Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Gaz pieprzowy
#1 PostWysłany: 09 Lip 2017 13:03 

Witam.

Może ktoś orientuje czy na Lwowie znajdę gaz pieprzowy w sklepie?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Gaz pieprzowy
#2 PostWysłany: 09 Lip 2017 13:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Serio? Po co?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Lip 2017 13:08 

@Zeus Będę podróżował autostopem + pociągi na Ukrainę. Kolega doradzał żebym kupił dla bezpieczeństwa...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lip 2017 13:45 
Site Admin

Loty: 538
Kilometry: 995 604
Krajów: 82 / 38.3%
Nie pomogę w temacie gdzie kupić, natomiast:
1) poziom bezpieczeństwa w pociągach podobny do polskiego, myślę że niekoniecznie potrzebny jest gaz pieprzowy ;)
2) w bezpieczeństwie podróżowania autostopem najważniejsze jest zapobieganie - nie podoba nam się kierowca auta które się zatrzymało, mamy wątpliwości - nie wsiadamy

#5 PostWysłany: 09 Lip 2017 13:59 

Dobrze Ci doradzono @Alexis93 - kup gaz w Polsce i zabierz ze sobą. Na Ukrainie może być różnie nie tylko z dostępnością, ale również z jakością takiego produktu. Lepiej kupować produkty wysokiej jakości, atestowane i z wyprzedzeniem oswoić się z pojemnikiem. Życzę bezpiecznej podróży i gratuluję bycia mądrą przed szkodą, a nie po szkodzie :)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 09 Lip 2017 14:02, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#6 PostWysłany: 09 Lip 2017 14:59 

@Alexis93
gaz pieprzowy Ci nie tylko nie pomoże, a wręcz zaszkodzi. Jak trafisz na dobrego rozbójnika to gaz go tylko rozzłości i wtedy Cie pewnie zakopie :) Jeździłem pociągami na Ukrainie setki ( sto pare )razy, nie spotkałem się z sytuacją że było jakoś szczególnie niebezpiecznie, zawsze jest albo za dużo albo za mało wódki,oczywiście trzeba jak zawsze i wszędzie w podróży mieć oczy dookoła głowy i minimalny rozum i rozeznanie. Pare ważnych informacji - na Ukrainie prawie w każdym pociągu dalekobieżnym jadą policjanci tzw. policja transportowa i jak ktoś się awanturuję to szybko się zjawiają, również obecnie jeździ dużo żołnierzy (ATO na Wschodzie) które jak coś to raczej pomogą. Natomiast autostop odradzam stanowczo , tam możesz trafić na naprawdę różnych ludzi , a jak jesteś bardzo odważnym osobnikiem ,masz do tego gaz pieprzowy i bez autostopu no nijak nie przeżyjesz to wsiadaj tylko do tzw. fur czyli dalekobieżnych samochodów ciężarowych TIRów.
 PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lip 2017 16:40 

Anonymous napisał(a):
"na Lwowie" znajdziesz wszystko.
Tylko po co ograniczać się do półśrodków? RPG to jest to, czego potrzebujesz zarówno podczas podróży ukraińską koleją jak i autostopem.

pabien napisał(a):
@Alexis93 Może lepiej nie wyjeżdżaj.

igore napisał(a):
Kup w Polsce. We Lwowie możesz nie zdążyć, bo zaatakują zaraz za granicą. ;)

I po co ta szyderka ? Gość zadał normalne pytanie. Ale wiadomo, jesteśmy na forum obieżyświatów z 15 letnim stażem, którzy spali na 323 lotniskach i jeździli autostopem nawet w najdzikszych zakątkach świata :o

Ostatnio edytowany przez Washington, 09 Lip 2017 17:03, edytowano w sumie 1 raz
W pełni podpisuję się pod tym postem - każdy z nas kiedyś zaczynał, zamiast wyśmiewać - lepiej wyjaśnić
 PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 09 Lip 2017 17:08 

@AMF no... ale nie przejmuję się tym.

Dobra, trochę piszę coś o sobie. Jestem młoda osoba i niepełnosprawny, chodzi to że nie słyszę i posługuję się na migi. Nigdy nie podróżowałem z autostopem i dopytałem moi znajomi i raczej nie interesują się autostopem. Pomimo trudności to chcę zaczynać taka przygodę samodzielnie w sierpniu.
Zbierałem mnóstwo informacje... co do gazu to nie jestem pewny, dlatego chciałem zadać normalne pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Lip 2017 17:35 

@Alexis93 Hmm, myślę że podróż na Ukrainę może nie być w Twoim przypadku komfortowa. Musisz się liczyć z tym, że tzw. obsługa klienta, może nie mieć ochoty z Tobą czegoś załatwić. Zwyczajnie albo będą się wstydzić i udawać że nie wiedzą o co chodzi, albo zwyczajnie po chamsku Cię zlekceważą (bo rozmowa na migi wymagałaby od nich więcej pracy). Ze zwykłymi ludzmi na ulicy pewnie będzie dużo lepiej. Jak coś, to ja bym szukał pomocy u jakiś mile wyglądających, młodych niewiast ;) Postaraj się jak najwięcej spraw załatwiać przez internet (dotyczy to zwłaszcza pociągów - w dziale transport masz ładnie wyjaśnione jak to zrobić). Co do autostopu, nie pomogę, ale faktycznie bym się zastanowił czy to dobry pomysł. Pociągi są bezpieczne, niektóre komfortowe i, według naszych standardów, tanie. Możesz pomyśleć też o autobusach długodystansowych firm https://gunsel.ua/ i http://www.autolux.ua (standard Polskiego Busa, chociaż raczej bez WC). Aha, no i w przypadku zagrożenia szukałbym Policji (wpisz w google jak wyglądają ich mundury i wozy). To nowa służba, szkolona przez USA więc mogą być bardziej profesjonalni (na Ukrainie jest dużo mundurowych, łatwo ich pomylić). Żołnierze też mogą być pomocni. Sam byłem świadkiem jak żołnierz w Odessie doprowadzał do porządku pijanego gnojka w dworcowej poczekalni (nawiasem mówiąc piękna scena - trzymał takiego za kark i przy jakiejś kierowniczce co raz lewą ręką policzkował zawodnika). Powodzenia

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 09 Lip 2017 17:48, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#10 PostWysłany: 09 Lip 2017 17:47 

@Alexis93, ale to nie możesz tego gazu kupić w Polsce i zabrać po prostu ze sobą? Musisz go szukać po Lwowie?
 PM off  

#11 PostWysłany: 09 Lip 2017 17:59 

@Don_Bartoss mogę kupić w Polsce, ale wczoraj ktoś pisał na fb że na granicy ukraińskiej zabiorą gaz i może skończyć się mandatem.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Lip 2017 18:07 

Kup w Polsce, schowaj na dno plecaka do jakiejś kosmetyczki i nie psikaj w celników. Będzie dobrze :)
 PM off  

#13 PostWysłany: 09 Lip 2017 18:24 

Anonymous napisał(a):
I po co ta szyderka ? Gość zadał normalne pytanie. Ale wiadomo, jesteśmy na forum obieżyświatów z 15 letnim stażem, którzy spali na 323 lotniskach i jeździli autostopem nawet w najdzikszych zakątkach świata :o

Nie zgodzę się - odpowiedź na swoje pytanie autor wątku mógł spokojnie znaleźć u wujka google.
Tutaj mógł ewentualnie zapytać się o kwestie związane z bezpieczeństwem na Ukrainie i o zasadność dokonywania takiego zakupu. A wówczas nie byłoby - tak mniemam - tej delikatnej fali szyderstwa, tylko rzeczowe odpowiedzi.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość