Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Mar 2017 01:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 642
Kilometry: 982 993
Krajów: 63 / 29.3%
Taka głupia sprawa :oops: w niedzielę zostawiłem w apartamencie w Limassol kurtkę a już wróciłem do Polski. Jeśli ktoś z forumowiczów wybiera się może niedługo na Cypr i ma w planie Limassol a potem jeszcze wraca do Warszawy, to może byłby tak miły i mógłby przywieźć z powrotem moją kurtkę. W razie czego proszę o prywatną wiadomość, to podam szczegóły.

#2 PostWysłany: 29 Mar 2017 03:42 

Zbanowany
Dobry z ciebie herbatnik. Ile koksu w środku wszyte?
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#3 PostWysłany: 29 Mar 2017 06:53 
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 1 105 495
Krajów: 93 / 43.3%
srebrny
Poważnie piszesz? Tyle zachodu z głupim ciuchem? Nową kurtkę sobie kup;-)

#4 PostWysłany: 29 Mar 2017 09:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W sumie cieszę się, że napisałem choć wiem, że prawdopodobieństwo takiej przysługi jest bliskie zeru, ale dzięki swojemu wpisowi Tomy's przypomniał mi, że przecież jesteśmy narodem krętaczy...
ibartek lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Mar 2017 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 377
Kilometry: 699 713
Krajów: 54 / 25.1%
niebieski
Wysylka poczta nie wchodzi w gre? ja ostatnio zostawilam kilka rzeczy w hotelu w Rydze i bez problemu mi je odeslali...Koszt na pewno nizszy niz nowej kurtki;)

#6 PostWysłany: 29 Mar 2017 10:32 

Loty: 43
Kilometry: 82 989
Krajów: 25 / 11.6%
niebieski
Krętaczy czy nie krętaczy ... ale nie bądźmy narodem nieświadomym zagrożeń :) Mimo, że oczywiście Ci wierzę z tą kurtką nie zmienia to faktu, że przez taką wiarę można spędzić parę latek w pierdlu lub nawet dostać karę śmierci w jakimś azjatyckim kraju. Gazet nie czytasz ? Filmów nie oglądasz ? że takie przypuszczenie aż tak Cię oburza.To forum o podróżach, zatem trzeba edukować podróżniczo i jeśli komuś takie podejrzenie nawet nie przejdzie przez myśl znaczy, że nie myśli. Zdarzało mi się w kilku krajach, m.in. w Maroku że naprawdę miły chłopak, który w czymś nam tam pomógł miał prośbę, żeby zabrać to Polski prezent dla jego przyjaciółki lub coś w tym guście. Mimo, że mu wierzyłem to nie wziąłem i nie wezmę jakiejkolwiek przesyłki od obcej osoby. Są przecież kurierzy, można zapłacić i wysłać. Nie mam zamiaru ryzykować bo ktoś oszczędza na wysyłce. Skala ryzyka w przypadku Cypru i Twojej kurtki może nie jest zbyt duża ale trzeba brać to pod uwagę, zwłaszcza w krajach gdzie dużo ryzykujemy taką niefrasobliwością ;) Narodowość tu nie ma nic do rzeczy, zwyczajne myślenie.
3 ludzi lubi ten post.
kaviorwiki uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 29 Mar 2017 10:57 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zdaję sobie sprawę, że istnieją różne przekręty - sam trochę już trochę krajów zjeździłem i jeśli ktoś by mnie poprosił o jakąś przysługę to też podchodził bym z dystansem i jakbym widział, że może jednak coś szemranego to też powiedziałbym sorry, ale nie. Tutaj bardziej razi mnie szybka, dość stereotypowa ocena i sposób jej wyrażenia. Ja nikogo do niczego nie zmuszam, zadałem pytanie - ktoś kto nie czuje się komfortowo w takiej sytuacji i tak się nie podejmie. Nikomu nie odbieram prawa do wyrażania wątpliwości czy podejrzeń, ale można je wyrażać w bardziej cywilizowany sposób. Niemniej dyskusja wywiązała się ciekawa :)

Ewentualną wysyłkę przez hotel też oczywiście biorę pod uwagę, ale chciałem po prostu sprawdzić czy jest inna opcja.

#8 PostWysłany: 29 Mar 2017 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 427
Kilometry: 666 019
Krajów: 67 / 31.2%
platynowy
losie, człowiek zwraca się z prośba o pomoc i już "pocisk" na dzień dobry go spotyka, wyluzujcie.
a jak ktoś może/chce pomóc, to z pewnością się na PW zgadają.

Image
 Profil Relacje PM off
Clementiaa lubi ten post.

#9 PostWysłany: 29 Mar 2017 11:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Jak ktoś będzie chętny, proszę z autorem skontaktować na PW.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości