Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lut 2017 11:42 

Dokąd
  • Portland, Oregon, USA

Data wylotu
  • 20.07.2017

Data powrotu
  • 24.08.2017

Długość pobytu
  • 21 dni (6-12.08 to minimalny termin bazowy)

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • 3400, 2 przesiadki KRK->Londyn->Chicago, mam nadzieję, że da się taniej, zakładałem max 2500/osoba

Dodatkowe informacje
  • Cześć,

proszę o pomoc w poszukiwaniu jak najtańszego lotu do Portland. Musimy się tam pojawić w przedziale 6-12.08.2016, ponieważ w tym czasie odbywają się Mistrzostwa Świata w Footbagu, w których bierzemy udział reprezentując Polskę (dokładniej rzecz biorąc w Footbag Net, czyli odmianie siatkonogi podobnej do sepak takraw, ale z mniejszą, skórzaną twardą piłką i trochę niżej ustawioną siatką - boisko podobne do badmintona;)

Sponsorujemy się sami, jak to w niszowych wyczynowych sportach. Pomyśleliśmy, że przy okazji, skoro już się tam wylądujemy, to zwiedzimy West Coast - San Francisco, Los Angeles, etc., więc długość pobytu to tydzień zawodów + 1 max 2 tygodnie podróżowania. Ten dodatkowy termin może być zarówno przed, jak i po zawodach (stąd data wylotu i powrotu). Dodatkowo 21.08 ma być w okolicach zaćmienie słońca;)

3400zł na osobę to obecnie najtańsza opcja jaką udało mi się znaleźć (kayak). Wyszukiwanie przez Azair to ok. 5k. Z tego co zauważyłem, to te tańsze loty odbywają się przez Londyn i Chicago.

Proszę o wskazówki - czy da się znaleźć taniej w tym terminie, czy są jakieś tańsze sposoby - np lot z Frankfurtu do jakiegoś innego miasta w USA i tam szukać lokalnych lotów. Będę wdzięczny za wszelkie porady osób, które mają większe doświadczenie - nigdy wcześniej nikt z nas nie leciał do USA, może wyszukiwanie Kraków-Portland jest zbyt oczywiste, ale nie znam optymalnej siatki połączeń i hubów - może jest tu ktoś, kto posiada odpowiednią wiedzę i chce się podzielić - w zamian obiecujemy, że postaramy się przywieźć jakiś medal:)

Dziękuję za wszelką pomoc!
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 28 Lut 2017 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Z Kopenhagi do Seattle wychodzi około 2500 zł, na miejscu łapiecie jakiegoś Greyhounda czy wypożyczacie samochód, pozostaje kwestia dostania się do Kopenhagi.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lut 2017 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 202 043
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Tak jak wspomniał @‌krasnal‌, z CPH do SEA wychodzi najkorzystniej. Można zejść z ceną do 2381PLN:
Załącznik:
Zrzut ekranu 2017-02-28 o 15.52.30.png
Zrzut ekranu 2017-02-28 o 15.52.30.png [ 106.91 KiB | Obejrzany 1021 razy ]

Dolot z bagażem rejestrowanym do CPH nie jest niestety tani, na szybko znalazłem za 522PLN, ale z przesiadką w ARN + konieczny jest nocleg w Kopenhadze przed wylotem do SEA:
Załącznik:
Zrzut ekranu 2017-02-28 o 16.03.24.png
Zrzut ekranu 2017-02-28 o 16.03.24.png [ 97.76 KiB | Obejrzany 1021 razy ]

Od siebie dodam tylko, że Kopenhaga jest super miastem do zwiedzania na szybko, także warto ;)

Można jeszcze próbować szukać dolotu W6 do MMX i dalej busem, ale może wyjść drożej niż Norwegian.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Mar 2017 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Może spróbuj pokombinować w ten sposób - skoro chcecie zwiedzać Zachodnie Wybrzeże to pasowałby lot open jaw (różne miasta przylotu i wylotu), w tej opcji przylot do LA i powrót z Seattle. Cena bez rewelacji, ale wyloty wygodnie z WAW bez konieczności dolotów w EU i dokupowania bagażu. Pierwszy screen jest z kayaka, drugi - z włoskiego momondo, daty 28.07 - 16.08.

Załączniki:
ac.png
ac.png [ 21.94 KiB | Obejrzany 963 razy ]
sea,lax.png
sea,lax.png [ 24.63 KiB | Obejrzany 982 razy ]

#5 PostWysłany: 01 Mar 2017 14:26 

Cześć,

wow, dzięki!

Nie spodziewałem się tak różnych opcji. Przestudiujemy to dzisiaj.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości