Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Terceira - transport
#1 PostWysłany: 11 Sty 2017 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Jak wygląda wasze doświadczenie z transportem na Terceirze? Z tego co widzę, transport publiczny po godzinie 19 nie istnieje, widzę jedynie autobus z lotniska do Praia da Vitoria po tej godzinie.

Jak najlepiej dotrzeć do Angry z lotniska? Nie ma żadnego shuttle busa, tylko taksówki? Ile kosztują?

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 11 Sty 2017 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 369
Kilometry: 812 581
Krajów: 76 / 35.5%
niebieski
Na Tercierze nie byłem, ale przewinąłem się przez 6 azorskich wysp i bardzo polecam stopa, o ile nie jedziecie jakąś większą grupą
;)

Image
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.

#3 PostWysłany: 11 Sty 2017 16:13 

Loty: 452
Kilometry: 640 852
Krajów: 50 / 23.4%
Lipiec 2016- Taxi Lotnisko Terceira- Praia - 9 EUR.
Do Angry jest zdecydowanie (jak na wielkość wyspy :D ) dalej tak więc szacowałbym ok 13-15 EUR.
Transport publiczny na Azorach jest szczątkowy, dlatego też najlogiczniejsze jest wypożyczenie samochodu lub ew. autostop jak pisał kolega.
Rowery nie są w ogóle popularne- brak wypożyczalni ale i rowerzystów...może z uwagi na duże różnice wzniesień na poszczególnych wyspach i miejscami bardzo wąskie odcinki dróg oraz warunki pogodowe które zmieniają się na Terceirze czy Pico dosłownie co godzinę w lecie.
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.
bonheur uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 11 Sty 2017 18:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Czyli pewnie zostanie taksówka, bo przylatujemy o 19, a wylatujemy o 7 dnia następnego, a Angrę chciałbym jednak zobaczyć. :)

#5 PostWysłany: 11 Sty 2017 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 779 606
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Miałem podobne godziny przylotu i wylotu, zarezerwowałem hotel w Prai i poszedłem pieszo w obie strony

#6 PostWysłany: 19 Mar 2017 15:51 

Djorkaeff - i jak rozwiązałeś problem? Taxi? My przylatujemy chyba koło 21.00 i też patrze gdzie wylądujemy na noc.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Mar 2017 16:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Wylądowaliśmy tuż po 19, autobus teoretycznie był już tylko do Prai, ale nawet żadnego przystanku autobusowego przy lotnisku nie widziałem.

Chcieliśmy wybrać się do Angry, całe szczęście pod lotniskiem stała akurat 7-osobowa taksówka z dwoma wolnymi miejscami :) Wyszło 3,5 euro za osobę. Wracaliśmy po dwóch godzinach również taksówką, cena to 20 euro na lotnisko, nam wyszło 22 kawałek dalej.

Chyba najlepsza opcja to poszukanie przy informacji turystycznej na lotnisku lub przy taksówkach innych osób chętnych wybrać się razem taksówką.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości