Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Gru 2016 21:25 

Dokąd
  • Marsa Alam

Data wylotu
  • 19.12.2016

Data powrotu
  • 28.12.2016

Długość pobytu
  • 6-7 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • 2400 / droga

Dodatkowe informacje
  • Cześć!

Poszukuję taniej wycieczki z Polski do Marsa Alam w Egipcie.
    Patrząc na ceny lotów i hoteli doszedłem do mylnego może wniosku, że osobnego lotu i osobnego hotelu nie znajdę znacznie taniej niż opcji "całościowej" (lot plus hotel z wyżywieniem) - stąd polować zacząłem na takie oferty na stronach biur podróży.

Jakość hotelu nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, większość czasu chcę spędzić w wodzie nurkując.
    Zdarzało mi się w różnych krajach spać z karaluchami i nie marudziłem, więc ilość hotelowych gwiazdek może spadać razem z ceną wycieczki, luksusy to nie jest priorytet ;)
    W przypadku Egiptu i Marsa Alam nocleg to chyba tylko hotele, a że będę jechał sam, potrzebowałbym tu pokoju jedynki.

Termin jest niestety słabo modyfikowalny, urlop (5 dni roboczych) muszę wykorzystać jeszcze w tym roku.
    Widziałem, że większość lotów odbywa się 20go grudnia (z Katowic lub Warszawy), powroty to z kolei 27 grudnia - taki urlop więc wziąłem w pracy.
    Najwygodniejszym dla mnie lotniskiem startowym są Katowice, Wrocław, w dalszej kolejności Warszawa.
    Miejsca docelowego nie chciałbym zmieniać na inne (np. na Hurgadę czy Szarm el-Szejk) - umówiłem się już na kurs nurkowy w Marsa Alam.

Póki co znalazłem takie wyjazdy za aż 2400 zł i cena wydaje mi sie mocno wysoka.
    Last minute-y na 13 czy 17 listopada kosztują prawie tysiąc złotych taniej.

Nie wiem czy jest szansa na podobne cenowo wyjazdy np. za 5 dni (gdy zbliży się nieco termin wylotu), czy wyższa nieco cena jest standardowa w okresie okołoświątecznym.
    Nie mam tu niestety żadnych doświadczeń i nie potrafię przewidzieć czy lepiej czekać na niższą cenę i kupować wszystko w najbliższy łikend (tuż przed wylotem), czy może lepiej nie ryzykować utraty ostatnich miejsc w samolotach i kupować coś już teraz.

Będę wdzięczny za Wasze rady i naprowadzenie mnie na coś atrakcyjnego cenowo.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️ Lato na Majorce z all inclusive 🌊🍹 Malowniczo położony hotel na klifie za 3599 PLN ☀️
Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕 Wycieczka do Apulii za 849 PLN ☀️🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami ☕🍕
#2 PostWysłany: 12 Gru 2016 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 442
Kilometry: 537 690
Krajów: 57 / 26.6%
srebrny
Ceny pójdą w dół, bo to święta- czekaj i obserwuj.

#3 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:22 

Dzięki horacy19, czyli szansa na niższy wydatek jeszcze jest - rozumiem, że nie ma sensu teraz kombinować, lepiej po prostu poczekać do łikendu i wtedy brać co wpadnie w ręce? :)

Polecicie może konkretne strony/biura z ofertami (np. lastminuter.pl/ , wakacje.pl/lastminute , cokolwiek innego) czy szukać na Google jakiegokolwiek biura z przecenionymi wycieczkami?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:25 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Ostatnio szukalam podobnego kierunku (Berenice i okolice), tylko bardziej na juz i znalazlam sporo tanich ofert na niemieckich stronach. Oczywiscie wada takiego rozwiazania sa wyloty z Niemiec. Ja patrzylam na stronie Lastminute.de i stamtad znalazlam jeszcze pare innych.

#5 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Dobre ceny na tym kierunku są z Wiednia, często w Last Minute cena spada do 600-700 zł.

Załączniki:
vie_rmf.png
vie_rmf.png [ 35.75 KiB | Obejrzany 2189 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:47 

Jak już zaklepałeś urlop to za jakieś 1600 zł w pokoju 1 os z ALL masz wylot z Lipska 18-25 grudnia, w pakiecie przejazd od Zgorzelca do lotniska DB Bahn https://www.ab-in-den-urlaub.de/nsibe/b ... f7LfjEv7iA
 PM off  

#7 PostWysłany: 13 Gru 2016 10:22 
Awatar użytkownika

A w marcu do Marsa nie chcesz jeszcze raz polecieć?
Bo ja bym chciała, a wkurza mnie to płacenie za to, że lecę sama dużo więcej :(
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Gru 2016 00:49 

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi.

Ofert z Niemiec czy Austrii nie przekreślam, przyjrzę się jeszcze, ale może nie być zbyt łatwo z powodów logistycznych - poniedziałek 19go spędzam w pracy (do 17, zdalnie w Częstochowie), a 28go od 8 powinienem się w niej na nowo pojawić (we Wrocławiu) :/
Póki co czekam na obniżki, mam nadzieję, że w okolicach łikendu rzeczywiście ceny spadną wyraźnie i aktualne oferty stanieją o nadmiarowy tysiąc złotych ;)

Santina - dam znać gdybym jechał, ale że mam już zaplanowany długi wyjazd do Ameryki Południowej (19 dni urlopu) w kwietniu-maju, krótki wspinaczkowy w czerwcu, dwa długie (po 3 tygodnie) wspinaczkowe w sierpniu i w grudniu ... łatwo nie będzie ani z urlopem, ani z finansami - szanse na wciśnięcie w to jeszcze nurkowania nie są wielkie.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości