Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana (włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

Jak ktoś ma cos takiego:
The were problems retrieving the fare rules associated to your itinerary. Please Call Us.

NIE TRZEBA DZWONIC!
Jest OK. Poprzednia grupa (z oferty AM z września) poleciała i wróciła

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 135 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 26 Cze 2017 12:36 

srebrny
U mnie tak samo na stronie rezerwacji. Ale już dzwoniłem i wszystko wiem ;-)
 Profil Relacje PM off  

#122 PostWysłany: 26 Cze 2017 12:41 

niebieski
No a co ci powiedzieli @boots ?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 26 Cze 2017 12:43 

srebrny
Drobna zmiana czasu przesiadek. Trzeba to zaakceptować i dostaniesz na emaila nowy rozkład.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 26 Cze 2017 13:11 

niebieski
Zadzwonilem wlasnie do Aeromexico:

Zmienili mi czas przesiadki. Wczesniej to bylo 3-4godziny a teraz 22 czy 23 godziny.

Powiedzialem zeby nam dali hotel za free.

Ale opcje jakie nam daja to zmienic godziny lotów, takie kture i tak przesiadki sa duzsze niz wczesniej i tracimy pól dnia w Lima bo lot jest 7-8godzin szybciej (8 rano a wczesnieh byl on o 15).

Powiedzialem ze w takim razie wlasnie tracimy duzo godzin na lotnisku i zeby nam dale jakis hotel, to powiedzial zeby zadzwonic o 16, tak wlasnie zrobie.

Zobaczymy czy dadza ten hotel czy nie. Wie ktos cos o tym?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 26 Cze 2017 13:33 

niebieski
Nie ma to jak kupić bilet za 5 stów na inny kontynent i jeszcze tyrać pracowników linii o hotel bo się zmienił rozkład lotów ... poziom wku**** pracowników może tylko rosnąć przez takie akcje i w przyszłości podejście będzie z góry wrogie.
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.
bornispl uważa post za pomocny.

#126 PostWysłany: 26 Cze 2017 13:55 

Ja tylko potwierdzę drobne zmiany rozkładu AeroMexico - wczoraj rano dostałem maila od tripsta.pl ze zmianą czasów odlotów (około godzinę wcześniej niż było).
 Profil Relacje PM off
bornispl lubi ten post.

#127 PostWysłany: 26 Cze 2017 13:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Ekisde napisał(a):
Zadzwonilem wlasnie do Aeromexico [...] Powiedzialem ze w takim razie wlasnie tracimy duzo godzin na lotnisku i zeby nam dale jakis hotel
Szkoda, że nie ma na forum przycisku => Nie lubię. Użyłbym tego pod tym postem.

Kupiłeś bilet z ewidentnego bugu cenowego. Nie do Dortmundu, ale do Ameryki Południowej. Za cenę wycieczki w wagonie sypialnym w PKP z Krakowa nad polskie morze ( lub za cenę połączenia Kraków-Kołobrzeg w pierwszej klasie + dobry obiad w Warsie i postawienie kilku piwek innym podróżnym w wagonie). Widzisz, że na forum jest multum osób, które nie wie, czy ich bilety będą w ogóle honorowane.

Ty dzwonisz do Aeromexico... i żądasz hotelu od linii lotniczej. Brawo!

PS Tak, są zmiany w rozkładach. Schipcholtickets na przykład wysyła info o przesunięciu podróży do Panamy (+10 minut TAM, +50 minut POWRÓT). Nie ma potrzeby jakiejkolwiek akcji zwrotnej, w mailu jest link do pobrania nowych biletów elektronicznych.
Załącznik:
PKP.jpg
PKP.jpg [ 23.04 KiB | Obejrzany 3739 razy ]
 Profil Relacje PM off
21 ludzi lubi ten post.

#128 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:04 

srebrny
Ekisde napisał(a):

Powiedzialem ze w takim razie wlasnie tracimy duzo godzin na lotnisku i zeby nam dale jakis hotel,

Ja bym zrezygnował z podróży, jak nie dadzą hotelu.
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#129 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 876
Kilometry: 1 448 999
Krajów: 134 / 62.3%
srebrny
Tylko nie dzwon do nich z pytaniem dlaczego hotele takie drogie i dlaczego noc kosztuje polowe ceny biletów :D

#130 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:15 

Loty: 371
Kilometry: 578 442
Krajów: 53 / 24.7%
platynowy
Poczekajcie, aż się nowo upieczeni podróżnicy zaczną oburzać że dolot do AMS z bagażem wyszedł im tyle co lot przez ocean :D
 Profil Relacje PM off
Yaszczyk lubi ten post.

#131 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:18 

Własnie miałem pisać że jak o hotele się upominają to może i o doloty do AMS zaczną się telefony :D
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 201 600
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Ja bym się cieszył z długiej przerwy. Miałbym czas na zwiedzenie Mexico City i przede wszystkim Teotihuacanu. Świetna okazja na zobaczenie piramidy słońca. Myślę że za taki bonus to ty powinieneś im coś jeszcze dopłacić.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:40 

niebieski
Niedlugo Aeromexico zablokuje polskich klientow.
Bo nie dosc, ze 90% kupuje bilety tylko z error deali to jeszcze od linii domagaja sie noclegow za free. Ponadto jedzenie by sie przydalo a najlepiej i upgrade do biznesu. Bo przeciez wg rozpiski 3 miejsca w biznesie wolne wiec linia na tym nic nie straci ;)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:53 

niebieski
aeonflux napisał(a):
Poczekajcie, aż się nowo upieczeni podróżnicy zaczną oburzać że dolot do AMS z bagażem wyszedł im tyle co lot przez ocean :D

o tym to już dawno pisałem, że tylko czekać na płacz że dojazd do AMS jest droższy niż bilet, w drugiej kolejności płacz o ceny hoteli.

możecie mówić co chcecie ale dla mnie dla kolegi @Ekisde należy się ban za podejście ...

wszędzie info nie dzwonić, czekać etc. a ten sobie dzwoni że hotel mu się należy ... nie wiadomo czy się śmiać czy płakać?

śpij na karimacie na lotnisku i przestań płakać że Ci loty przesunęli, albo sobie hotel weź, jak Cię nie stać na jedną nockę w hotelu / hostelu to nie wiem po co się tam pchasz ... chyba że lecisz low cost pod namiot albo pod chmurkę, to patrz pierwsza rada i karimata na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
bornispl lubi ten post.
bornispl uważa post za pomocny.

#135 PostWysłany: 26 Cze 2017 14:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.5%
Dobra. Kolejna nauczka, ze oferty nie są dla każdego.
Temat ponownie zamykam...
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 135 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Retuos oraz 17 gości