Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#1641 PostWysłany: 22 Lut 2017 09:51 

niebieski
odpowiadając sobie samemu, miałem do wyboru tylko godzine 8 lub 8:30 , na wszystkie terminy ( najwcześniejsze byly za ponad 3 tygodnie) , nie można się umawiać na późniejsze godziny ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1642 PostWysłany: 22 Lut 2017 16:04 
Awatar użytkownika

Jak nie ma dostepnych to nie można.
becek lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#1643 PostWysłany: 23 Lut 2017 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 276 461
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Eryk87 napisał(a):
a jak dwie osoby wybierają ten sam termin? po prostu każda podaje ten sam dzien i godzinę czy mniej więcej godzinę ?

Jest opcja - umów spotkanie grupowe, wtedy będziecie mogli podejść razem.
Robiłam tak dla naszej 3-osobowej rodzinki: ja, mąż i dziecko (aczkolwiek dziecko nie musi być na rozmowie, a że to było wydarzenie też chciało z nami jechać :) )
My mieliśmy ustaloną godzinę 11 (nie było dużego wyboru, wybrałam pierwszą lepszą, a i tak dopiero spotkanie mieliśmy chyba po 3 tygodniach od umówienia).
Generalnie muszę pochwalić organizację - wszystko zajęło maksymalnie 10 minut. Na zewnątrz chyba tylko 2 osoby przed nami, czekaliśmy może ze 2 minuty, potem kontrola bezpieczeństwa (również szybko i sprawnie), potem kolejni urzędnicy, i kolejne dwa okienka po sobie (w tym ściąganie odcisków), krótka rozmowa. Naprawdę nie ma się czego obawiać, jeśli się przestrzega wyznaczone procedury.

#1644 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:13 

Cześć,

mam straszny problem. Mam 16 lat - czy mogę iść sam na rozmowę o wizę turystyczną? Chcę być naprawdę pewny i nie stracić pieniędzy, więc bardzo proszę o odpowiedź każdego, kto wie cokolwiek. Bardzo mi na tym zależy. W poniedziałek jeszcze planuję dzwonić do ambasady. Rodzice wprawili mnie w zakłopotanie i nie wiem co im teraz powiedzieć , bo naprawdę nie ma nigdzie o tym informacji, a na forum jedni mówią że można samemu, a jedni, że z rodzicem... Do tego już mam umówioną rozmowę na 17 marca...
 Profil Relacje PM off  

#1645 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:30 

srebrny
http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-svc-vi ... dtravelers
 Profil Relacje PM off  

#1646 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:33 

Tylko, że tam jest napisane tylko o dzieciach poniżej 14 lat, które nie mają obowiązku rozmowy. Nigdzie na ich stronach nie ma o rozmowie samemu/z rodzicem będąc niepełnoletnim...
 Profil Relacje PM off  

#1647 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:39 

srebrny
Poczytaj dokładnie.
 Profil Relacje PM off  

#1648 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Cryptoniczny napisał(a):
Cześć,

mam straszny problem. Mam 16 lat - czy mogę iść sam na rozmowę o wizę turystyczną? Chcę być naprawdę pewny i nie stracić pieniędzy, więc bardzo proszę o odpowiedź każdego, kto wie cokolwiek. Bardzo mi na tym zależy.

Mozesz, ale czemu "straszny problem", uciekasz z domu?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1649 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:52 

Nie, po prostu boję się stracić pieniądze, ponieważ 700 zł to potężna suma i nie chcę z głupiego powodu ich stracić i to bez wizy. Może źle sformułowałem ten przymiotnik - przepraszam, ale jestem trochę poddenerwowany sytuacją. Czyli mówisz, że raczej mogę?
 Profil Relacje PM off  

#1650 PostWysłany: 25 Lut 2017 16:58 

niebieski
Jeśli zamierzasz podróż odbyć sam, to dziwne by było abyś na rozmowę o wizę przybył w asyście rodziców. ;) Amerykanie bardzo cenią samodzielność :)
 Profil Relacje PM off  

#1651 PostWysłany: 25 Lut 2017 17:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
A po drugie, zawsze jest kontakt z Ambasadą.
Oni na 100% ci odpiszą co i jak...
 Profil Relacje PM off  

#1652 PostWysłany: 25 Lut 2017 17:01 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Cryptoniczny napisał(a):
Nie, po prostu boję się stracić pieniądze, ponieważ 700 zł to potężna suma i nie chcę z głupiego powodu ich stracić i to bez wizy. Może źle sformułowałem ten przymiotnik - przepraszam, ale jestem trochę poddenerwowany sytuacją. Czyli mówisz, że raczej mogę?

Spoko, mozesz na pewno, ale mimo wszystko zadzwon do Konsulatu i sie upewnij.
Zamiast martwic sie o 700 zeta, lepiej pomysl, jakie argumenty przedstawisz konsulowi na rozmowie. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez cccc, 26 Lut 2017 04:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1653 PostWysłany: 25 Lut 2017 17:04 

Tak, jadę do USA sam, do brata. Czyli mogę, dzięki za uspokojenie, dla pewności oczywiście zadzwonię, ale też mi się tak wydaję, że mogę, a czasem nawet muszę sam iść. Jasne, że argumenty na rozmowę mam, nie ma dnia w którym nie myślę o czym mówić na rozmowie. Dzięki za szybkie odpowiedzi, jesteście świetni.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 01 Mar 2017 00:21, edytowano w sumie 1 raz
dubel
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#1654 PostWysłany: 25 Lut 2017 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
W szczególności w temacie środków na podróż i utrzymanie na miejscu. Tym bardziej skoro 700 pln to potężna suma.
cccc lubi ten post.

#1655 PostWysłany: 25 Lut 2017 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Mówić prawdę oraz odpowiadać na zadane pytania. Bez obaw, urzędnik konsularny nie gryzie.

#1656 PostWysłany: 25 Lut 2017 17:15 

Nie no, potężna suma dla mnie, bo sam ją zbierałem, ale cały wyjazd finansują rodzice, więc tu problemu nie ma.
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#1657 PostWysłany: 25 Lut 2017 18:21 

niebieski
Dzień dobry:-)
To może ja sie wypowiem, bo przerabiałam temat rok temu w kwietniu z moją wówczas 16-to letnią córką.
Byłam jeszcze z 14-to letnim synem pod konsulatem w Krakowie i myślałam,że podstawię córkę pod drzwi, a z synem pójdziemy sobie na rynek-a tu pan przy drzwiach, po sprawdzeniu dokumentów, powiedział, że córka jest niepełnoletnia i że muszę wejść razem z nią!Pan zapytał, czy mam z kim zostawić syna-na co ja, że nie(mąż w tym czasie bawił z kolegami w Iranie :D ),to pan przy drzwiach powiedział, ze wobec tego syn musi tez wejść z nami.I tak moja córka z obstawą poszła na rozmowe z konsulem.Było zabawnie, bo przy okienku stała ona, a my z synem zaraz za nią;-) A co do pytań, to córka była tak wylewna,że na pytanie czy była karana,odpowiedziała, że JESZCZE nie;-)
Reasumując-nie wiem co by się stało, gdyby została sama przy konsulacie, być może dobrze, że poszłam tam razem z nią.
Mam nadzieje że coś pomogłam
pozdrawiam słonecznie:-)
ps.w czwartek wróciłam z Omanu-sorki,ale musiałam sie pochwalić :lol:
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
Cryptoniczny uważa post za pomocny.

#1658 PostWysłany: 25 Lut 2017 18:42 

Mhm, dzięki wielkie za odpowiedź. Zobaczymy co powiedzą na infolinii. A jak córka umawiała się na rozmowę to podawała ciebie? Czy tak znikąd powiedział ochroniarz, że pani z córką proszę?
 Profil Relacje PM off  

#1659 PostWysłany: 25 Lut 2017 18:50 

niebieski
Wiesz, wniosek wypisywał mąż i wszystko było na córkę, problem pojawił sie na miejscu jak ochroniarz sprawdził, że córka jest niepełnoletnia- musiałam wejść razem z nią-powiedział,że nie może wejść sama(ja w ogóle nie brałam pod uwagę wejścia do konsulatu) ale potem do wszystkich okienek już ona sama podchodziła.Tak więc nie wiem co by było, jakby już przy wejściu była sama-czy by ją w ogóle wpuścili.Ale fajnie było, bo jak ja sie będę starała o wizę, to już wiem jak to wygląda "od środka" :)
 Profil Relacje PM off  

#1660 PostWysłany: 27 Lut 2017 08:55 

Loty: 14
Kilometry: 40 184
Krajów: 7 / 3.3%
Eryk87 napisał(a):
odpowiadając sobie samemu, miałem do wyboru tylko godzine 8 lub 8:30 , na wszystkie terminy ( najwcześniejsze byly za ponad 3 tygodnie) , nie można się umawiać na późniejsze godziny ?

Ja umawialem sie 23.02 na rozmowe w wawie najwczesniejszy termin mialem na 10.03 ale nie zdazylem go zaklepac. Kolejne byly 13 16 17 godziny rozne w zaleznosci od dnia. Od 8.30 do 11.30. Ostatecznie wybralem 16.03 na 10.00
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości