Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana (włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

poradnik-dla-pasazera,226,99435

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Lip 2017 17:41 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Tak z czystej ciekawości: Gdzie na Seszelach można dostać najtańszy nocleg?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:00 

niebieski
Na Seszelach wszyscy byli na jednodniówkach (w tym ja) i tylko takich turystów z PL tam spotkałem. Martwiłem się, że trochę banknotów z ptaszkami zostało, ale przydadzą się w przyszłym roku.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:05 
Awatar użytkownika

niebieski
ind_globtroter napisał(a):
Tak z czystej ciekawości: Gdzie na Seszelach można dostać najtańszy nocleg?
Na plaży pod palmą.
Zeus lubi ten post.

#64 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
O ile pamietam, to nocleg na plazy jest zabroniony na Seszelach. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
macq91 uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:57 

maginiak napisał(a):
ledakar napisał(a):
@maginiak Lecę wraz z żoną w tym samym terminie :)

Super, do zobaczenia zatem :D

@maginiak @ledakar my lecimy parę dni wcześniej, ale też wracamy 2 czerwca .. oczywiście, jak nie anulują nam rezerwacji :roll:
 Profil Relacje PM off
ledakar lubi ten post.

#66 PostWysłany: 07 Lip 2017 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
Krajów: 57 / 26.6%
też się skusiłem zobaczymy czy deal przetrwa.

#67 PostWysłany: 07 Lip 2017 21:10 

złoty
Miałem napisać że luzik, bo nie kojarzę żeby ET skasował jakieś EF w economy, ale tutaj (przynajmniej u mnie) numer etixa zaczyna się od 061, więc wystawcą jest Air Seychelles. Trzymajmy kciuki.

#68 PostWysłany: 07 Lip 2017 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
U mnie też etix 061. Chyba wszystkie bilety były wystawione na stocku Air Seychelles, po dołożeniu odcinku z PRI :)
travellista lubi ten post.

#69 PostWysłany: 08 Lip 2017 09:44 

Witam,
wszystkich, kupiłem bilety na 28/10/2017 - 10/11/2017:
BRU-ADD-SEZ-PRI
oraz analogiczny powrót
PRI-SEZ-ADD-BRU
opcje multicity dla powyższych dat dawały dużo większą cenę.

Jest możliwość (najlepiej by było) przełożyć ostatni odcinek na lot SEZ-PRI w drodze do na połowę wyjazdu, np 3/11/2017?
Ew. jeżeli powyższe nie jest możliwe, to czy można zakończyć trasę w SEZ, czyli: BRU-ADD-SEZ a powrót mieć: PRI-SEZ-ADD-BRU?
Da się poprosić o wystawienie karty pokładowej w BRU tylko do SEZ?

Poradźcie proszę.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 08 Lip 2017 09:50 
Awatar użytkownika

niebieski
opuszczanie-odcinka-lotu-biletu-laczonego,15,30524?start=420

#71 PostWysłany: 08 Lip 2017 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
tasma napisał(a):
numer etixa zaczyna się od 061, więc wystawcą jest Air Seychelles.

U mnie numer etixa też zaczyna się od 061. Mam też zapis "numery rezerwacji lotniczych: ET/xxxxxx; HM/xxxxxx" - czy może mieć to jakiś wpływ na utrzymanie deala czy to tylko oznaczenie, że dwie różne linie lotnicze mają wykonać podróż?

#72 PostWysłany: 08 Lip 2017 10:35 

srebrny
to tylko oznaczenie, że dwie różne linie lotnicze mają wykonać podróz
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 08 Lip 2017 12:36 

złoty
@ibartek
Nie do końca. Jeśli są dwa identyfikatory to oznacza że systemy rezerwacyjne obu przewoźników nie są ze sobą kompatybilne. Jeśli będziesz miał na jednym bilecie loty Lotu i Lufy to dostaniesz jeden kod rezerwacji z Amadeusza bo obie linie korzystają z tego systemu.
Tutaj ET korzysta z Sabre, a HM z czegoś innego (na pewno ani z Sabre ani z Amadeusa) więc potrzebne są dwa osobne kody rezerwacji. Nie jest to nic nienormalnego i nie będzie miało żadnego wpływu na pozostawienie/skasowanie biletów.

Swoich rezerwacji nie zobaczycie na CMT, a po kodzie Ethiopiana widać je na myflightsapp.com.

#74 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:00 
Awatar użytkownika

srebrny
HM to chyba galileo https://www.viewtrip.com/VTHome.aspx
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:12 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Krajów: 23 / 10.8%
Zbanowany
Przypomnijcie: jakiś deal ethiopiana przeszedł? To było to z RPA i Bangkokiem? jakieś inne były?
Swoją drogą super by było jakby ktoś pokusił się o zrobienie zestawiania takich okazji z kilku lat wstecz z wiedzą czy ludzie polecieli ostatecznie czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 08 Lip 2017 13:17 

złoty
@cypel
Mojej rezerwacji po kodzie HM nie widzi.

@ind_globtroter
Ja nie kojarze ani jednego dealu Ethiopiana w economy gdzie bilety były by skasowane. Co innego te w biznesie.
Były Seszele w połączeniu z Emirates. Był też deal na loty do Tanzanii albo Zambii też z Emirates. Był Johanesburg. Generalnie sporo.

Edycja:
Pogrzebałem trochę i okazuje się że Air Seycheles jednak również korzysta z Sabre. Przynajmniej tak piszą tutaj:
https://www.airseychelles.com/en/about- ... technology
Po wpisaniu numery rezerwacji na https://www.virtuallythere.com/new/login.html piszę że moja rezerwacja nie ma przyporządkowanego emaila i żeby się skontaktować z sprzedającym bilet. Znaczy się jest w Sabre tylko nie da się jej zobaczyć.

Edycja2:
Po wejściu do rezerwacji na stronie Air Seycheles i uzupełnieniu adresu email, Sabre (i przy okazji myflightsapp) również widzi rezerwacje pod kodem HM (a właściwie dwa jej odcinki ADD-SEZ-PRI). Sorry za nakłamanie wyżej że to nie Sabre.

#77 PostWysłany: 08 Lip 2017 15:19 

srebrny
taki to powod ef, ze dwa systemy sie nie dogadaly... mimo wszystko, jest taniej, ale nie za pol darmo

ET uznal RPA+BKK, sam skorzystalem. natomiast tu sa bilety na stocku HM, nie ET, wiec czy pilka nie jest na poletku HM, aby uznac lub we are sorry, but due to ...?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 08 Lip 2017 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
Przeszło przez GotoGate w wersji IE. Dostałem booking ref. ale nigdzie nie jest rozpoznawany.

#79 PostWysłany: 08 Lip 2017 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 478
Kilometry: 1 132 493
Krajów: 69 / 32.2%
ja najpierw kupilem przez Supersaver , etixow nie dostalem i mi anulowali rezerwacje, pozniej kupilem przez Schipholtickets po 15 min dostalem etixy . Na Air Seychelles czyta moja rezerwacje , tylko pokazuje platnosc jakas inna karta nie moja i na inna sume :D . Na stronie Ethiopian czyta moja rezerwacje z adnotacja Retrieve Ticket Problem

We cannot recognise some reservation and/or electronic ticket elements. If you have any queries about your reservation, please contact the office (e.g. Travel Agency, partner airline office) that made the reservation and/or issued the ticket.

zobaczymy co dalej z tym bedzie

#80 PostWysłany: 08 Lip 2017 19:12 
Awatar użytkownika

niebieski
A u mnie HM to tak pokazuje
Trip summary
Bole Airport, (ADD) to Brussels Airport, Belgium (BRU)
Na tripcasce jak narazie ok.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości