Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#881 PostWysłany: 26 Kwi 2017 13:14 

pasta napisał(a):
Zaloguj sie na konto i w prawym dolnym rogu bedzie ikonka ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Korzystając z przeglądarki Opery nie wiem czemu nie mam widocznej ikony chat, po wejściu przez Chorme ikona Chat odnaleziona.
Dzięki za pomoc.

edit:
punkty 2k dalej wpadają za nocleg w Krk w Hampton
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#882 PostWysłany: 02 Maj 2017 20:40 

Dobry wieczór i witam na forum,

Chciałabym zarezerwować 2 noclegi w Hampton Gdańsk dla 2 osób za punkty, ale NIE BYĆ jedną z osób nocujących. :oops: Wiem, że to trochę cebula, ale desperate times desperate measures i pasowałoby mi, żeby mój mąż wraz ze swoim kolegą nocowali tam za darmo (= za moje punkty).
Czy jest to wykonalne technicznie?
Czy napisać od razu do hotelu, że mój mąż zamelduje się wcześniej (a ja niby później)?
Czy wówczas chodzi tylko o to, żeby faktycznie sam odebrał klucz, a tego swojego kolegę zabrał do pokoju po kilku minutach? ;) Tak, mieliby osobne łózka :mrgreen:
Czy nie będzie jednak problemu na śniadaniach?

Proszę nie oceniać tego moralnie, a jedynie podpowiedzieć mi czy to w ogóle ma sens i czy uda się (czy udało się komuś w tamtym konkretnie hotelu)?

#cebula
 Profil Relacje PM off  

#883 PostWysłany: 02 Maj 2017 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 297 839
Krajów: 45 / 21.0%
Oczywiście, że nie ma z tym żadnego problemu.
Zarezerwuj pokój na siebie i jako drugiego gościa wpisz dane swoje męża.
Mąż bez problemu zamelduje się jako pierwszy i odbierze od razu oba klucze.
 Profil Relacje PM off
Don_Boorak lubi ten post.
Don_Boorak uważa post za pomocny.

#884 PostWysłany: 02 Maj 2017 20:51 

Zamiast płodzić opowieść, przeczytałabyś lepiej kilka postów z tej strony - jeden z nich przystępnie, jak krowie na rowie tłumaczy co należy zrobić, by w hotelu mógł zameldować się Twój małżonek z kolegą.
Aha, i nie bierz tego dosłownie - w w/w poście nie ma wzmianki o małżonku, tylko o innej osobie.
 PM off  

#885 PostWysłany: 03 Maj 2017 14:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam pytanie dot. noclegów za punkty w Hamptonie w KRK - czy jest tu ktokolwiek, komu noclegi i punkty za nie (2000 z niedawnej promocji + 500 za rezerwację przez aplikację) pojawiły się same, bez konieczności czatowania albo nawiązywania innego kontaktu? Od "moich" obu ostatnich pobytów minęło więcej, niż wskazane na stronie HH 48 h, a nie widać ani pobytów, ani punktów. W zasadzie, nie śpieszy mi się z tym, ale jeśli reguła jest taka, że i tak trzeba się o to upomnieć, to nie ma sensu, żebym przeciągał oczekiwanie i uderzę do nich...
 Profil Relacje PM off  

#886 PostWysłany: 03 Maj 2017 15:07 

Tak. Punkty naliczyli dobę po pobycie, 500 za app po tygodniu lub dwóch, nie pamiętam już

Załączniki:
HH.PNG
HH.PNG [ 219.49 KiB | Obejrzany 1942 razy ]
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#887 PostWysłany: 03 Maj 2017 15:11 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Hampton w Krakowie nie nalicza punktów tylko za noclegi zapłacone wyłącznie za punkty HHonors.
Jeśli ktoś normalnie zapłacił za nocleg, jak widać na wyciągu u kolegi wyżej, to punkty są bez problemu naliczane.
 Profil Relacje PM off  

#888 PostWysłany: 03 Maj 2017 15:16 

niebieski
Ja miałem w sieci Hilton 3 noclegi pod rząd. Pierwszy w Hampton w Krakowie, drugi w Warszawie w Hampton i trzeci w DT w Warszawie. Dwa pierwsze noclegi były za punkty w 100%, trzeci płatny, wszystkie rezerwowane przez aplikację mobilną. Na koncie pojawiły się wszystkie noclegi, trzeci nocleg płatny ma wszystko ponaliczane; pobyt kwalifikujący się jako pobyt do statusu, punkty również. Natomiast nagrodowe noclegi w systemie pojawiły się jako odbyte, ale bez naliczenia punktów za aplikację i nocleg oraz nie zostały zakwalifikowane do statusu.
Wygląda na to, że bez reklamacji nie odbędzie się. Po tych dwóch nienaliczonych pobytach miałbym przedłużony status Diamond do marca przyszłego roku.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#889 PostWysłany: 03 Maj 2017 15:19 

Loty: 47
Kilometry: 49 745
Krajów: 17 / 7.9%
Byłem w marcu w Hamptonie 3 noce za punkty i wszystko rozliczone dzień po. 3noce za 15k i zwrot 12k

Załączniki:
hilton.PNG
hilton.PNG [ 44.07 KiB | Obejrzany 1913 razy ]
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#890 PostWysłany: 03 Maj 2017 23:18 

srebrny
Zmienię temat, żeby już nie o tym krakowskim Hamptonie.
Za nocleg z zameldowaniem 30.04 i wymeldowaniem 01.05 naliczenie poszło wg starej promocji, chyba słusznie zresztą, choć mogło być różnie.
Ale nie o tym. Myk ze zmianą preferencji na points & points znów zadziałał. Przy wcześniejszych pobytach miałem points & miles z naliczeniem symbolicznej ilości mil do Miles & More. Przed tym ostatnim pobytem powróciłem do points & points i naliczyło mi zarówno:
1. 50% bonus on base points = 553 pkt., jak i
2. 276 mil do Miles & More, czyli jakby 50% ilości punktów bazowych.
Ciekawe czy za 2-3 dni dojdą jeszcze poczwórne mile :lol:
Promocja podobna do Miles & More była też ostatnio dla Avios. Wniosek taki, że warto się rejestrować do tych promocji milowych, odbyć jakiś tani pobyt z ustawieniami points & miles i powrócić do points & points.

Załączniki:
HH rozliczenie.png
HH rozliczenie.png [ 12.8 KiB | Obejrzany 1822 razy ]
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#891 PostWysłany: 04 Maj 2017 22:57 
Awatar użytkownika

Chyba problem krakowskiego Hamptona się rozszerza :/
Nocowałem w Hamptonie w Gdańsku.
Rezerwacja w całości opłacona punktami - nocleg nie jest zaliczony, o promo punktach nawet nie wspomnę (500 za app, 2000 za everyday i 2500 za kartę kredytową Barclaycards).
Na czasie poprosili o zerową fakturę za pobyt za punkty. Hampton takiej mi nie wydał (tydzień wcześniej Hilton w Gdańsku dołączył fakturę na 0pln do rezerwacji.) Wysłali maila do hamptona z prośbą o fakturę - dzisiaj się ze mną skontaktowali z hamptona, że nie wystawią faktury za pobyt na punkty. CS Honorsa twierdzi, że bez faktury (invoice/receipt) nie dodadzą mi noclegu do statusu i koło się zamyka :/
Wysłałem ponownie maila do Hamptona w Gdańsku i zobaczymy co dalej.
Paranoja jakaś.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#892 PostWysłany: 05 Maj 2017 07:31 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Wczoraj w 10 minut załatwiłem sobie na czacie 2 x 2500pkt + 500pkt za APPke za dwa noclegi za punkty, które zrobiłem 2 tygodnie temu w Hampton Kraków. Żadnych pytań, ani wątpliwości - musiałem tylko podać daty pobytu. Wskoczył też jeden stay i dwie nocki kwalifikujące.
Kamil uważa post za pomocny.

#893 PostWysłany: 05 Maj 2017 07:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Mnie również prosili o rachunki za noclegi za punkty (Hampton w Krakowie), ale powiedziałem, że nie mam (zapytałem też, czy w ogóle w takich wypadkach są wystawiane?). Miła pani (Melody) przez chwilę się z kimś konsultowała i potem poinformowała mnie, że dodała do mojego konta zarówno noclegi, jak i punkty. No, ale udało mi się to uzyskać dopiero podczas 3. chatu, bo pierwsi dwaj konsultanci stwierdzili, że zgłaszam się za szybko. Dlatego też, rozpoczynając 3. chat od razu zaznaczyłem, że sprawa jest pilna i ważna, bo chodzi o dwa ostatnie pobyty potrzebne mi do przedłużenia statusu (co było z resztą zgodne z prawdą).

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
tomek1988 uważa post za pomocny.

#894 PostWysłany: 09 Maj 2017 08:25 

niebieski
-- 07 Maj 2017 22:18 --

Kontynuując moją historię z postu #888 - w piątek zgłosiłem brak punktów na czacie. Osoba z Hiltona zapisała mi na konto 2000 punktów za nocleg, 250 punktów za my way za Hampton w Krakowie. Natomiast nie mogła tego zrobić dla następnego noclegu w Hamptonie w Warszawie. Zaproponowała wysłanie na maila skanu faktur (korzystałem z gastronomii). Do zgłoszenia wystarczył numer rezerwacji, daty i nazwa hotelu.
Wniosek złożyłem na podanego maila jeszcze tego samego dnia. Czekam na naliczenie pozostałych punktów.

-- 09 Maj 2017 08:25 --

Aktualizacja informacji.
Otrzymałem odpowiedź na mojego maila. Hilton informuje, że naliczył mi punkty za pierwszą noc (wiedziałem o tym) i że wydatki w hotelach Hampton się nie kwalifikują do naliczania punktów przy nocach nagrodowych. OK. Ale cisza na temat drugiego noclegu. Prośba o naliczenie drugiego noclegu, odpowiedź, że chcą fakturę.
Czyli ci ludzie w ogóle nie czytają historii tylko tak odpowiadają w ciemno, bo goni czas udzielenia odpowiedzi. W sumie na dobrą sprawę mogą wszędzie pisać "ala ma kota" i też będzie dobrze.
Skontaktowałem z się z kimś na czacie. Tu gość to zupełna porażka. Połączył mi dwa pobyty w jeden. Dopiero kolejną próbą udało się mu uświadomić, że zupełnie nie o to chodzi. Punkty wreszcie naliczył.
Pozostaje jedna sprawa. W marcu zapisałem się do Status Challenge. Odbyłem 8 pobytów, a system nadal twierdzi, że do statusu Diamond mam 22 brakujące pobyty. Porażka. Na myśl o kolejnym kontakcie z tymi ludźmi od Hiltona robi mi się gorzej.
Czy ktoś również walczył o status na czacie?
 Profil Relacje PM off  

#895 PostWysłany: 09 Maj 2017 09:45 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
I system nadal tak bedzie twierdzić nawet jak zakończy sie SM.
Poczekaj pare dni, czy nie dostaniesz e-maila z potwierdzeniem utrzymania statusu. Powinien przyjść. Jesli nie to pisz na czacie i proś o przekierowanie do Guseppe.
Ja miałem tez problem z automatycznym naliczeniem ale ze względu na nocleg graniczny poszukaj w wątku :D
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.
krzysztof.ka uważa post za pomocny.

#896 PostWysłany: 09 Maj 2017 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Do mnie przyszedł mail dwa dni po ostatnim potrzebnym do SM pobycie. Także prawie na dwa lata jest teraz spokój. :)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#897 PostWysłany: 15 Maj 2017 10:46 

HON fly4free
Dobry przykład na to, że nie warto cwaniaczyć za dużo, i to polski case :lol: :lol: :lol:
http://loyaltylobby.com/2017/05/15/comp ... on-honors/
 Profil Relacje PM off
karder lubi ten post.

#898 PostWysłany: 15 Maj 2017 10:53 

niebieski
I znowu krakowski Hampton... Nasz bohater od kilku tygodni...
 Profil Relacje PM off  

#899 PostWysłany: 15 Maj 2017 11:15 

srebrny
Ciekawy przypadek. Ale poza może nieco nadmierną łapczywością kolegi (po co spać ponownie w hotelu który nas nie zadowolił? dla punktów, wiadomo) pokazuje, że HH nie radzi sobie ze skargami. Kto im kazał akceptować każdą skargę i zwracać tak duże ilości punktów? Liczenie teraz jaki to stosunek do wartości noclegów jest bez sensu, powinni to robić akceptując reklamację.
 Profil Relacje PM off  

#900 PostWysłany: 15 Maj 2017 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 726
Kilometry: 819 798
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Niestety wykształciła się wśród pewna grupa "gości", która krytykuje WSZYSTKO co się da byle ugrać darmowy nocleg / dodatkowe punkty. Podobnie jak w gastronomi, gdzie klienci podrzucają muchy, żeby tylko nie zapłacić. Cieszy mnie że Hilton podjął się walki z tym procederem "cwaniactwa".
6 ludzi lubi ten post.
reklamator uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5084 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości