Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Lip 2017 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Sudoku napisał(a):
tasma napisał(a):
Mnie tylko zastanawia dlaczego uznali afrykański deal z Oslo, a wszystkie inne dostały cancel (ten do Toronto z BKK, czy BRU-ADD-CPT, na który miałem kupiony bilet). Wie ktoś co siedzi w głowie Etiopczyków bo mi ich trudno zrozumieć.

Żeby zrozumieć Afrykę, trzeba się w niej urodzić... :D

bali sie ze beda placic odszkodowania
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 06 Lip 2017 22:27 

złoty
@luftairways
A dlaczego mieli by płacić za anulowanie lotów z OSL, a z BRU nie? Mają w Norwegii jakieś inne przepisy niż 261/2004? Zresztą EF pod rozporządzenie i tak nie podchodzi.

#43 PostWysłany: 06 Lip 2017 23:49 

niebieski
idąc tym torem rozumowania to zawsze i wszystko można podciągnąć pod EF...
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 07 Lip 2017 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Dear Valued Customer,
Upon careful assessment, we have determined your ticket was done with wrong fare calculation. Ethiopian regrets the error and will offer you to refund full amount in the same form of payment and currency.We will promptly cancel your reservation and process full refund. Please communicate your nearest Ethiopian airlines ticket office or your travel agent. We sincerely apologize for any inconvenience caused and cordially expect your kindest understanding.

#45 PostWysłany: 07 Lip 2017 19:39 

niebieski
skąd to ?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 07 Lip 2017 19:50 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
z FT, dwie osoby wkleiły takiego maila.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 07 Lip 2017 19:52 

niebieski
tak doczytałem..

dziwne dwie osoby tylko z tripsta.com

ale jeden ma 450 postów więc... raczej prawda....
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 09 Lip 2017 23:17 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
tasma napisał(a):
A dlaczego mieli by płacić za anulowanie lotów z OSL, a z BRU nie? Mają w Norwegii jakieś inne przepisy niż 261/2004? Zresztą EF pod rozporządzenie i tak nie podchodzi.

Dokladnie, Norwegia nie bedac czlonkiem EU posiada inne, bardziej prokonsumenckie przepisy dot. transportu lotniczego. O EF ex-OSL jest konkretny watek na FT.

Ktokolwiek decyduje sie zatrzymac bilet CAI-NZ, musi sie liczyc z tym, ze poleci w Y, nie w C (downgrade w ostatniej chwili, nawet przy bramce i zwrot 75% ceny).

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
tasma uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 09 Lip 2017 23:37 

niebieski
@p.wl co to jest w skrocie FT bo cos nie zajrzylem ? :)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 09 Lip 2017 23:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
http://www.flyertalk.com/
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 09 Lip 2017 23:56 

HON fly4free
tak, takie maile ET przesyła
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 10 Lip 2017 15:22 

srebrny
Jak dotąd u mnie cisza, a też mam bilet z Tripsta. Z lektury FT wynika, że przy poprzednich EF ET były przypadki , że pomimo potwierdzonej rezerwacji i udanej odprawie online na lotnisku obsługa twierdziła , że "nie mam Pana biletu".

#53 PostWysłany: 10 Lip 2017 15:31 

HON fly4free
ET rozesłał bezpośrednio tylko do tych, którzy mieli podany/zaktualizowany w rezerwacji na ich stronie e-mail. OTA będą reagować pewnie z kilkudniowym opóźnieniem.
 Profil Relacje PM off
SPLDER uważa post za pomocny.

#54 PostWysłany: 11 Lip 2017 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostałem właśnie maila od OTA także już na pewno po zabawie.
Cytuj:
We would like to inform you that we have received the amount of 5078.81 NOK from Ethiopian Airlines. Our accounting department has already finalized the relevant procedures. Due to bank internal procedures, any corresponding amount may take 1-5 working days before appearing in your bank statement.Thank you for your understanding.
Szczerze, to może i ja się tego spodziewałem ale powinni napisać chociaż jedno zdanie wyjaśnienia. Zwracają mi pieniądze i nawet nie wiem dlaczego.
JIK lubi ten post.
JIK uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 12 Lip 2017 09:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
@macq91 szczęściarz. U mnie kasa dalej zablokowana chociaż faktura przyszła 5 dni temu + dalej brak info od OTA (też tripsta.no)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 12 Lip 2017 09:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Mojej rezerwacji już nigdzie nie widać. Wyskakuje błąd na stronie ET i SQ. Dziwne, że o Tobie @JIK zapomnieli.

#57 PostWysłany: 12 Lip 2017 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 113 / 52.8%
srebrny
U mnie taka sama sytuacja jak u @JIK.

#58 PostWysłany: 13 Lip 2017 17:46 

srebrny
Moja rezerwacja ciągle jest wszędzie widoczna (checkmytrip, tripcase, SQ, ET), ale niestety przed chwilą dostałem maila od Tripsty :

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za wybór tripsta!

Z przykrością informujemy, że po kontakcie z linią lotniczą otrzymaliśmy informację, że niestety bilety zostały wystawione z błędną taryfą ze względu na błąd techniczny linii lotniczej i w tej sytuacji istnieje konieczność anulacji biletu i całkowity zwrot kosztów za niego.

Prosimy o potwierdzenie otrzymania tej wiadomości w celu rozpoczęcia procedury zwrotu.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Jeszcze raz dziękujemy za wybór tripsta. W razie kolejnych pytań prosimy o ponowny kontakt. Nasz zespół zawsze służy pomocą!

Z wyrazami szacunku,
...

#59 PostWysłany: 14 Lip 2017 20:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Pieniądze wróciły na konto. Na przewalutowaniu z NOK zarobiłem 6,5$. Szkoda jednak, że deal się nie utrzymał.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości