Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Cze 2017 12:02 

Dokąd
  • Aruba lub Curacao

Data wylotu
  • 01.09.2017

Data powrotu
  • 30.09.2017

Długość pobytu
  • 14

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Warszawa - Amsterdam (KLM) + TUI Netherlands na Curacao - ok. 2500/os

Dodatkowe informacje
  • Cześć!

Szukam dobrych ofert na podróż na Arubę. Według Kayaka najbardziej opłaca się lecieć Air Canadą (2300/os), ale konfiguracja lotu jest mało komfortowa (długa przesiadka w Londynie, dzień w Toronto w każdą stronę), dodatkowo nadrabia się sporo kilometrów. Standardowe loty łączone KLMem (Warszawa - Amsterdam - Aruba) wychodzą dość drogo. Sprawdzałem też Thompsona z Londynu i TUI z Amsterdamu (tui.nl) i ta ostatnia opcja wydaje się na ten moment najbardziej opłacalna.

1. Czy macie może pomysł, gdzie jeszcze szukać? Czy opłaca się zaryzykować i trochę poczekać na jakieś last minute w lipcu/na początku sierpnia, czy lepiej kupić już teraz? Zauważyłem, że zdarzają się promocje na KLM i TUI/Thompsona, ale nie wiem, jakie są na to szanse na wrzesień
    2. Czy macie jakieś doświadczenia z TUI oddział Holandia? Trochę się obawiam, czy wszystko będzie ok, jeśli nie jesteśmy obywatelami Holandii.

Dzięki za pomoc!
    Maciek
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 21 Cze 2017 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Możesz polecieć bezpośrednio z Dusseldorfu za około 2000 zł, doloty np. Germanwings z WAW, ale przynajmniej w tamtą stronę będzie konieczny nocleg w Niemczech.
Daty to 12-26.09.

Załączniki:
dus_cur.png
dus_cur.png [ 12.65 KiB | Obejrzany 2036 razy ]
 Profil Relacje PM off
CzlowiekMaciek uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 21 Cze 2017 12:39 

o, dzięki za tę propozycję. Wiesz może, czy warto ryzykować czekać na ew. promocje na lipiec/sierpień, czy lepiej kupić już teraz?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Cze 2017 12:42 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Trzeba zapytać tą panią.

Załączniki:
k,NjA4NjAzNzMsODk4NDcx,f,art.7424.jpg
k,NjA4NjAzNzMsODk4NDcx,f,art.7424.jpg [ 32.29 KiB | Obejrzany 2026 razy ]
 Profil Relacje PM off
CzlowiekMaciek lubi ten post.

#5 PostWysłany: 21 Cze 2017 12:46 

Tak sądziłem :). Dzięki za pomoc, chociaż na razie "moje" KLM + TUI NL przez Amsterdam wygląda mi najlepiej (brak długiej przesiadki, niewielka różnica w cenie)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Cze 2017 12:55 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Dosc regularnie masz na trasie Gatwick - Aruba ofterty z Thomsona (Jukejowe TUI) w okolicach 250-300 GBP. Moze to ci sie oplaci?
 Profil Relacje PM off

#7 PostWysłany: 21 Cze 2017 13:01 

lataczuk napisał(a):
Dosc regularnie masz na trasie Gatwick - Aruba ofterty z Thomsona (Jukejowe TUI) w okolicach 250-300 GBP. Moze to ci sie oplaci?

Sprawdzałem, na ten moment nie ma żadnego lotu taniej niż 630 za osobę.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Cze 2017 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 92 529
Krajów: 15 / 7.0%
Śledzę kierunek Gatwick - Aruba z Thomson bo również jestem zainteresowana tylko że na październik. Z tego co zauważyłam to już na miesiąc przed ceny potrafią spaść do ok. 1300 zł za osobę. Przykładowo 11- 25 lipca jest już za ok. 1300 zł a jest to środek wakacji. Z miesiąca na miesiąc ceny spadają - było tak w maju, czerwcu i lipcu więc według mnie we wrześniu i w październiku też tak będzie ;)
 Profil Relacje PM off

#9 PostWysłany: 21 Cze 2017 13:23 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Dokladnie tak jak mowi @Fiona - oczywiscie nikt ci nie zagwarantuje, ze cena akurat spadnie we wrzesniu, ale z wieloletnich obserwacji wynika, ze jest to oferta dostepna praktycznie no-stop na ok miesiac przed wylotem (choc bywa roznie). Musisz wziac pod uwage ze cena najnizsza nie zawiera bagazu rejestrowanego (+60 GBP).
 Profil Relacje PM off

#10 PostWysłany: 21 Cze 2017 14:34 

Super, bardzo Wam dziękuję. Chyba tak spróbuję zrobić w takim razie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości