje, że z nowym sezonem zimowym ta bajka powróci :-)

Fakt, my już dwie zimy z rzędu pauzowaliśmy w Bergamo, (Lanzarote w obie, w jedną Teneryfa - powrót przez HAhn) z Katowic niesty latem nic się nie zgrywa.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Kwi 2012 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Andi napisał(a):
Poniedzialek-Piatek do 22
Sobota-Niedziela do 21

No właśnie ;) Więc od 23 do rana zostaje makabra kiblowania ;) Jak byłem młodszy to dawałem radę tak przeżyć pół dnia w Glasgow czy też w Londynie, teraz czuje się za stary na 15h koczowania ;)

bo76 napisał(a):
Hm, co za atrakcja, odpowie Ci prawie każda kobieta...

Rozumiem, że kobiety mają skrzywione pojmowania świata ;) ale bez przesady żeby lecieć "pół świata" aby koczować w hipermarkecie ;)

--

Macie racje, to lotnisko jest niesamowicie blisko miasta. Szkoda, że w Kato tak nie ma ;( Zawsze też można za 20-30E przekimać u kogoś.

#11 PostWysłany: 14 Kwi 2012 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Ja postrzegam lotnisko Bergamo jako jedno z najbardziej nieprzyjemnych lotnisk do spedzenia nocy.
Okolo polnocy pasazerowi sa "zapraszani" do hali przylotow, gdzie najczesciej jedynym wolnym miejsce by usiasc jest podloga, a majac pecha nawet nie ma wolnego kawalka sciany by sie o niego oprzec :) Dla rozrywkowych studentow :) moze i zabawa przednia, ja bylem tą nocą "urąbany"
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Kwi 2012 17:28 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Ja postrzegam lotnisko Bergamo jako jedno z najbardziej nieprzyjemnych lotnisk do spedzenia nocy.
Okolo polnocy pasazerowi sa "zapraszani" do hali przylotow, gdzie najczesciej jedynym wolnym miejsce by usiasc jest podloga, a majac pecha nawet nie ma wolnego kawalka sciany by sie o niego oprzec :) Dla rozrywkowych studentow :) moze i zabawa przednia, ja bylem tą nocą "urąbany"

podpisuje sie.

Spałem na wielu lepszych lotniska niz bergamo. Dla kanarów jedną (krótką) noc zniose (gdzie o 4 rano mozna sie przeniesc na odloty i spokojnie spac dalej), gorzej, jakbym mial siedziec tam 24h. Miasto juz znam na pamiec, centrum handlowe tez... Jesli jest cieplo to na trawie z Lambrusco mozna dac rade, gorzej w zimie..
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Kwi 2012 19:42 

Zbanowany
w 2010 roku miałem tam dwa razy po 24 godziny w drodze do i z Maroko
przeleciało bezboleśnie, ale towarzystwo było wyśmienite i pogoda znakomita
wspomniane lambrusco lało się litrami w kępie krzaków obok centrum, spanie na lotnisku też od biedy uszło pomimo budzenia ciągle przez obsługę, gdyby nie pogoda byłoby ciężej
ogólnie na plus, ale wiele zależy od nastawienia
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 14 Kwi 2012 22:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozumiem, że kobiety mają skrzywione pojmowania świata ;) ale bez przesady żeby lecieć "pół świata" aby koczować w hipermarkecie ;)

Wiesz, ja latam z dwójką dzieci , małych dzieci, przeważnie (3 z 4 przesiadek na Bergamo) w drodze na Kanary, więc jak mam z dziećmi siedzieć 5 godzin na zatłoczonym, wąskim jak jelito lotnisku, to jestem happy, jak jest się gdzie ruszyć.
Nocek na lotnisku nie spędzam, chyba że 3-4 godziny, inaczej bieżemy hotel lub zmieniamy miejsce przesiadki, nawet płacąc więcej za lot.
A jak przy okazji jeszcze można coś fajnego sobie kupić dużo taniej niż w PL i dobrze zjeść, nie płacąc 3 euro za butelkę wody i 12 euro za kebaba jak na lotnisku, to już w ogóle jest fajnie.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Kwi 2012 22:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozumiem, rozumiem. Sam bym wlazł w to siedlisko zła jakbym miał tyle czekać ale w tym konkretnym przypadku odnosiłem się do godzin z pierwszego posta - czyli od 23 do 14 - na to już bym się nie zdecydował.

#16 PostWysłany: 14 Kwi 2012 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
nrm napisał(a):
Rozumiem, rozumiem. Sam bym wlazł w to siedlisko zła jakbym miał tyle czekać ale w tym konkretnym przypadku odnosiłem się do godzin z pierwszego posta - czyli od 23 do 14 - na to już bym się nie zdecydował.

23 - 14 to akurat pryszcz. Idziemy spac, wstajemy przy dobrych wiatrach kolo 8, lecimy po buleczki i lambrusco do Orio Center, sniadanko w sloncu na trawie i powoli sie mozna zawijac na lot.

Duzo gorzej w pierwsza strone, gdzie czas oczekiwania to 24h
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 14 Kwi 2012 23:50 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Porównując do Brukseli to Bergamo jest super atrakcyjne jako miejsce na przesiadkę :D W sumie już tam 3 noce przemieszkałam, a do Orio wciąż mi było nie po drodze. Pewnie następnym razem nadrobię.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 15 Kwi 2012 04:45 

spałem na Charleroi i uważam, że nie było źle, choć mogła to być kwestia głównie szczęścia :P

#19 PostWysłany: 15 Kwi 2012 09:45 

a ja tak szukalam ostatnio w tym orio center tego labrusco i znalezc nie moglam :P
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Kwi 2012 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Gdy latam sam, badz pokazuje Świat mojemu tacie - nie ma sprawy, mozemy spac na lotnisku.
Swoja drogą kazdemu na forum życze jego radosci przed kazda podroza, mimo 75 lat doskonale znosi nocki na lotniskach i jak teraz staram sobie przypomniec nie pamietam by na cokolwiek narzekal. Jedyny warunek musi miec z soba w plecaku swoj chleb graham z Polski :) natomiast gdy latam z zoną i corką, absolutnie zaden nocleg na lotnisku nie wchodzi w rachube. Moje dziewczyny tego poprostu nie akceptuja :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości