Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 337 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 09 Maj 2017 17:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 690 862
Krajów: 65 / 31.4%
3 tygodnie to w sam raz na Australię.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#142 PostWysłany: 09 Maj 2017 17:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
eddy napisał(a):
Dzięki za odpowiedź :)
Tylko Mauritius lub Seszele nie będą za małe na 3 tygodnie? Bo raczej interesuje nas aktywny wypoczynek i odwiedzanie ciekawych miejsc niż leżenie na plaży/basenie. Nie wiem czy nie zostałem źle zrozumiany - pisząc egzotyka miałem na myśli po prostu kulturę i przyrodę nie-europejską :)

Jesli aktywny wypoczyynek, to mysle ze egzotyczny Madagaskar bylby optymalny i od maja do pazdziernika to idealny czas. ;)
Proponuje zrobic jak najszybciej szczepionke przeciw wirusowemu zapaleniu watroby A+B i zabrac lek przeciwmalaryczny.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 11 Maj 2017 19:27 

Cześć,

Na forum jestem nowy, F4F obserwuję od dawna wyszukując jakieś okazje "na już".

Jednakże z końcem sierpnia biorę ślub. Wraz z przyszłą małżonką chcielibyśmy wyskoczyć gdzieś dalej, najchętniej poza Europę na 2 tygodnie. Najpierw intensywnie pozwiedzać a później pobyczyć się na plaży. :) Na przykład Tajlandia.

I teraz pytanie: patrząc wstecz, czy jest szansa, że w okolicach 28 sierpnia znajdą się jakieś fajne oferty typu "last minute" dla spakowanych i gotowych do wylotu? :) Czy nie ryzykować i jednak już sobie coś organizować?

Zawsze wycieczki organizuję sobie sam, nie korzystam z biur podróżny, więc i tym razem wystarczyłyby tanie bilety lotnicze, na które nie chciałbym wydać więcej niż 5 tys w dwie strony (cena łączna dla dwóch osób).

W rezerwie mam zaplanowany wypad do Porto->Azory->Lizbona->Algarve, lub objazdówka po Włoszech (kilka atrakcyjnych miast i na finał plażowanie na wybrzeżu).

Jak myślicie? Czekać?
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 11 Maj 2017 19:53 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.3%
Zbanowany
niebieski
Za 5tysięcy w 2 strony dla dwóch osób spokojnie się zmieścisz.
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 11 Maj 2017 22:20 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.4%
niebieski
dziś widziałem loty na kube po około 1300 zł z uk na osobę w dwie strony
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 13 Maj 2017 10:48 

Pojawiła sie ciekawa cenowo, jak dla nas, propozycja lotu do Krabi w dniach 20.06 - 02.07. Wyczytalismy, że ogólnie jest już tam pora deszczowa.
Możecie doradzić czy warto tam jechać z zamiarem plażowania i odrobiny zwiedzania? Ewentualnie czy z Krabi na jakieś pewniejsze cieplejsze rejony dla nowożeńców.
Prosze o szybką pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 13 Maj 2017 10:59 
Awatar użytkownika

srebrny
nowożeńcy to i tak z sypialni nie wychodzą tak że tak

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#148 PostWysłany: 13 Maj 2017 11:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pewnie wychodza, gdy sie pokloca, albo Pani obudzi, ktora sprzata pokoje. :D
Wydaje mi sie, ze lepiej nie oszczedzac w wyborze hotelu na takie okazje, wtedy mozna wystawic "NIE przeszkadzac" i zamawiac dobre jedzenie do pokoju. Pozdr. z Berlina. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 13 Maj 2017 16:11 

Bardziej pytanie o pogodę i region. Hotel znajdziemy ale mamy chęć również posiedzieć na plaży. Pytanie czy region Krabi w takim terminie to dobry pomysł.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 14 Maj 2017 09:21 

niebieski
W tym terminie coś się zawsze znajdzie, wszystko zależy od tego na ile elastyczny jesteś i czy w razie czego gdzies bliżej też może być.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 14 Maj 2017 10:09 

No nic. Zdecydowaliśmy sami i kupiliśmy. Bilety w dwie strony za dwie osoby wyszły niecałe 3100zl.
Jeszcze musimy zdecydować czy zostać w okolicy Krabi czy szukać słońca gdzieś dalej. Może ktos podpowie?
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 14 Maj 2017 11:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 621
Kilometry: 946 669
Krajów: 60 / 29.0%
@‌Szadek1988‌ ja dla tych rejonów Azji pod kątem pogodowym korzystam ze strony selectiveasia. Czerwiec w Tajlandii masz pod tym linkiem http://www.selectiveasia.com/thailand-h ... ather/june

#153 PostWysłany: 15 Maj 2017 00:33 

Czołem! :)

Mam dylemat z kierunkiem podróży poślubnej. :) Wiem - ostatnio częsty temat, ale w zasadzie chodzi mi o podpowiedź osób, które obrały jeden z moich wytypowanych kierunków. Czas podróży: 28 sierpień - 17 wrzesień - na co najmniej 2 tygodnie. Wszystko organizuję sam. Wytypowane przeze mnie kierunki to:

1) Tajlandia - Krabi i okolice, ponieważ jest spokojniejsze niż Phuket. Dużo plażowania i zwiedzania ciekawych miejsc w okolicy.

lub

2) Portugalska wycieczka: Porto (max 2 dni) - Azory (max 5 dni) - Lizbona, Sintra, Cabo da Roca, Cascais (bardzo intensywne max 4 dni) - Algarve (max 5 dni). W programie zwiedzanie a na końcu plażowanie.

Którą z tych opcji byście polecili? Czy Tajlandia jest naprawdę tak ciekawa jak chwalą ją biura podróży? Wiem, że we wrześniu jest pora deszczowa, ale myślę, że nie ma co jej demonizować. Podpowiedzcie proszę. Budżet ograniczony do 10 tys. na dwie osoby. Teoretycznie powinienem się zmieścić przy mądrym planowaniu. ;)
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 15 Maj 2017 00:46 

srebrny
Lubie Portugalie, ale na taka podroz wybralbym Tajlandie, zdaje sie ze w zatoce (Koh Samui i okolice) wtedy malo pada
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 15 Maj 2017 00:48 
Awatar użytkownika

srebrny
nauki czytania tez nie ma co demonizować
pomysl-na-podroz-poslubna-wasze-sugestie,135,86101&start=120

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#156 PostWysłany: 15 Maj 2017 02:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
raziel79 napisał(a):
Czołem! :)

Mam dylemat z kierunkiem podróży poślubnej. :) Wiem - ostatnio częsty temat, ale w zasadzie chodzi mi o podpowiedź osób, które obrały jeden z moich wytypowanych kierunków. Czas podróży: 28 sierpień - 17 wrzesień - na co najmniej 2 tygodnie. Wszystko organizuję sam. Wytypowane przeze mnie kierunki to:

1) Tajlandia - Krabi i okolice, ponieważ jest spokojniejsze niż Phuket. Dużo plażowania i zwiedzania ciekawych miejsc w okolicy.

lub

2) Portugalska wycieczka: Porto (max 2 dni) - Azory (max 5 dni) - Lizbona, Sintra, Cabo da Roca, Cascais (bardzo intensywne max 4 dni) - Algarve (max 5 dni). W programie zwiedzanie a na końcu plażowanie.

Którą z tych opcji byście polecili?

Dam Ci dobra rade, niech Malzonka wybierze. W przeciwnym razie, jak pozniej cos w podrozy nie wypali, to bedzie Twoja wina. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
lupus lubi ten post.

#157 PostWysłany: 15 Maj 2017 07:32 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 429 597
Krajów: 39 / 18.8%
niebieski
Tajlandia tylko pod warunkiem, że uda Ci się kupić tanie bilety. Inaczej 5 tyś na głowę może być mało, bo zakładam, że w podróży poślubnej chcecie lepszy niż gorszy hotel, a te wcale aż takie taniej na miejscu nie są.
Jestem sporym fanem Tajlandii i uważam ten kraj za świetny kierunek do wypoczynku i zwiedzania (choć to już trochę mniej) ale w takim terminie wybrałbym jednak Portugalię. Macie właściwie pewną pogodę, a w Tajlandii macie wtedy loterie. Pewnie, że nie będzie ciągle padało, ale MOZE(nie musi) być sporo chmur, wiatru i innych tematów pogodowych, które nie pasują do miana rajskiego wypoczynku. W Portugalii to ryzyko jest sporo mniejsze.

#158 PostWysłany: 15 Maj 2017 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 1 152 117
Krajów: 97 / 46.9%
srebrny
Wybrałabym Portugalię. Ze względu na idealny czas podróży.

A Tajlandia?! Tajlandię oczywiście też bym wybrała. Na drugą podróż poślubną. W styczniu, lutym czy marcu 2018;-)

#159 PostWysłany: 15 Maj 2017 09:08 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 27.5%
niebieski
Przy takim budżecie wybierz Portugalię, wrzesień to bardzo dobry termin. Proponowałabym jednak wyciąć z planu Azory bo na nie warto poświęcić więcej czasu i oddzielną wycieczkę, na same transfery przy tym planie stracisz sporo czasu.
Zakładam że planujesz wynająć samochód, więc zamiast lecieć na Azory warto zobaczyć rzadziej odwiedzane tereny w głębi lądu, np Alentejo a na południu podjechać np. na Cabo de Sao Vincente, wg mnie niemniej spektakularne niż Cabo da Roca.
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 15 Maj 2017 22:42 

Dziękuję Wam za Wasze głosy! ;)

Faktycznie coraz bardziej skłaniam się ku Portugalii. Przyznaję, że Azory są jednym z moich marzeń - tym najbardziej osiągalnym - i trochę chciałem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. :-P Może zatem wepchnę tam Maderę a nie Azory a na Azory polecę innym razem. :) 2 lata temu spędziłem na początku września tydzień w Lizbonie i okolicach i przyznaję, że zakochałem się w Portugalii.

Nastawiamy się na aktywny wypoczynek i trochę leniuchowania po zwiedzaniu. Nie zależy nam na komfortach. Chcemy, aby było co pamiętać.
Narzeczona nie podejmuje się wyboru kierunku i dała mi wolną rękę do organizowania. :) Zatem działam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 337 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości