Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Wrz 2016 21:03 

złoty
Gdyby ktoś chciał się przelecieć się pierwsza klasą w Etihad, to jest ku temu okazja - połączenie z Katmandu przez Abu Zabi do Singapuru. Na odcinku KTM-AUX trzeba się pomęczyć w biznesie A320, ale drugi odcinek do Singapuru odbywamy w osobnej kabinie klasy pierwszej B787. Taka przyjemność kosztuje niecałe 5000 zł za RT
https://www.google.pl/flights/?f=0#sear ... ;sc=f;eo=e
Takie okazję pojawiały się wcześniej, ale wyloty odbywały się ze średnio bezpiecznych terenów (Pakistan). Katmandu wydaje się bezpieczne, a przy sprzyjających wiatrach dostępne poniżej 2000zł (flydubai z Pragi lub QR z WAW).
Wklejam jeszcze link do filmu z recenzją pierwszej klasy EY

4 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 24 Wrz 2016 21:20 

niebieski
Niezłe ceny można też ustrzelić wylatując z Colombo i czasem Male. W gratisie, za sprawą pozycjonowania na właściwy lot, możemy mieć wakacje na Cejlonie lub Malediwach :D
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Wrz 2016 21:22 

niebieski
raczej nie rezerwowalne....
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Wrz 2016 21:26 

złoty
@‌tartal‌
Na polskiej tripście doszedłem do płatności, ale nie kupowałem. Dlaczego uważasz że nie kupowalne?

#5 PostWysłany: 24 Wrz 2016 21:29 

niebieski
nie szukałem dokładnie... ale nigdy nie dochodziłem do płatności... albo wchodzi tylko C ale tak jak mówię nie szukałem dokładnie... więc może jest tak jak Ty mówisz że jest oki
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Wrz 2016 09:22 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
pewnie mozna to polaczyc z darmowym stop overem w Abu Dhabi Etihad zewnia hotel
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Gru 2016 23:20 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
zainteresował mnie ten deal jako plan na wakacje, więc podsumuję czego się dowiedziałem

deal nadal dostępny, da się go kupić nawet na stronie etihad (jako lot ze stopoverami). da się robić w tej samej cenie właściwie dowolne przerwy w podróży, da się też zrobić tak, że np. w lutym lecimy KTM-AUH-SIN-AUH, a lot AUH-KTM będzie w październiku/listopadzie (tutaj pełna dowolność, a różnica w cenie wynosi zazwyczaj kilka USD.

za całą podróż można dostać 25k mil (za lot AUH-SIN-AUH 250%, KTM-AUH-KTM 175%), czyli od razu silver w Etihad guest

podobny patent działa w Emirates na trasie Kolombo - Singapur. od 7 kwietnia dostępne wszystkie terminy, które obejmuje kalendarz google flights (czyli do połowy listopada w tej chwili). niestety lot jest bezpośredni, wychodzi ok. 5200 zł za first w 777.

jeśli ktoś by chciał praktykować patent z odłożeniem lotu powrotnego do Katmandu lub zrezygnowaniem z niego, to Qatarem da się zrobić trasę WAW-KTM + AUH-WAW za około 2500 zł.
 Profil Relacje PM off
humptydumpty lubi ten post.

#8 PostWysłany: 19 Gru 2016 02:05 

Loty: 141
Kilometry: 511 691
Krajów: 32 / 15.0%
Kupiłem sobie coś takiego, KTM-AUH-SIN-AUH-KTM w kombinacji C/F. Niestety kurs dolara zrobił swoje i wyszło prawie 6kpln. Czekam jeszcze na potwierdzenie darmowego hotelu na 2 dniowym stopoverze w AUH. Czyż to nie jest EF? Na innych, porównywalnych trasach taka kombinacja z long-haulem w F kosztuje zwykle koło 10k$. Teraz czekam, czy EY zrobi tak jak AZ.

7 dni w SIN, na pewno odwiedzę KUL, może coś jeszcze w SEA. Dziękuję pomysłodawcy, napiszę jak się udało, ale to dopiero pod koniec lutego i jak mnie zona nie zabije :D

Dolot do KTM (gdzie jeszcze nie byłem i zamierzam zostać parę dni chyba też EY, można parę stówek taniej ale mniej komfortowo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 19 Gru 2016 19:44 
Awatar użytkownika

platynowy
skoro wydajesz 6-tkę na tą trasę, to czuję się rozgrzeszony z mojego zamiaru nabycia GDN-AKL-GDN w C za prawie 11-tkę :-D
 Profil Relacje PM off
alexdr lubi ten post.

#10 PostWysłany: 19 Gru 2016 20:14 

He,he,he. Widzę tu paru kolegów z wątku FLR-DUS.Niestety trzeba bedzie wydać trochę więcej kasy i tez poleciec.
@‌tropikey‌ A czemu nie ARN-AKL?Wiem ze znasz temat z FT
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#11 PostWysłany: 19 Gru 2016 20:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Zgadza się, temat jest mi znany. Cóż różnica w cenie to tylko ok. 1500 zl, ale to i tak by zniknęło, bo zjadłby tą różnicę w dużej części dolot do ARN i przynajmniej jeden tam nocleg. Do tego ryzyko jakiś kłopotów z dolotem. A tak, wylatuję z domu i tam też wracam. Może trochę żal SQ A350, ale CX + NZ (bo o takiej kombinacji myślę) też jest super :-)
No, ale decyzji jeszcze nie podjąłem...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Mar 2017 02:36 

Loty: 141
Kilometry: 511 691
Krajów: 32 / 15.0%
Witam,

skonsumowałem bilet w pełnym tego słowa znaczeniu. Wszystko odbyło się 100 % OK, włacznie z dwoma darmowymi noclegami w Abu Dhabi (Ritz), First Class Lounge w Abu Dhabi i innymi "poczekalniami". Etihad Silver też jest. Przelot 1st class AUH-SIN i z powrotem to po prostu przygoda, na którą większość z nas nie stać na co dzień i w takich kategoriach to traktuję. Pobyt w Kathmandu - średnio. trzeba wyruszyć w góry, miasto potwornie zkurzone i chaotyczne, ale ludzie przyjaźni. Dolot do KTM z Londynu też Etihadem, A 380 w Economy nie boli. Podsumowując, podróż b. udana, bo chciałem zakosztować odrobiny luksusu :), jesli ktoś (młodszy) planuje podróż ściśle w celach poznawczych, to można tę kasę na pewno lepiej wydac.

Jeszcze raz dzięki koledze 'tasma', bez jego wskazówki nigdy nie przyszło by mi do głowy szukać KTM - SIN via AUH w F :)
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości