Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:22 

Po prostu wchodzimy do dowolnego sklepu i bierzemy sobie , co nam pasuje. Tak samo jak ci ludzie na filmiku. :D

Kiedy u nas będzie taki dobrobyt ??? :lol: Bo jak na razie w Polsce zaścianek. Trzeba zapłacić za towar. :roll:

PM off
6 ludzi lubi ten post.

#2 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwykłe złodziejstwo, nic więcej. Dobrobyt jest raczej wtedy, kiedy można coś wziąć za darmo ale się nie bierze bo ma się dosyć swojego.
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:57 

Kolejny przykład tzw. "Europy dwóch prędkości".
Rząd niemiecki utracił kontrolę nad miastem. Policjanci nie interweniują adekwatnie do powagi sytuacji. Wstyd na cały świat - zaproszono prezydentów lub premierów z G20, a na ulicach robi się - że pozwolę sobie zacytować @igore - afryczo. W Hamburgu jest bardzo afryczo.
To jest koncert nieodpowiedzialności i prowizorki. To jest festiwal kompromitacji. Jak można zorganizować szczyt, zaprosić poważnych ludzi do dyskusji nad poważnymi problemami i wyzwaniami, a na ulice pozwolić wylęgnąć jakiemuś menelstwu ze skłotów w obrzyganych skórzanych kurtkach, co to pali bezkarnie samochody, niszczy mienie osób prywatnych, a w odpowiedzi jest czasami polewane wodą. Lewicowe elity Europy właśnie dają przykład, jak wygląda demokracja i dialog w społeczeństwie obywatelskim. Wyobraźcie sobie przez chwilę taki szczyt w Moskwie? Jakby jeden z drugim dostał pałą po nerach (to jest wariant optymistyczny), to by mu się oranżadą z komunii odbiło trzy razy podczas szybkiej drogi na księżyc.
W Hamburgu, w Niemczech, na pierwszy plan wysuwają się kulturowe i cywilizacyjne różnice: nieważne kto to jest, ale jak się kogoś zaprasza - nawet gdy się z nim nie zgadza i się go nie lubi - to profesjonalizm wymaga, by zapewnić 100 proc. bezpieczeństwa. Pierwsza dama USA nie może wyjść z hotelu, na ulicach smród, ogień i walki chuliganów z policją. Propagandyści w przebraniach dziennikarzy z polskojęzycznych portali podają te informacje gdzieś na dole strony głównej i to bardzo zdawkowo, co pozwala założyć, że niemiecki właściciel nałożył knebel, a przypomnę tylko jak powszechnie grillowany był temat zgłoszonej i legalnej manifestacji środowisk narodowych kilka tygodni temu.
Idźcie do Biedronki, kupcie czteropak oraz popcorn i rozsiądźcie się wygodnie: Niemcy dają przykład, jak ma wyglądać demokracja :)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 08 Lip 2017 13:58, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
9 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:57 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.6%
niebieski
plugastwo ludzkie i nic więcej....niosące hasła pokój, antyglobalizacja itp.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lip 2017 19:30 

Kolejne godziny nie przyniosły poprawy sytuacji. Obywatele niemieccy pozostają w ciągłym strachu, będąc bezustannie zastraszanymi przez anarchistyczną hołotę, która panoszy się po ulicach Hamburgu w Niemczech. Bezradność niemieckich służb jest tak wielka, że ponad głosy krytyki należy wysunąć głosy współczucia. To nie czas i miejsce na triumfalizm, a potok dobrych rad nie może stanowić kurtyny dla lat zaniedbań. Tych ostatnich, co widać, było wiele.
Wydarzenia tego tygodnia pokazują, że Hamburg obecnie nie jest miejscem bezpiecznym, a bogactwo skandalicznych incydentów szokuje. Poniżej zamieszczam komunikat Konsulatu Generalnego RP w sprawie wydarzeń w Hamburgu:

http://www.hamburg.msz.gov.pl/pl/aktual ... unikat_g20
 PM off
BaczekWawa lubi ten post.

#6 PostWysłany: 08 Lip 2017 20:01 

A ten / ta "poprawny/poprawna" , który zgłosił mój post założycielski do usunięcia, niech sobie nie myśli , że to można ocenzurować , jak w niemieckich mediach.
To tak nie działa, że jak o czymś się nie pisze, to tego nie ma.
Ciekawym kto to ??
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 08 Lip 2017 20:29 

Mój post, który ma najwięcej lajków w całym tym wątku również został zgłoszony. Zabawna jest ta walka o ekskluzywność wolności słowa :)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 08 Lip 2017 20:36, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#8 PostWysłany: 08 Lip 2017 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.1%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Po prostu wchodzimy do dowolnego sklepu i bierzemy sobie , co nam pasuje. Tak samo jak ci ludzie na filmiku. :D

Kiedy u nas będzie taki dobrobyt ???

Polecam u nas choćby wyjazd na mecz z kibicami jakiejś rodzimej drużyny - wszystkie sklepy i stacje benzynowe zapraszają wtedy na bezpłatne zakupy. W trakcie założysz kaptur i szalik, a kumple powiedzą, że nic nie widzieli. Pamiętaj też o odpowiednio adresowanej groźbie śmierci na bluzie i jedynie prawidłowych barwach szalika - wtedy nawet jak jakiś lewak cię wyda, to właściwy minister wstrzyma wykonanie kary.
4 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 08 Lip 2017 20:37 

@Pabloo, a G20 to zjazd gniazdowych? Jeśli tak to nie mam pytań :) :) Hahaha
 PM off
rw30 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 08 Lip 2017 20:50 

niebieski
Pabloo napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Kiedy u nas będzie taki dobrobyt ???

Polecam u nas choćby wyjazd na mecz z kibicami jakiejś rodzimej drużyny - wszystkie sklepy i stacje benzynowe zapraszają wtedy na bezpłatne zakupy. W trakcie założysz kaptur i szalik, a kumple powiedzą, że nic nie widzieli. Pamiętaj też o odpowiednio adresowanej groźbie śmierci na bluzie i jedynie prawidłowych barwach szalika - wtedy nawet jak jakiś lewak cię wyda, to właściwy minister wstrzyma wykonanie kary.

Gdzie masz takie sytuacje?
Kiedyś był problem z kibicami, ale teraz niemal żadnego.
Takie akcje to może 1-2 w ciągu roku i media dodatkowo mocno nagłaśniają.
Fakt, mecze podwyższone ryzyka policja mocno obstawia.

Ale wielkiej zadymy to już dawno nie było i oby tak dalej.

W Polsce zmienia się dużo rzeczy na lepsze, i nie mam na myśli polityki.
Coraz większe bezpieczeństwo, kultura też.
A Europa Zachodnia, kiedyś dla nas wzór, teraz momentami podaje nam obrazki jak z jakiegoś mocno niebezpiecznego państwa w Afryce ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 08 Lip 2017 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Pabloo napisał(a):

To teraz ci kolego coś opowiem z życia

dawno temu za młodziaka tez jeździłem na mecze, trafiło się kiedyś iż nasz pociąg miał długa przerwę około 40 minut wg rozkładu wiec w grupie około 50 osób ruszyliśmy szybko do monopolowego, wpadliśmy do sklepu i każdy kasa na ladę i kupuje co mu potrzeba , po kilku minutach wpada zestaw niebieskich i pałuje kogo popadnie. W poniedziałek dzwoni znajomy z miejscowości w której kupowaliśmy alkohol z newsem ze w lokalnym dzienniku jest info o nas iz ukradliśmy ze sklepu alkohol i papierosy za 1,5 k zł ( rok 95-96). Ja wiem ze kibole nie sa świeci ale nie każda opowieść jest prawdziwa.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 08 Lip 2017 22:02, edytowano w sumie 1 raz
Poprawiłem autora cytatu
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Lip 2017 21:03 

Cytowanie pomyliłeś. To nie ja pisałem o kibicach. Nie znam tematu, bo na mecze nie chodzê

Ostatnio edytowany przez krasnal, 08 Lip 2017 22:03, edytowano w sumie 1 raz
Poprawione
 PM off  

#13 PostWysłany: 08 Lip 2017 21:08 

Ludzie, nie dajcie się trollować. To nie jest wątek o Polsce.
 PM off  

#14 PostWysłany: 08 Lip 2017 21:16 

niebieski
Policja niemiecka fatalnie się spisała.
Przecież oni musieli wiedzieć, że kroi się coś grubego.
A efekty są takie, że miasto zdemolowane i o G20 głównie mówi się z powodu zadymy.

I jestem dumny, że u nas można ogarnąć temat wizyty bez problemu. Po prostu niech interesy łatwią politycy a nie społeczeństwo poprzez zadymy. Bo nigdy do niczego dobrego to nie prowadzi.
Zazwyczaj tylko tracą normalni obywatele - sklepikarze, właściciele aut a nawet sami policjanci bo jednak niejeden mocniej oberwał i zamiast wrócić do domu to teraz rodzina go w szpitalu odwiedza.

A u nas widzę kretynów nie brakuje co Niemcom pozazdrościli.
Wypowiedź Hołdysa:
„Gdyby społeczeństwo polskie było wyedukowane, wiedziało kim jest Trump – powinno go przywitać tak, jak mieszkańcy Hamburga”

Brawo! Na pewno jak pobiją policję i splądrują sklepy to Trump zmieni zachowanie.

Niemcom to wstyd powinno być za to co się tam wydarzyło.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 08 Lip 2017 21:24 

Chyba jest paragraf na to do czego wzywa Hołdys ?
Podżeganie?
I pomyśleć że kiedyś z wypiekami na jego koncerty biegałem...
 PM off  

#16 PostWysłany: 08 Lip 2017 21:28 

G20 to jedna kwestia, ale pamiętajmy, że jesteśmy na forum podróżniczym. Mnie jest wstyd, że przyjeżdża obywatel innego kraju... co ja piszę "obywatel" - przecież ich przyjechało wielu. Masa głów państw (premierów, prezydentów), do tego pełne rządowe delegacje, tabuny dziennikarzy, masa personelu back-office'owego itp. Wszyscy Ci ludzie widzą kraj, który w Europie próbuje pozycjonować się na lidera, w rozsypce. Mnie jest wstyd, bo to tak blisko Polski, a przykład powinien iść z góry. Jest coś takiego w człowieku, że gdy mieszka w kamienicy albo bloku z ogromną liczbą wspaniałych sąsiadów, to jednak zawsze jego uwaga skupia się na tym jednym pasożycie, co to posadzki nigdy nie umyje, a na dodatek narobi przed wejściem do piwnicy. Najprościej oczywiście wykluczyć ze wspólnoty, ale bądźmy szczodrzy w swej dobroci i wykażmy się dobrą wolą, a przede wszystkim dobrą radą - dajmy Niemcom, naszym zachodnim przyjaciołom, szansę na audyt wewnętrzny i wprowadzenie planu naprawczego. W naszym wspólnym interesie jest by wyciągnąć dłoń i pomóc Niemcom doprowadzić do porządku w ich własnym kraju. Chaos nikomu się nie przysłuży.
 PM off  

#17 PostWysłany: 08 Lip 2017 22:02 

A mnie zawsze, przy okazji takich politycznych "spędów", zastanawia wybór miejsca. Często wygląda to na świadomą prowokację. Pewnie w innych miastach też protesty by były, bo jest towarzystwo antyglobalistyczne, które podąża za tego typy imprezami, ale jednak wybór Hamburga był głupi...
A najlepiej, to powinni takie spotkania w ogóle gdzieś w jakiejś puszczy urządzać. To i mniej utrudnień dla mieszkańców, i ochrona łatwiejsza, i o zapał do protestów trudniej by było.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Lip 2017 22:05 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Raczej na jakiejś odludnej wyspie.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Lip 2017 23:16 

srebrny
Nudą tu wali. Liczyłem na jakieś świeże podejście, błyskotliwą myśl, cięta ripostę, a tu naftalina i ten znany, mdlący zapaszek kadzenia sobie nawzajem. Szkoda się włączać w tak jałową i płytką paplaninę :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#20 PostWysłany: 09 Lip 2017 01:54 

Zbanowany
Sprostowanie co do prowokacyjnego postu dotyczacego Hamburga i opinii trzech Panow wiadacych w tym watku, zajmujacych glos na podstawie mediow polskich czy niemieckich
- nie wiem ale na pewno nie bedacych na miejscu.

1. Jakas czesc mieszkancow Hamburga opuscila miasto z powodu przewidywanych trudnosci, jak ograniczenia w ruchu komunikacji miejskiej, korki na ulicach, brak dostaw swiezego towaru spoza Hamburga, zaklocenie telefonii komorkowej i sygnalu GPS, wiele firm z centrum dalo bezplatny urlop na ten czas.
2. Poruszanie sie po miescie w centrum bylo mozliwe na rowerze lub na nogach - mozna bylo podejsc pod wille gdzie mieszkal Trump na odleglosc jakies 300m dalej juz byl totalny zakaz, wiele rodzin z dziecmi spacerowalo nad brzegiem Alster w kierunku tej willi majac nadzieje na jakas ciekawa fotke.
Do terenow targowych gdzie odbywal sie szczyt mozna bylo podejsc tez na jakies 300m, do hotelu gdzie mieszkal Putin (niedaleko dworca) lub hotelu Atlantik tez w zasadzie byl dostep na 100m ' wielu ciekawskich stalo przy barierkach.
3. Dlaczego Melania Trump nie udala sie na zaplanowane wycieczki to juz jej tylko wiadomo, nic takiego ze agresywni demonstranci blokowali dostep do willi gdzie mieszkala nie mialo miejsca, cala ta anarchistyczna banda byla dokladnie 2.7km od niej po drugiej stronie jeziora.
Jej maz nie odwazyl sie poruszac po miescie limuzyna tylko z willi
jechał 400m do ladowiska helikoptera i helikopterem 2.5km na tereny targowe, nie jest mile widziany w Niemczech ' nie ma tlumow wiwatujacych na jego widok ' moze chcial uniknac takiego widoku. Inni przywodcy panstw poruszali sie limuzynami i jakos nie mieli problemu.
Problem juz w okolicach targowych mial samochod jednej delegacji z osobami ktore nie jechaly w konwoju i pocieto im opony oraz jeden autobus obslugujacy asystentow, zatrzymali go kladac sie na ulicy.
4. Caly ten 'Czarny Blok' ktory zrobil sobie wojne na dwoch czy trzech ulicach pokazywali namietnie telewizje NTV i N24 prowadzac w kaskach reportaż live z miejsc w ktorych demolowali co popadlo prowokujac policje. Jak w tych relacjach live dziennikarze mowili ze duzo slysza jezyka hiszpanskiego, francuskiego i polskiego.
I typowo jak kazde media potrafia z zalanych dwoch ulic zrobic afere o powodzi calego miasta !!!
5. Co do zachowania policji to panuje demokracja i wolnosc pogladow ' aby palowac musi ktos wydac rozkaz a z tym to nie tak latwo jak kiedys (lub w najblizszej przyszlosci) w Polsce, jak zadecydowano ze zgarniaja palantow to przybyla specjalna jednostka i w 15min opanowala skrzyzowanie i dwa budynki z rusztowaniami na ktorych siedzieli zadymiarze i dla zabawy rzucali dachowkami w policje.
6. Nawet jak bedzie szczyt w Moskwie to zadymy beda ' tylko nikt nie odwazy sie ich pokazywac na zywo w telewizji, ta holota pociagnie wszedzie tam gdzie jest okazja porzucac kamieniami.
7. W dniu dzisiejszym rzad zapowiedzial ze bedzie zwracal za poniesione szkody firmom i obywatelom jakie wynikly z powodu zniszczen dokonanych przez antyglobalistow.
8. Co do lokalizacji to musi byc odpowiednie zaplecze noclegowe dla calej otoczki glow panstw -nie przylatuja sami-
i dziennikarzy, dla mediow jakies srodki lacznosci, dla osob towarzyszacych glowom panstwa jakies zajecie na czas ich 'pracy'.
9. Jeszcze nigdy tak fajnie i cicho nie bylo w centrum nad jezorem Alster jak przez te dwa dni, zakaz ruchu pojazdow w centrum pokazal dobitnie jak w du... one daja na codzien. Ja jestem za jak najszybszym wprowadzeniem rejestracji tylko elektrycznych pojazdow.

Tak wygladala strefa gdzie blokowano ruch pojazdow:
Image

A tego sie obawiali mieszkancy czyli zakorkowania miasta, kierowcy ktorzy uciekli z glownych drog majac nadzieje na przejechanie bocznymi wpadli z deszczu pod rynne i poszli do knajpy :
Image

Do modow prosze podpiac ten moj post na koncu zamknietego watku, ja nie mam zamiaru polemizowac z tymi Panami reprezentujacymi zupelnie odniemme poglady i jak dla mnie z epoki kamienia lupanego.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 09 Lip 2017 16:40, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości