Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2017 10:59 

Dokąd
  • Sydney, w powrotnej drodze Sydney -> Pekin -> Warszawa

Data wylotu
  • 14.11.2017

Długość pobytu
  • Około półtora miesiąca, w Pekinie kilka dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 4300 PLN (przez Esky)

Dodatkowe informacje
  • Cześć,
    na razie robię rekonesans. Wybieram się do Australii, ale w drodze powrotnej chciałbym sobie zrobić kilkudniowy przystanek w którymś z azjatyckich miast.

Najbardziej chciałbym zatrzymać się w Pekinie. Problem jest taki, że kiedy sprawdzam loty wieloodcinkowe na Esky bądź Expedii, pokazuje mi loty w okolicach 4000-45000 PLN liniami Air China i China Southern. Kiedy jednak wybieram podobną podróż na stronie linii lub w matrix.itasoftware.com cena jest dużo wyższa (w China Southern około 7000 PLN).

Co innego, kiedy wybieram podróż Warszawa -> Sydney -> Seul -> Warszawa. Cena z wyszukiwarek Esky, Expedii czy matrix.itasoftware.com jest wtedy taka sama jak w Korean Air na stronie (1300 euro).

Zastanawiam się teraz, co jest najlepszym rozwiązaniem. Czy ufać Expedii bądź Esky przy rezerwacji biletów? Nie dość, że lot do Pekinu (bardziej mi zależy), to jeszcze w dużo lepszej cenie.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2017 12:00 

Jakimś cudem dotarłem na Air China do możliwości rezerwacji takiego lotu w cenie jak na Esky. Wystarczyło wybrać kraj GB i język GB i eureka... :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2017 12:17 

Z WAW do Pekinu można polecieć za niewiele ponad 400 Euro RT, a do Sydney za około 265 EUR, na pewno przeloty da się zoorganizować znacznie poniżej 1000 Euro, wklejam przykładowe terminy, pzdr

http://www.momondo.de/flightsearch/?Sea ... e&NA=false

http://www.momondo.de/flightsearch/?Sea ... e&NA=false
 Profil Relacje PM off
AntC lubi ten post.
AntC uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2017 12:54 

Dzięki wielkie za pomoc, o tym nie myślałem.

Tylko jedna obawa przy takim rozwiązaniu. Co jak np. pierwszy lot (WAW - Pekin) opóźnią i nie zdążę na Pekin - Sydney? Jeśli mam w jednej linii wykupiony bilet, wtedy mogę liczyć na pomoc ze strony przewoźnika
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2017 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
W podobnym terminie jestem w Australii. Też mam przystanek w Szanghaju, udało mi się kupić Szanghaj-Manila-Sydney za ok 400 zł + coś ponad stówka za rejestrowany. Może spróbuj sobie takiego składaka zrobić. Cebu to jedna z tańszych opcji na dolot do Australii z Azji.

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2017 13:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie możesz liczyć na pomoc. Możesz ewentualnie pomyśleć o jakimś ubezpieczeniu obejmujące takie sytuacje. Link podesłany przez @‌Liu‌ wyszukuje najtańsze połączenie BJS-SYD przez Air Asia więc jeśli wybierzesz tego przewoźnika to licz się z koniecznością dopłaty do bagażu rejestrowanego. Biletów szukaj na Kayakach lub Momondo w opcji multicity. Możesz dodać kilka odcinków, zmieniaj daty. W końcu zrozumiesz jak to działa. Osobiście uważam, że szukanie tanich biletów na odcinku WAW-SYD jest kiepskim pomysłem. Spróbuj też inne lotniska na które łatwo się z Polski dostać np. TXL, PRG, BUD, LHR itd.
AntC lubi ten post.

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2017 13:37 

-- 22 Kwi 2017 13:12 --

Ale lot do Azji masz osobno?

dziabulek napisał(a):
W podobnym terminie jestem w Australii. Też mam przystanek w Szanghaju, udało mi się kupić Szanghaj-Manila-Sydney za ok 400 zł + coś ponad stówka za rejestrowany. Może spróbuj sobie takiego składaka zrobić. Cebu to jedna z tańszych opcji na dolot do Australii z Azji.

-- 22 Kwi 2017 13:16 --

Czyli najtaniej wyjdzie kupować osobno lot do Azji i z Azji do Sydney? Warszawę wybrałem z tego powodu, że dojazd do Berlina/Prag + ewentualny nocleg to kolejne koszty i nawet jak trochę zaoszczędzę, to podróż zrobi się jeszcze bardziej męcząca

macq91 napisał(a):
Nie możesz liczyć na pomoc. Możesz ewentualnie pomyśleć o jakimś ubezpieczeniu obejmujące takie sytuacje. Link podesłany przez @‌Liu‌ wyszukuje najtańsze połączenie BJS-SYD przez Air Asia więc jeśli wybierzesz tego przewoźnika to licz się z koniecznością dopłaty do bagażu rejestrowanego. Biletów szukaj na Kayakach lub Momondo w opcji multicity. Możesz dodać kilka odcinków, zmieniaj daty. W końcu zrozumiesz jak to działa. Osobiście uważam, że szukanie tanich biletów na odcinku WAW-SYD jest kiepskim pomysłem. Spróbuj też inne lotniska na które łatwo się z Polski dostać np. TXL, PRG, BUD, LHR itd.

-- 22 Kwi 2017 13:37 --

I nie ma nic złego w tym, że na momondo takie samo połączenie jest np o 2000 PLN tańsze niż na stronie linii lotniczych? Nie obawiać się tego?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2017 14:15 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Tak mam osobno ze styczniowej promocji Qatar.
Po Azji najtaniej wychodzi poruszanie się tanimi liniami i to nawet na bardzo długich trasach. W koncu lot Manila - Sydney to 8 godzin. Czyli tyle ile do USA z Europy.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość