Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska - Teneryfa
#1 PostWysłany: 02 Maj 2017 13:39 

• dowolne miasto w Polsce, ale również np. Berlin

Dokąd
  • Teneryfa

Data wylotu
  • 17.07.2017

Data powrotu
  • 24.07.2017

Długość pobytu
  • 7 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Za dwie osoby z jednym bagażem rejestrowanym 2179 zł

Dodatkowe informacje
  • Witam. Prosiłbym o poradę w sprawie lotu na Teneryfę. Chodzi mi o 7-dniowy pobyt w drugiej połowie lipca. Znalazłem lot Ryanairem z Krakowa 19-26 lipca. Dodając 1 sztukę bagażu rejestrowanego 20kg wyszło 2179 zł. Wydaje mi się, że to dość sporo. Nie latam wiele, ale rok temu lecąc na Maltę zapłaciliśmy niecałe 900zł Wizzairem. Nie ukrywam, że chodzi mi o jak najtańszy lot. Jakieś porady? Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
 Temat postu: Re: Polska - Teneryfa
#2 PostWysłany: 02 Maj 2017 13:52 

Bo Malta to Malta, a Kanary to Kanary zwłaszcza w szczycie sezonu wakacyjnego czyli w LIPCU!

Masz w dzisiejszej promocji bezpośrednie loty Wizzair z Katowic, nieco modyfikując termin na 14-21.07. masz loty w dwie strony dla 2 osób z wykupieniem wdc i pierwszeństwem wejścia (wtedy każdy ma 2 małe bagaże, co w zupełności wystarcza) za całość ok. 1450 zł

Są loty 17-24.07, ale drożej
 PM off  

#3 PostWysłany: 02 Maj 2017 13:55 

Znalazłem trochę taniej z Wrocławia w dniach 24-31.07. Cena łączna za 2 osoby z 1 bagażem 20kg wyszła 1996 zł. W pierwszą stronę jest 309 zł, w drugą 479zł.

W dzisiejszej promocji, masz na myśli tą Discount Club? Latamy tylko raz w roku, więc odpuściłem członkostwo.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Maj 2017 13:58 

Tak, kupujesz z biletami lotniczymi wdc dla 2 osób za 139 zł na rok, a cena spada dla 2 osób łącznie o ok. 450 zł
 PM off
awkop lubi ten post.
awkop uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:01 

No teraz rozumiem. Po roku muszę to ponownie wykupić, czy po prostu automatycznie przestaje być członkiem?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:04 

Automatycznie wdc to ci mogą dać za darmo (zdarza się, ale rzadko), wdc czyli wirtualne zapisane członkostwo można wykupić TYLKO podczas rezerwacji biletów lotniczych Wizzair, dzisiaj jest promocja i z tego tytułu dodatkowe -20%

@‌awkop Wizzair tez lata w lipcu bezpośrednio z Katowic na Lanzarote, może tam np. 20-27.07 za ok. 1200 zł z wykupieniem wdc i pierwszeństwem wejścia

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 02 Maj 2017 14:08, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
awkop lubi ten post.

#7 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:08 

Obecna cena RT za osobę ok.900-1000 zł bez bagażu, na wyloty z Warszawy,Wrocławia,Krakowa niewiele się zmieni. Z Wrocka jest najdrożej i tak samo wychodzi z SXF. Może potanieć ok. 150 zł max Ale gdy przecenią powrotny moze zdrożeć wylot. Nic nie przeszkadza aby kupić osobno np. wylot z Krakowa a póżniej jak potanieje powrót do Wrocławia.
 PM off  

#8 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:09 

Jeszcze w sprawie bagażu. Jeśli dokupię duży bagaż podręczny - 56PLN (56x45x25) to mały bagaż podręczny od razu odpada, czy mogę wziąć wtedy obie walizki? Bo widzę, że mały jest darmowy, ale chodzi mi o to, czy jak wykupię duży, to wtedy mam dwa bagaże podręczne?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Nom zostają last minute

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:12 

awkop napisał(a):
Jeszcze w sprawie bagażu. Jeśli dokupię duży bagaż podręczny - 56PLN (56x45x25) to mały bagaż podręczny od razu odpada, czy mogę wziąć wtedy obie walizki? Bo widzę, że mały jest darmowy, ale chodzi mi o to, czy jak wykupię duży, to wtedy mam dwa bagaże podręczne?

Wszystko masz na stronie Wizzair: jak wykupisz duży podręczny to tylko ten JEDEN duży, jak wykupisz pierwszeństwo wtedy masz DWA małe bagaże (ten drugi nieco jeszcze mniejszy, ale jak plecaki czy torby to sporo wejdzie czy zabierzecie na letnie wakacje)
 PM off
awkop lubi ten post.

#11 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:18 

Jak zaznaczyłem pierwszeństwo wejścia to mam tylko dodatkowy przedmiot osobisty np. torebka, torba na laptopa, więc nadal zostaje mi tylko duży bagaż podręczny. Czy źle to ogarniam?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:25 

1. Jak się zdecydujesz na rezerwację króryś z w/w lotów Wizzair to TYLKO przez ich starą stronę
https://book.wizzair.com/pl-PL/FlightSearch
2. Pierwszeństwo możesz wykupić potem jako usługi dodatkowe w tej samej cenie
3. pisze tak, a w życiu jak poniżej
Anonymous napisał(a):
Osoba, która wykupi pierwszeństwo wejścia na pokład ma prawo do 2 MAŁYCH bagaży podręcznych tj. o max. wymiarach 42x32x25 cm (u mnie każdy z rodziny podróżuje z walizką wittchen i torbą lub plecakiem z materiału)
Sam obecnie tak latam tj. nie wykupuję bagażu rejestrowanego-nadawanego bo 2 bagaże j/w to już sporo bagażu, nie mają wzorników na ten dodatkowy bagaż, dlatego nie spotkałem się by ktoś z Wizzair kwestionował bagaż o wymiarach jak wyżej

Są pewne obostrzenia tj. fakt, że jeden z bagaży trafia pod siedzenie

pytania-wymiary-i-waga-bagazu-podrecznego-ryanair-wizzair,228,1259&p=774703&hilit=pierwsze%C5%84stwo#p774703
 PM off
awkop lubi ten post.

#13 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:30 

Dzięki! Ostatnie pytanie, bo prawdopodobnie będę chciał wypożyczyć również auto. Nie koniecznie chciałbym jednak rezerwować auto już dziś. Czy mogę to zrobić za jakiś czas i cena będzie ta sama, czy rezerwując przy rezerwacji lotu ceny są niższe?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:34 

Każda z wysp ma swój temat o wypożyczaniu samochodów np
wypozyczalnia-samochodow,1435,855&p=921200&hilit=lanzarote#p921200

ja np. na obu brałem przez Pluscar, ale osobno nie przez stronę Wizzair czy Ryanair, bo się nie da czy też jest sporo drożej niż bezpośrednio
 PM off
awkop lubi ten post.

#15 PostWysłany: 02 Maj 2017 14:53 

Ok, żona jednak suszyła mi łeb o duży bagaż rejestrowany, wziąłem 1 sztukę 23kg i wyszło mi 1700 zł. Dzięki za pomoc, myślę że to dobra cena :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Maj 2017 15:09 

W wakacje w szczycie sezonu bezpośrednie loty na Kanary....oczywiście TAK

Ps. na przyszłe loty: Jak wyrobisz KK Raifeisen Wizzair to przy sporych codziennych zakupach i opłaceniu ich tą kartą da się polecieć np. w lecie na Kanary opłacając loty i bagaż częściowo lub w całości pkt wizz

wizz-raiffeisenpolbank,181,50034&hilit=raiffeisen?start=5080
 PM off  

#17 PostWysłany: 09 Sie 2017 17:24 

Znalazłam lot ryanairem z KRK na Teneryfę 16/11 za 161zł i z Teneryfy do KRK 26/11 za 399zł. Zastanawiam się czy to już the best of the prize czy może jednak jeszcze stanieją te bilety (w zasadzie chodzi mi o ten powrotny).
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Sie 2017 19:20 

złoty
Niestety wróżbita Maciej nie jest zarejestrowany na naszym forum.

#19 PostWysłany: 09 Sie 2017 19:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
W sumie jest
@maciejwroclaw ale nie pisze ;/
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 09 Sie 2017 20:30 

tasma napisał(a):
Niestety wróżbita Maciej nie jest zarejestrowany na naszym forum.

Szkoda.... Może jednak ktoś pomocny, orientujący się w cenach wesprze radą a nie zgryźliwym komentarzem level 8 latek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości