Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 897 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 06 Mar 2017 00:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌greg1291‌
Znaczy się te bilety lo viggio sprzedają w automatach?

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#262 PostWysłany: 06 Mar 2017 00:42 

Dokładnie automaty pociągowe + kasy biletowe do wyboru.

Mapa zasięgu komunikacji Lombardii gdzie możemy jeździć na tym bilecie.
http://www.expo2015.org/archive/cs/Expo ... ag2015.pdf
 PM off
namteH lubi ten post.

#263 PostWysłany: 06 Mar 2017 15:26 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
A tu aktualna pełna informacja na temat io viaggio ovunque in Lombardia

http://www.regione.lombardia.it/wps/por ... ettimanale

Poprzedni pdf o tej tematyce już nie jest dostępny
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#264 PostWysłany: 29 Mar 2017 19:11 

Anonymous napisał(a):
Dokładnie automaty pociągowe + kasy biletowe do wyboru.

Mapa zasięgu komunikacji Lombardii gdzie możemy jeździć na tym bilecie.
http://www.expo2015.org/archive/cs/Expo ... ag2015.pdf

Witam.Pobralam ta mapa,ale nie bardzo rozumiem.Czy z Como st..Giovanni do Lugano i dalej do Bellinzona można jechać na bilecie Lombardii?Wszak to już Szwajcaria.Chodzi mi o tą czerwona i zielona linia od Chiasso w głąb Szwajcarii.
Lecimy do Bergamo 4 maj i cały czas planuje.poprosze o wytłumaczenie
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 29 Mar 2017 22:23 

Cześć, przebrnąłem przez 14 stron tematu i o Como + okolicach wiem już chyba wszystko :) natomiast mnie interesuje Garda, czy ktoś był niedawno i udzieliłby kilku wskazówek gdzie się zatrzymać? Interesuje mnie południowa część Gardy, bo jestem niezmotoryzowany i będę korzystał z TrenItalia. Kempingów znalazłem mnóstwo, ale może ktoś ma coś sprawdzonego pod kątem podróży z małym dzieckiem?
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 30 Mar 2017 08:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Krysta63 napisał(a):
Witam.Pobralam ta mapa,ale nie bardzo rozumiem.Czy z Como st..Giovanni do Lugano i dalej do Bellinzona można jechać na bilecie Lombardii?Wszak to już Szwajcaria.Chodzi mi o tą czerwona i zielona linia od Chiasso w głąb Szwajcarii.
Na takim patencie można by było dojechać do Władywostoku ;)
Zobacz na mapce gdzie jest koniec strefy obowiązywania biletu i wszystko chyba będzie jasne.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 30 Mar 2017 09:25 

Ja rozumiem, że te kreski wyznaczają kierunki linii w jaką stronę prowadzą trasy kolejowe, natomiast uważam, że bilet działa do granicy Lombardii, a więc granicy Włochy - Szwajcaria, do ostatniej stacji po stronie Włoch.
 PM off  

#268 PostWysłany: 30 Mar 2017 09:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌greg1291‌ po prawej stronie jest legenda. Na niej jest szaro-biała strefa z pasami pod kątem oznaczająca granicę obowiązywania strefy biletu.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#269 PostWysłany: 30 Mar 2017 09:32 

mazzano napisał(a):
Cześć, przebrnąłem przez 14 stron tematu i o Como + okolicach wiem już chyba wszystko :) natomiast mnie interesuje Garda, czy ktoś był niedawno i udzieliłby kilku wskazówek gdzie się zatrzymać? Interesuje mnie południowa część Gardy, bo jestem niezmotoryzowany i będę korzystał z TrenItalia. Kempingów znalazłem mnóstwo, ale może ktoś ma coś sprawdzonego pod kątem podróży z małym dzieckiem?

Byłem w zeszłym roku w Desenzano del Garda,15 minut pociągiem z Brescii,całkiem przyjemne miasteczko.Na polecane przez wielu Sirmione nie starczyło mi czasu.:)
 Profil Relacje PM off
mazzano uważa post za pomocny.

#270 PostWysłany: 30 Mar 2017 16:40 

zulu napisał(a):
@‌greg1291‌ po prawej stronie jest legenda. Na niej jest szaro-biała strefa z pasami pod kątem oznaczająca granicę obowiązywania strefy biletu.

Dziękuję uprzejmie. :D
Nie każdy zna angielski.aby rozszyfrować legendę.
Pomimo ironii myślę że jak wsiade do pociągu w Como St. Giovanni i następna stacja jest już Chiasso w Szwajcarii na bilecie Lombardii 7 dniowym mogę śmiało jechać.
:roll:
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 02 Kwi 2017 22:05 

mazzano napisał(a):

wrzesien 2016 okolice Gardy zwiedzalem wynajetym na lotnisku aytem, nocowalismy jakies 20 km od Bergamo, do np. Sirmione bylo calekime blisko
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 04 Kwi 2017 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Krajów: 9 / 4.2%
@‌mazzano‌ - byłem nad Gardą w kilku miejscach, również z dzieckiem i moje wrażenia są tutaj:
https://grzegorz-firlit.fly4free.pl/blo ... -di-garda/
Wybraliśmy południową część jeziora, bo jest generalnie płasko i chcieliśmy pojeździć sporo na rowerach (z córką). Na północ wybieraliśmy się samochodem i chyba trochę żałowaliśmy naszej decyzji, im dalej na północ tym jest ładniej. Chociaż Sirmione to jest perełka nad Gardą...
Może w mojej relacji znajdziesz jakieś przydatne informacje.
 Profil Relacje PM off
mazzano uważa post za pomocny.

#273 PostWysłany: 24 Kwi 2017 12:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Warto skoczyć nad Como do Lecco. Pociąg bezpośredni jedzie ok. 30 minut. Tam trip na Piani d'Erna, rejsik statkiem, jakiś chillout.

Jechać w te okolice i nie zobaczyć jednego z jezior to jakby w ogóle tam nie być. ;)
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

#274 PostWysłany: 24 Kwi 2017 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 376
Kilometry: 536 746
Krajów: 56 / 26.2%
niebieski
Varenna jest o wiele ładniejsza niż Lecco, a to tylko kawałek dalej:)
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 25 Kwi 2017 09:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Można to połączyć. Ja jechałem do Lecco na Piani d'Erna, potem promem z Lecco do Bellagio i Varenny właśnie, a potem powrót pociągiem do Bergamo. Całość w jeden dzień.

Polecam wyruszyć wcześnie rano bo autobus na szczyt jedzie długo i fikuśnie, sama kolejka też ma jakieś przerwy w działaniu więc trochę dnia można stracić.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 20 Maj 2017 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Przejrzałem temat i mam dwa pytania, bo nie znalazłem (albo przegapiłem w natłoku informacji) szczegółów:
1. Gdzie kasuje się bilety "Io viaggio..." - w automatach na stacji? U konduktora?
2. Ile trwa jazda kolejką Albino – Selvino tam i z powrotem?
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 21 Maj 2017 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
le_szek napisał(a):
1. Gdzie kasuje się bilety "Io viaggio..." - w automatach na stacji? U konduktora?

Na stacji w kasowniku. Bilet nie skasowany jest teoretycznie nie ważny (gdyż jest czasowy i musi być czas rozpoczęcią). W Bergamo na stacji jest on tuż po lewej obok automatów biletowych.
le_szek napisał(a):
2. Ile trwa jazda kolejką Albino – Selvino tam i z powrotem?
W jedną stronę około 7 minut.
 Profil Relacje PM off
le_szek lubi ten post.
le_szek uważa post za pomocny.

#278 PostWysłany: 26 Maj 2017 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Jeśli chodzi o kolejkę Albino-Selvino - jeździ niestety rzadko poza porannym i wczesnopopołudniowym szczytem.
Załącznik:
rozklad.jpg
rozklad.jpg [ 81.16 KiB | Obejrzany 1420 razy ]

Dojście od przystanku tramwaju ~30 minut, druga połowa drogi (jak już się minie niewielką starówkę) nudna i ostro pod górę. Na szczęście tuż przed dolną stacją kolejki jest trattoria-pizzeria, gdzie można złapać oddech i napić się czegoś dobrego :)
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 12 Cze 2017 14:43 
Awatar użytkownika

-- 12 Cze 2017 14:38 --

hej ;)
Bergamo w lipcu na 5 nocy.

Planuję przyjechać do Bergamo w godzinach wieczornych (ok 21. pewnie w centrum bergamo będę ok. 22). Skoczyć do citta Alta i na San Vigilio żeby zobaczyć ten wspominany władny widok ;). Myślicie że o tej godzinie jeszcze jest sens, kursują kolejki? Nocleg u Andrei z airbnb.
Rano reszta Bergamo i wyjazd nad Como pewnie w oklicach 14 (3 noce w Menaggio) chce po drodze zatrzymac się w Lecco i wjechać kolejką Erna, dalej do Varenny i zamku Viazo -> wieczorem promem Menaggio i nocleg. Gdzie tam mogę zostawić bagaż i jaka jest cena takiej przechowalni? Nie za dużo jednego dnia?
Kolejnego dnia Bellagio promem, spacerek i chill
Kolejnego dnia szlak greenway.
Kolejnego Menaggio na chillu i ok 12 wyjazd do Mediolanu (po drodze Como i może kolejka Brunate?).
Nocleg w nocleg w Mediolanie, Wylot do PL ok 21 z Bergamo.

Co myślicie o takim planie? Opłaca się kupić bilet Io vaggio in lombarddie na 7 dni? To mój pierwszy takie wyjazd więc chętnie przyjmę i sprawdzę wszytskie sugestie. ;)

-- 12 Cze 2017 14:43 --

Dodam tylko że zależy mi na tym, aby wydać jak najmniej, a widzę że na przejazdy ( bilety + promy) będzie trzeba trochę wydać ;(
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 13 Cze 2017 10:10 

Ile wydasz na przejazdy to możesz sobie sam wyliczyć i stwierdzisz czy Ci się opłaca. Ja kupowałem dwudniowy: jeden dzień nad Como i jeden Mediolan. Jak podsumowałem to wyszło, że w te dwa dni zaoszczędziłem ok 100PLN na trzy osoby.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 897 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości